fbpx
Για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Είναι τα γενέθλια του παιδιού σας σε λίγο καιρό και ήδη παρακαλάει να του κάνετε πάρτυ. Εσείς δεν θέλετε να δεσμευτείτε δίνοντας κάποια υπόσχεση και απαντάτε το γνωστό “Θα δούμε”. Σας προτείνουμε να σκεφτείτε σοβαρά την περίπτωση να κάνετε το παιδικό πάρτυ στο σπίτι. Μπορείτε να κάνετε ένα πάρτυ μόνο για παιδιά, αν το σπίτι είναι μικρό και δεν θα χωρούσαν μαζί και οι μαμάδες.

Ζητήστε βοήθεια από ένα – δυο καλούς φίλους, για να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να τα προσέχετε. Τα παιδιά στις μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και γενικά είναι συνεργάσιμα. Σας δίνουμε εδώ κάποιες ιδέες για το πως να απασχολήσετε δημιουργικά και διασκεδαστικά τους μικρούς σας καλεσμένους, τις οποίες ακολουθήσαμε με επιτυχία κι εμείς στο δικό μας πάρτυ.

Παιδικό πάρτυ στο σπίτι. Τι παιχνίδια να παίξετε:

1. Ο Γάϊδαρος χωρίς ουρά

Σε κάθε οικογένεια υπάρχει κάποιο μέλος με καλλιτεχνική φλέβα. Στη δική μας είναι ο πατέρας μου από τον οποίο ζητήσαμε να μας ζωγραφίσει σε ένα χαρτόνι μεγέθους 60 επί 60 εκατοστά περίπου έναν γάϊδαρο χωρίς ουρά. Σε ένα άλλο χαρτόνι ζωγράφισε τόσες ουρές όσες θα ήταν τα παιδιά, τις οποίες μετά τις κόψαμε και βάλαμε χαρτοταινία διπλής όψης στην πίσω μεριά. Τα παιδιά σε αυτό το παιχνίδι προσπαθούν με τη σειρά, έχοντας τα μάτια κλειστά με ένα μαντήλι, να κολλήσουν όσο γίνεται πιο κοντά την ουρά στον γάϊδαρο. Νικητής είναι φυσικά αυτός που καταφέρνει να την κολλήσει στο σωστό σημείο.

donkey party game - Για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

2. Το μπαλόνι

Το κάθε παιδί παίρνει ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι και μόλις δωθεί το σύνθημα ξεκινάνε να το φουσκώνουν. Νικητής εδώ είναι αυτός που φουσκώνει το μπαλόνι τόσο πολύ που στο τέλος να το σκάσει! Δεν είναι τόσο εύκολο για τους μικρούς να ξεκινήσουν το φούσκωμα, φυσούν δυνατά, προσπαθούν, κοκκινίζουν από το ζόρισμα και τελικά ξεκαρδίζονται στα γέλια τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους.

KIDS PARTY GAMES BALLONS - Για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

3. Η κουλούρα

Φροντίστε να έχετε αγοράσει από το φούρνο ένα κουλούρι. Απαραίτητο είναι να έχετε επίσης ένα σχοινί. Κρατάει ένας τη μια πλευρά του σχοινιού ψηλά, αν χρειαστεί ανεβείτε σε μια καρέκλα, τοποθετείτε την κουλούρα και κρατάει ο άλλος με το χέρι την άλλη πλευρά του σχοινιού. Τα παιδιά κάθονται στο πάτωμα με τα χέρια σταυρωμένα πίσω τους. Δίνετε το σύνθημα κι αρχίζετε να κουνάτε το σχοινί με την κουλούρα αριστερά – δεξιά. Τα παιδιά προσπαθούν να το φτάσουν με το στόμα και νικητής είναι αυτός που στο τέλος θα το δαγκώσει.

4. Διαγωνισμός χορού

Ένας διαγωνισμός χορού με κριτική επιτροπή τα ίδια τα παιδιά είναι πολύ διασκεδαστικός στις ηλικίες του Δημοτικού. Οριοθετείτε ένα σημείο ως πίστα χορού, βάζετε μουσική και αρχίζουν οι διαγωνιζόμενοι να χορεύουν είτε ο καθένας μόνος του είτε σε γκρουπ 2-3 ατόμων, αν είναι λίγο πιο ντροπαλοί. Στο τέλος του τραγουδιού σημειώνουν οι υπόλοιποι τη βαθμολογία τους σε ένα χαρτί. Αφού χορέψουν όλοι καταμετρώνται οι ψήφοι και βγαίνει ο νικητής.

Μερικά ακόμη tips για το παιδικό πάρτυ:

Φροντίστε να έχετε μια σφυρίχτρα. Θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την τάξη όποτε χρειάζεται ή όποτε θέλετε την προσοχή τους, για να εξηγήσετε για παράδειγμα τους κανόνες ενός παιχνιδιού.

Στολίστε με μπαλόνια. Τα παιδιά τα λατρεύουν. Νομίζω ότι και μόνο μπαλόνια αν είχαμε στο πάρτυ μας θα μπορούσαν και 3 ώρες να παίζουν με αυτά και στο τέλος να είναι το ίδιο ευχαριστημένα!

Μην ξεχάσετε από ένα μικρό δωράκι για τους νικητές των παιχνιδιών. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε κάτι ακριβό, αφού και μόνο ο τίτλος του νικητή θα τους δώσει μεγάλη χαρά. Στο τέλος φτιάξτε τσαντάκια ως δώρο με καραμέλες και γλυφιτζούρια για όλα τα παιδιά, μην φύγει κανείς παραπονεμένος.

Πάντως, ακόμη κι αν δεν θελήσετε να κάνετε στο παιδικό πάρτυ σας όλα αυτά τα παιχνίδια, να θυμάστε ότι για τα παιδιά είναι αρκετό που θα βρίσκονται παρέα με συνομίληκους συμμαθητές τους και όλο και κάτι θα σκαρφιστούν, για να παίξουν και να περάσουν καλά.

party games ideas - Για ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Επίσης ιδέες για τον μπουφέ στο παιδικό σας πάρτυ θα βρείτε εδώ: Λιχουδιές για παιδικό πάρτυ.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση