fbpx
Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Οι ετοιμασίες για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Σας έχουμε ήδη δώσει μερικές ιδέες για παιχνίδια ώστε να απασχολήσετε δημιουργικά τους μικρούς σας καλεσμένους. Εδώ σας δίνουμε μία ακόμη ιδέα για τη διακόσμηση στο πάρτυ σας που θα μαγεύσει τα παιδιά. Φτιάξτε με εύκολο τρόπο γιρλάντες κολιέ για το λαιμό. Υπολογίστε τόσες γιρλάντες όσα θα είναι και τα παιδάκια που καλέσατε.

Υλικά για τις γιρλάντες κολιέ

  • 10 μικρά παιχνιδάκια και σοκολατάκια (μπορείτε να βάλετε και περισσότερα)
  • 2 φύλλα γκοφρέ χαρτί (επιλέξτε δύο χρώματα)
  • κλωστή ή σπάγγος
  • πολύχρωμα σελοτέιπ για τις ενώσεις (washi tape)
  • άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως ψεύτικα λουλούδια

ιδέες για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι1 - Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Η κατασκευή τους

Κόψτε λωρίδες 30 εκατοστών τα γκοφρέ χαρτιά. Διπλώστε κάθετα τις λωρίδες χαρτιού περίπου ανά 10 εκατοστά. Αυτές οι τσακίσεις θα σας βοηθήσουν ως οδηγός για να τοποθετήσετε το περιεχόμενό σας, αλλά και για να δέσετε μετά με το κορδόνι. Απλώστε τα χαρτιά στο τραπέζι. Τοποθετήστε στο χαρτί τους “θησαυρούς” και τυλίξτε κυκλικά μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό. Δέστε με κλωστή για να ξεχωρίζουν τα παιχνιδάκια που βάλατε.

ιδέες για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι. Κατασκευή γιρλάντας - Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Κολλήστε στα σημεία που ενώνονται τα χαρτιά μεταξύ τους με το πολύχρωμο σελοτέιπ και διακοσμήστε εξωτερικά με ψεύτικα λουλούδια. Αυτές οι γιρλάντες κολιέ μοιάζουν με εκείνα τα χαβανέζικα λέι. Μοιάζουν όμως και με πινιάτα αφού κρύβουν θησαυρούς.

κατασκευή γιρλάντας κολιέ για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι - Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Δώστε στα παιδιά να τα φορέσουν από την αρχή του πάρτυ, χωρίς όμως να τους πείτε ότι κρύβουν έναν θησαυρό. Ενημερώστε τα για τα παιχνιδάκια που περιέχουν όταν είναι να φύγουν. Διαφορετικά η περιέργειά τους θα τα οδηγήσει να τα ανοίξουν από την πρώτη στιγμή.

Κατασκευή γιρλάντας για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι - Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς χαρτιών και διακοσμήστε με όποιο τρόπο θέλετε. Εκτός από τα λουλούδια που βάλαμε εμείς μπορείτε να διακοσμήσετε με χάντρες, κοχύλια, κουμπιά. Γεμίστε επίσης με καραμέλες ή μηνύματα γραμμένα σε χαρτί, όπως “ευχαριστώ που ήρθες στο πάρτυ μου”.

Φτιάξτε γιρλάντες κολιέ για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι - Ιδέες για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι

Μερικές ακόμη ιδέες για το παιδικό πάρτυ θα βρείτε εδώ:

Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ

Φτιάξτε σπιρτόκουτα για συσκευασία δώρου

Ετοιμάστε τον τέλειο μπουφέ. 9 λιχουδιές για παιδικό πάρτυ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

12 comments

  • Τελικά οι φώτο σου είναι πολύ καλές κι ας γκρινιάζεις! Η ιδέα σου πάντως μου άρεσε πάρα πολύ! Pin it!
    Kathy by anthomeli

    Reply
    • είμαι λίγο αυστηρή ή είχα μεγαλύτερες προσδοκίες για το αποτέλεσμα (βέβαια αυτές είναι από τη 2η φωτογράφιση στο μπαλκόνι, όπου με το φυσικό φως δεν έχεις θέματα με σκιές)…Χαίρομαι που σου άρεσαν, σε ευχαριστώ πολύ και για το pin :)

      Reply
  • Νομίζω οτι θα φτιάξω ένα για μένα Ελευθερία! Να λύνω το σπάγκο όποτε δεν έχω και κέφια και να πετιούνται τα σοκολατάκια και τα καλούδια απο μέσα και να μου φτιάχνουν τη μέρα! Πολύ όμορφη ιδέα! Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

    Reply
  • φανταστική ιδέα! την κραταώ για τα γενέθλια της μεγάλης μου του χρόνου! καμία noisetta περίσεψε? χαχα
    Ντινα

    Reply
    • καμία … Και φαντάσου ότι χρειάστηκε να φωτογραφίσω την κατασκευή 2 φορές (η πρωτη δεν μου άρεσε) και έπρεπε να ξανααγοράσω σακουλάκι Noisetta γιατί τα είχαμε φάει όλα. Δύο σακουλάκια σε δυο μέρες τα φάγαμε… Ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια Ντίνα!

      Reply
  • χαχαχαχαχα μόλις σκέφτηκα να φτιάξω για κάτι μεγάλα παιδάκια που ξέρω και να βάλω σοκολάτες…. να δω αν θα τις μυρίσουν ή αν θα τα ανοίξουν από περιέργεια!!! :)) Θα μπορούσε να γίνει και ένα ωραίο advent calendar για τα Χριστούγεννα !!

    Reply
    • πολύ ωραίες οι ιδέες σου!!! Πάντως και στα μεγάλα παιδάκια θα αρέσει πιστεύω, είναι ένα χαρούμενο καλωσόρισμα.

      Reply
  • Ελευθερία μου πολύ όμορφα βγήκαν! Σίγουρα τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τις μικρές εκπλήξεις :-)
    Φιλιά πολλά!

    Reply
    • Είναι εύκολη κατασκευή και οικονομική. Μπορείς για παράδειγμα να κρύψεις μέσα μόνο καραμέλες και σοκολατάκια και να τους αρέσει εξίσου. Ευχαριστώ πολύ Ελένη, καλή συνέχεια!

      Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση