fbpx
Μια θαυματουργή σούπα για το κρυολόγημα

Μια θαυματουργή σούπα για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάσαι από παιδί, ήταν το γιατρικό της μαμάς όταν αρρωσταίναμε. Μια ζεστή κοτόσουπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι. Άρα πως να μην είναι η κοτόσουπα η καλύτερη σούπα για το κρυολόγημα;

Σε αυτή τη συνταγή η φαρμακευτική δράση της κοτόσουπας ενισχύεται με την προσθήκη του τζίντζερ, του σκόρδου και του κόκκινου πιπεριού.

Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσεις γρηγορότερα. Επομένως πριν χειροτερέψουν τα συμπτώματα και χρειαστείς γιατρό, φτιάξε τη σουπίτσα αυτή.

Διάβασε επίσης πως θα αντιμετωπίσεις με βότανα το κρυολόγημα.

Τι θα χρειαστείς στη σούπα για το κρυολόγημα

  • 3 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα και λίγο φιδέ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο νοστιμιάς
  • περίπου 6 κούπες νερό
  • λεμόνι
  • αλάτι

υλικά για μια σούπα για το κρυολόγημα - Μια θαυματουργή σούπα για το κρυολόγημα

Η συνταγή για τη θαυματουργή σούπα

Καψαλίζεις τα μπούτια για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και τα πλένεις καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζεις το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το λάδι. Βράζεις σε δυνατή φωτιά και αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται με τρυπητή κουτάλα.

Ρίχνεις τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και αφήνεις περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείς το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζεις και το βάζεις ξανά στην κατσαρόλα.

Συμπληρώνεις με το ρύζι και το φιδέ αφήνοντας ακόμη 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρεις με φρεσκοστιμμένο λεμόνι ή με αυγολέμονο αν προτιμάς. Καλή ανάρρωση!

Η κοτόσουπα ανακουφίζει πραγματικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως την κόπωση, τη ρινική συμφόρηση, και τον πυρετό. Δες στο e-mama.gr γιατί η κοτόσουπα είναι τόσο ευεργετική, σύμφωνα μάλιστα και με μελέτες που έχουν γίνει.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

23 comments

  • Eίναι η πιο νόστιμη κοτόσουπα που έχω φάει. Δεν έχω ξαναφτιάξει την κλασική από τότε που βρήκα αυτή τη συνταγή.

    Reply
  • Καλησπέρα….μόλις την έφτιαξα κ είναι τελειααααααα…❤️

    Reply
  • Κι εγώ πάντα όταν κρυολογήσουμε κάνω κοτόσουπα αλλά την κλασική. Η δική σου ξεχωρίζει και πιστεύω πως στο επόμενο κρυολόγημα θα την δοκιμάσω!
    Kathy

    Reply
  • Μια ερωτηση, το τσιντζερ ειναι φρεσκο ή σκονη; Σ’ ευχαριστώ για την συνταγή

    Reply
    • Κατά προτίμηση φρέσκο τζίντζερ. Είναι πιο έντονη η γεύση και πιο πλούσια τα θρεπτικά συστατικά του. Αν όμως δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε τζίντζερ σε σκόνη. Καλή επιτυχία!

      Reply
  • Και ψάχνοντας συνταγή για κοτόσουπα πέφτω πάνω στη δική σου θαυματουργή θεραπευτική κοτοσουπίτσα. Αύριο λοιπόν το μενού έχει σούπα!! Ευχαριστούμε :)

    Reply
    • καλή όρεξη Χριστίνα μου, είναι ωραίες οι σουπίτσες τώρα με αυτόν τον καιρό. Καλό βράδυ προς το παρόν.

      Reply
  • Εγώ που την αγαπώ την κοτόσουπα πειράζει να την φτιάξω χωρίς να είμαι κρυωμένη?

    Reply
  • Κλασσικό γιατρικό η κοτόσουπα Ελευθερία μου αλλά και με τις προσθήκες σου σε μυρωδικά και βότανα πρέπει να είναι ακόμα πιο σούπερ σε γεύση αλλά και αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

    Reply
    • είναι αυτό το κάτι παραπάνω….αν έχεις έναν σεφ στην οικογένεια (είναι ο μικρός αδερφός μου) παρασύρεσαι σε δοκιμές και ανακαλύψεις νέων γεύσεων.

      Reply
    • Ευχαριστούμε. Το τζίντζερ δεν είναι διαδεδομένο στην καθημερινή ελληνική κουζίνα, αλλά είναι πολύ καλό, σου προτείνω να το δοκιμάσεις.

      Reply
  • Καλημέρα Ελευθερία. Και εμείς την φτιάχνουμε την σουπίτσα όταν αρρωσταίνουμε, δεν ήξερα όμως για το τζίντζερ και το κόκκινο πιπέρι. Τώρα θα δοκιμάσω να τη φτιάχνω έτσι .

    Reply
    • Παραδοσιακή και αγαπημένη η κοτόσουπα για το κρυολόγημα και όχι μόνο. Πάντα πειραματίζομαι με τα μπαχαρικά και αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για το συγκεκριμένο πιάτο.

      Reply
  • Λατρεύω την κοτόσουπα και την κρεατόσουπα!! Έχω πάντα υλικά για μια γρήγορη κοτόσουπα τα κρύα βράδια του χειμώνα.. και όχι μόνο!! Τελευταία έβαζα και εγώ τζιντερ και ήταν πραγματικά ωραίο, αλλά δεν ήξερα για το σκόρδο. Καλή εβδομάδα Ελευθερία!

    Reply
    • Το σκόρδο είναι το νούμερο ένα στη σούπα αυτή. Τραβάει τη μυρωδιά της κότας, δίνει όλη τη δυνατή γεύση και αναδεικνύει τα υπόλοιπα συστατικά. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα :)

      Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση