fbpx

About MAKE LiFE

Για να έχεις έρθει στη σελίδα about μάλλον θέλεις να μάθεις περισσότερα για το ιστολόγιο αυτό ή ακόμη και για το πρόσωπο πίσω από το ιστολόγιο. Είσαι στο σωστό σημείο και χαίρομαι πολύ. Το όνομά μου είναι Ελευθερία Μπόγιογλου, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον σύζυγό μου Γιώργο και τις δύο μας κόρες, φοιτήτρια η μία και μαθήτρια του γυμνασίου η άλλη.

Τι θα βρεις στις σελίδες του MAKE LiFE

Σπούδασα Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και γι’αυτό θα βρεις μέσα στο site μου αρκετά θέματα που αφορούν την Ψυχολογία και τα Παιδιά. Όχι όμως τόσο υπό το πρίσμα του ειδικού ψυχολόγου αλλά κυρίως με την οπτική μιας μαμάς.

Μου αρέσουν οι Κατασκευές, ένα χόμπι που ξεκίνησε από την προσπάθειά μου να βρίσκω ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι το χαρτί ή παλιές συσκευασίες, τις οποίες θέλουμε να ομορφύνουμε και να τις αναπλάσουμε σε κάτι χρήσιμο ξανά.

Απολαμβάνω (αλήθεια) τις δουλειές του σπιτιού, με εξαίρεση όμως το σιδέρωμα. Έχω μανία με τις Λίστες, από τα ψώνια του μάρκετ μέχρι τις αναρτήσεις του blog και είμαι ένα εξαιρετικά οργανωτικό άτομο. Στο σπίτι προτιμώ τα φυσικά καθαριστικά που σέβονται το περιβάλλον και είναι εξίσου αποτελεσματικά. Σόδα μαγειρικής, κιτρικό οξύ, λεμόνι, ξύδι είναι μερικά από αυτά που έχω δοκιμάσει. Όλες αυτές τις δοκιμές, διάφορα tips οργάνωσης σπιτιού, εύκολες συνταγές, οτιδήποτε αφορά το νοικοκυριό δηλαδή, θα τα βρεις στις κατηγορίες Οργάνωση Σπιτιού, Καθαριότητα και Κουζίνα.

Εκτός από το ρόλο της μαμάς και νοικοκυράς δεν ξεχνώ ποτέ τη γυναικεία μου φύση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτουμε ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολλά χρήματα για να δείχνουμε περιποιημένες. Όλες οι συμβουλές ομορφιάς για μαμάδες και όλες οι απόπειρές μου για καλλυντικά με υλικά από την κουζίνα συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, Ομορφιά.

Γιατροσόφια και πρακτικές από την εποχή των γιαγιάδων μας, βότανα, υπερτροφές και θέματα που αφορούν γενικά την Υγεία, Διατροφή και Ευεξία με έχουν επίσης απασχολήσει και τα μοιράζομαι μαζί σου.

Το MAKE LiFE φυσικά ξέρει να περνά καλά και οικονομικά τόσο στο σπίτι όσο και εκτός σπιτιού. Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες Ψυχαγωγία και Έξοδος, για να πάρεις κι εσύ μια ιδέα. Στο MAKE LiFE, τέλος, θα βρεις συμβουλές και προτάσεις για Έξυπνες Αγορές.

about page photo makelife - About MAKE LiFE

Πρόσφατα και λόγω των αναγκών του διαδικτύου ανακάλυψα και μια ακόμη αγάπη, αυτή της φωτογραφίας. Πολλές δημοσιεύσεις πλέον πλαισιώνονται από δικές μου εικόνες. Αλλά και στο Instagram θα βρεις πολλές φωτογραφικές μου στιγμές!

  • Για να μην χάνεις επίσης όλα τα νέα και τις ενημερώσεις μπορείς να κάνεις LIKE στη σελίδα μας στο Facebook ή να γίνεις μέλος της ομάδας μας Οργάνωση Σπιτιού, Καθαριότητα, Νοικοκυριό όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να γνωριστούμε καλύτερα.

Πως όμως προέκυψε το MAKE LiFE;

Ακόμη θυμάμαι εκείνο το μεσημέρι Κυριακής του 2012 όταν στο καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι ο αδερφός μου Νίκος, web marketing manager ο ίδιος, έριξε την ιδέα για τη δημιουργία αυτού του blog. Πόσο κινέζικα ήταν τότε όλα αυτά για μένα!

Το MAKE LiFE έτσι ξεκίνησε εν μέσω οικονομικής κρίσης με στόχο να δώσει ιδέες εξοικονόμησης χρημάτων. Έχει όμως κι έναν ακόμη στόχο. Να δείξει ότι η θετική διάθεση και η εναλλακτική σκέψη είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε, για να δημιουργήσουμε τη ζωή που εμείς επιθυμούμε.

Σήμερα δυστυχώς οι συζητήσεις, οι σκέψεις μας καθημερινά εξακολουθούν να βρίσκονται γύρω από την οικονομική κρίση, την ανεργία, την αβεβαιότητα. Εγώ σου λέω βάλτα για μια στιγμή στην άκρη όλα αυτά και πάρτο αλλιώς! Να ξεκινάς κάθε πρωί με τη φράση “σήμερα μπορεί να είναι η μέρα μου”! Να χαμογελάς στον εαυτό σου, γιατί σου αξίζει και να λιώνεις στο γέλιο με το καθετί.

Εύχομαι διαβάζοντας το MAKE LiFE να αποκομίσεις αυτή τη θετική ενέργεια και τελικά να φωνάξουμε όλοι μαζί πως ζωή δημιουργούμε εμείς. We Make Life!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ