fbpx
DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Διανύουμε μέρες καρναβαλιού! Από τις αγαπημένες γιορτές των μικρών αλλά γιατί όχι και των μεγάλων. Στα παιδιά αρέσει πολύ να φορούν κοστούμια, να μεταμφιέζονται και να υποδύονται ρόλους. Οι απόκριες όμως δίνουν και σε μας τους μεγάλους μια αίσθηση ελευθερίας. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας. Δεν ξέρω αν θυμάστε την περσινή μας αποκριάτικη μάσκα. Εκείνη ήταν μια έμπνευση της στιγμής όταν δοκιμάζαμε το καινούριο μας συρραπτικό με σχήματα. Αυτή τη φορά είναι οι αβγοθήκες που μεταμορφώνονται σε μια αστεία και απλή αποκριάτικη μάσκα. Μια ακόμη ιδέα για να κρατήσουμε απασχολημένα τα παιδιά μας τις μέρες αυτές.

Υλικά για την κατασκευή της αποκριάτικης μάσκας

  • Αβγοθήκες χάρτινες
  • Ψαλίδι ή χαρτοκόπτης
  • Χρώματα (ακρυλικά, τέμπερες ή και μαρκαδόρους)
  • Πινέλα
  • Λαστιχάκια

αποκριάτικη μάσκα με αβγοθήκες - DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Πώς θα φτιάξουμε τη μάσκα

Ευτυχώς τις αβγοθήκες από τα αβγουλάκια που αγοράζουμε κατά καιρούς τις κρατάμε. Όπως και τα ρολά από το χαρτί τουαλέτας άλλωστε. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα έρθει η έμπνευση και πώς θα αξιοποιηθούν. Έτσι όταν είδαμε την ιδέα της μάσκας στο picklebums είπαμε εδώ είμαστε. Να πώς θα αξιοποιήσουμε τελικά όλες αυτές τις αβγοθήκες που μαζεύαμε. Από κάθε συσκευασία φτιάχνουμε δύο μάσκες. Αφαιρούμε το καπάκι που δεν θα μας χρειαστεί και κόβουμε την αβγοθήκη στη μέση. Ουσιαστικά σμιλεύουμε με το ψαλίδι το χαρτόνι για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

κατασκευή με αβγοθήκες - DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Η μόνη μικρή δυσκολία σε αυτή την κατασκευή είναι το κόψιμο της αυγοθήκης. Σίγουρα αυτό θα πρέπει να γίνει από έναν ενήλικα με ένα καλό, κοφτερό ψαλίδι. Αν σας βοηθάει καλύτερα χρησιμοποιήστε χαρτοκόπτη. Όταν η μάσκα πάρει το επιθυμητό σχήμα, μην ξεχάσετε να ανοίξετε δύο τρύπες για τα μάτια.

DIY αποκριάτικη μάσκα - DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι στην χειροτεχνία μας είναι φυσικά το βάψιμο. Χρωματίστε με ακρυλικά χρώματα, όπως κάναμε εμείς, με τέμπερες ή με μαρκαδόρους. Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να διακοσμήσετε την αποκριάτικη μάσκα και με την τεχνική του κολάζ. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε φτερά ή άλλα διακοσμητικά που μπορεί να υπάρχουν στα συρτάρια σας.

κατασκευή αποκριάτικης μάσκας - DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Αφού τελειώσετε το βάψιμο μην ξεχάσετε να περάσετε αριστερά και δεξιά ένα λαστιχάκι με το συρραπτικό για να φορέσετε τη μάσκα. Οι μάσκες που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μερικές από αυτές που κατασκευάσαμε. Νομίζω ότι φορώντας τες φέρνουμε σε κοτούλες ή γενικά κάτι σε πτηνό!

φτιάχνουμε μάσκες για το καρναβάλι2 - DIY κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με αβγοθήκες

Καλό καρναβάλι με άφθονο κέφι!

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

37 comments

  • +1 και βάλε!!!
    Φανταστικές οι μάσκες και σε έμπνευση και σε αποτέλεσμα!
    Μπράβο Ελευθερία μου!

    Reply
  • Πολύ ωραία ιδέα Ελευθερία μου και τα παιδάκια το χαίρονται περισσότερο επειδή μπορούν να χρωματίσουν μόνα τους τις μάσκες! Τι ωραία χρώματα που έχουν οι δικές σας μάσκες! Μπράβο! Πολλά φιλάκια!

    Reply
    • Τα πινέλα και τα χρώματα είναι η αγαπημένη ασχολία των κοριτσιών, βάφουν κάθε επιφάνεια που θα βρουν….
      Ευχαριστούμε Θάλεια, καλό απόγευμα!!!!!

      Reply
  • Ελευθερία βγήκαν πολύ πολύ όμορφες! Υπέροχα χρώματα και σχήματα! Θα με κάνεις να αγοράσω αυγά παρόλλο που έχει η πεθερά μου κοτέτσι!
    Σε φιλώ!
    Τέλειες και οι φωτό σου <3

    Reply
    • Είστε από τους τυχερούς που έχετε φρέσκα αβγουλάκια! Ζήτα από φίλους να σου κρατήσουν τις αβγοθήκες και βάλτες στην άκρη. Έρχεται το Πάσχα, κάπως θα τις χρησιμοποιήσουμε και πάλι.

      Reply
  • Θα συμφωνήσω με την Σοφία…Αριστοφάνη μου θυμίζουν και εμένα. Και τα χρώματα υπέροχα!!! Μπράβο σας, μπράβο!

    Reply
  • Πολύ ωραία ιδέα Ελευθερία! Τελικά αυτές οι αυγοθήκες γίνονται τόσα πράγματα, φαντασία να υπάρχει! Την καλημέρα μου

    Reply
    • Και οι αβγοθήκες και τα ρολά από το χαρτί τουαλέτας είναι ωραία υλικά για κατασκευές. Εμείς πάντα τα μαζεύουμε! Καλό μεσημέρι Δήμητρα.

      Reply
  • Πολύ έξυπνη η ιδέα σου. Προτότυπες μάσκες που θα χαρούν τα πιτσιρίκια αλλά και οι μεγάλοι

    Reply
  • Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο.Το στέλνω κατευθείαν στις συναδέλφισσες στους παιδικούς.Φιλιά!

    Reply
    • Ευχαριστώ Αλέκα μου, είναι όντως ωραία ιδέα και για τις δασκάλες στο νηπιαγωγείο ή τον παιδικό σταθμό. Αρκεί να βρουν αρκετές αβγοθήκες…

      Reply
  • Έξυπνη πρωτότυπη και εύκολη κατασκευή μάσκα με όμορφα και φανταχτερά χρώματα για τις αποκριάτικες εξορμήσεις…απλά τέλεια…την καλημέρα μου!

    Reply
    • τώρα που τις ξαναβλέπω θα ήταν ωραία αν είχαμε να κολλούσαμε και λίγα φτερά. Του χρόνου που θα ξαναφτιάξουμε! Καλό μεσημέρι Μαρία.

      Reply
  • Ωραία ιδέα για κατασκευή με τα μικρά! πάλι βλέπω να τα κάνουμε όλα χάλι αλλά χαλάλι τους!

    Reply
  • Πολυ ωραία χρωματα! Οι αβγοθηκες είναι εξαιρετική επιλογή μιας και είναι πολυ ανθεκτικές! Καλες αποκριές!

    Reply
    • είναι ενισχυμένο το χαρτόνι τους κι αυτό από τη μία μπορεί να δυσκολεύει το κόψιμο, αλλά από την άλλη είναι όντως πιο ανθεκτικές. Τα φιλιά μου!

      Reply
  • πανεξυπνη ιδέα! μπράβο! και ειναι και μια κατασκευή που θα δώσει μεγάλη χαρα στα μικρά μας αν την κάνουμε μαζί! δεν είναι και πολύ αγαπημένες μου οι απόκριες αλλά αυτή η κατασκευή με εντυπωσίασε!

    Reply
    • οι μικρές το ευχαριστήθηκαν και αφού τις φτιάξαμε ρίξαμε πολύ γέλιο όταν τις φορέσαμε…αληθινές κοτούλες…καλό βράδυ Ντίνα!!!

      Reply
  • Τι έμπνευση και αυτή βρε Ελευθερία μου? Τρελάθηκα που το είδα!!
    Η Σοφιά έχει δίκιο πάντως!!Δεν θα μπορούσε καλύτερα να αποδώσει την αίσθηση! Πολλά πολλά φιλιά..

    Reply
  • Δεν υπάρχει πιο εύκολη ιδέα. Είναι πολύ καλή δραστηριότητα και για εμάς που είμαστε μικρούληδες, αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια. Πολύ καλό Ελευθερία

    Reply
  • Εντελώς Αριστοφανική αισθητική! Πολύ έξυπνη ιδέα! Ευχαριστούμε!!!!

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση