fbpx
Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ

Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ

Στο τέλος του πάρτυ ένα αναμνηστικό δωράκι σαν επισφράγιση της όμορφης γιορτής και του γλεντιού είναι απαραίτητο για τους μικρούς καλεσμένους. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά, πριν φύγουν για το σπίτι, το λαχταρούν αυτό το δωράκι. Έχει πλέον γίνει έθιμο και γιατί όχι, αφού είναι ένας ωραίος τρόπος, για να θυμούνται την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Για να μην ξεφύγεις από τον προυπολογισμό σου, φτιάξε χάρτινα τσαντάκια και γέμισέ τα ζαχαρωτά και σοκολατάκια.

Δωράκια για παιδικό Πάρτυ. Τι θα χρειαστείς

Θα χρειαστείς χρωματιστά χαρτιά 20×25 εκ., υγρή άσπρη κόλλα, κορδέλες λεπτές, ψαλίδι, χάρακα για τις μετρήσεις του πατρόν και διάφορα διακοσμητικά (π.χ. χάρτινα λουλούδια) για την τελευταία πινελιά.

Πως θα φτιάξεις τα χάρτινα τσαντάκια

Αφού κόψεις το χαρτί σας σε μέγεθος 20 επί 25 εκατοστά, αφήνεις αριστερά και δεξιά ένα περιθώριο τριών εκατοστών, που θα διπλωθεί για να γίνει το τσαντάκι.

Χωρίζεις το τσαντάκι στη μέση, αφήνοντας πάλι ένα περιθώριο 3 ή 4 εκατοστών, για να γίνει η βάση. Χαράζεις τις γραμμές με ένα κόκκαλο βιβλιοδεσίας (bone folder) και τις τσακίζεις. Κόβεις με ψαλίδι τα “αυτάκια” που δημιουργούνται στη μέση και κολλάς.

Αφού κολλήσεις όλες τις πλευρές, διακοσμείς το τσαντάκι και τρυπάς με τον διακορευτή ή το cropadile σε δύο σημεία, για να περάσει η κορδέλα. Ακολούθησε τα βήματα όπως φαίνονται στις εικόνες.

δωράκια για παιδικό πάρτυ πατρόν - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυδωράκια για παιδικό πάρτυ βήμα πρώτο - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυδωράκια για παιδικό πάρτυ βήμα δεύτερο - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυδωράκια για παιδικό πάρτυ βήμα τρίτο - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυδωράκια για παιδικό πάρτυ διακόσμησηjpg - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ

Τι θα βάλεις μέσα στα τσαντάκια

Γέμισε τα τσαντάκια με καραμέλες, γλειφιντζούρια, σοκολάτες, μαρσμέλοους, ζελεδάκια, τσιχλόφουσκες, παστελάκια, γκοφρετάκια και ότι άλλο θέλεις. Μπορείς να προσθέσεις και μικροδωράκια όπως μπαλόνια, αυτοκόλλητα, βραχιολάκια, σβήστρες με σχέδιο, κονκάρδες ή μπρελόκ.δωράκια για παιδικό πάρτυ - Χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ

Φτιάξε μόνη τα δώρα των μικρών σου καλεσμένων στο παιδικό πάρτυ, κλέψε τις εντυπώσεις των παραληπτών και εξοικονόμησε χρήματα. Δες μερικές ακόμη ιδέες για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι και νόστιμες λιχουδιές για τον μπουφέ σου.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση