Φτιάξτε σπιρτόκουτα για συσκευασία δώρου

Φτιάξτε σπιρτόκουτα για συσκευασία δώρου

Το απλό και λιτό είναι πάντα καλό. Αυτή είναι η φιλοσοφία της κατασκευής που επιχειρήσαμε αυτή τη φορά. Σπιρτόκουτα χειροποίητα για να βάλουμε μέσα ένα μήνυμα αγάπης και να το προσφέρουμε ως δώρο σε ένα δικό μας πρόσωπο. Επίσης τα παιδιά μπορούν να τα γεμίσουν με γλυκές λιχουδιές, για να κεράσουν τους συμμαθητές στο σχολείο ή στο πάρτυ γενεθλιών τους. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε μια ντουζίνα σπιρτόκουτα μέσα σε ένα απόγευμα.

Υλικά για τα Κουτάκια μας

  • Χαρτόνια χρωματιστά
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Πηλό για τα διακοσμητικά στοιχεία ή έτοιμα διακοσμητικά
  • ακρυλικά χρώματα
  • Και φυσικά το πατρόν που σας δίνουμε παρακάτω

Σπιρτόκουτα Κατασκευή βήμα βήμα

Βήμα πρώτο: Κατεβάζουμε το πατρόν και το εκτυπώνουμε.
Βήμα δεύτερο: Μεταφέρουμε με ένα καρμπόν ή με κόκαλο βιβλιοδεσίας το πατρόν στο χαρτόνι.
Βήμα τρίτο: Κόβουμε γύρω γύρω, τσακίζουμε στις διακεκομένες γραμμές και κολλάμε.
Βήμα τέταρτο: Διακοσμούμε με τη φαντασία μας.

Τα πατρόν είναι δύο: με το πρώτο θα φτιάξουμε τη βάση του κουτιού και με το άλλο το εξωτερικό κομμάτι του. πατρόν για σπιρτόκουτο

πως θα φτιάξετε σπιρτόκουτα

Διακοσμούμε με φαντασία

Για τη διακόσμηση είχαμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα αστεράκια, καρδούλες, λουλούδια με λευκό αυτοξηραινόμενο πηλό. Πλαστικά κουπ πατ σε διάφορα μοτίφ, από τις πλαστελίνες των παιδιών, μας βοήθησαν να αποτυπώσουμε τα σχέδια. Χρειάζονται μια μέρα για να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθούν. Κατόπιν τα βάψαμε με ακρυλικό χρώμα.

σχέδιο για σπιρτόκουτο

Αν βρούμε έτοιμα διακοσμητικά, απλά θα παραλείψουμε αυτό το σημείο. Για τη διακόσμηση του σπιρτόκουτου αρκούν και πιο απλά υλικά, όπως κορδέλες, κουμπιά, χρωματιστά χαρτιά, αυτοκόλλητα. Αν πάλι το έχουμε με τη ζωγραφική, μπορούμε να σχεδιάσουμε με τέμπερες τα δικά μας σκίτσα απευθείας στην επιφάνεια της κατασκευής.

matchboxδιακόσμηση σπιρτόκουτου

Αυτό το σπιρτόκουτο δεν θα ανάψει φωτιές θα κάνει όμως αίσθηση σαν δώρο.

Άλλες χειροποίητες, πλην όμως εύκολες, κατασκευές που θα σας απασχολήσουν δημιουργικά είναι τα χάρτινα τσαντάκια-δωράκια για παιδικό πάρτυ και οι σελιδοδείκτες βιβλίων για τους βιβλιοφάγους από εσάς.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

8 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση