fbpx
Μια θαυματουργή σούπα για το κρυολόγημα

Μια θαυματουργή σούπα για το κρυολόγημα

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς όταν αρρωσταίναμε. Μια ζεστή σούπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι. Ενισχύστε την φαρμακευτική δράση της κοτόσουπας προσθέτοντας στη συνταγή τζίντζερ, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσετε γρηγορότερα. Πριν χειροτερέψουν τα συμπτώματά σας και χρειαστείτε γιατρό, μαγειρέψτε τη σουπίτσα αυτή. Επιπλέον ενημερωθείτε και αντιμετωπίστε με βότανα, αυτό το αληθινό φαρμακείο της μητέρας φύσης.

Τί θα χρειαστείτε στη σούπα για το κρυολόγημα

  • 3 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα και λίγο φιδέ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο νοστιμιάς
  • περίπου 6 κούπες νερό
  • λεμόνι
  • αλάτι

υλικά για μια σούπα για το κρυολόγημα

Η συνταγή για τη θαυματουργή σούπα

Καψαλίζετε τα μπούτια για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και τα πλένετε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το λάδι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και αφήνετε περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με το ρύζι και το φιδέ αφήνοντας ακόμη 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι ή με αυγολέμονο αν προτιμάτε. Καλή ανάρρωση!

Η κοτόσουπα ανακουφίζει πραγματικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως την κόπωση, τη ρινική συμφόρηση, και τον πυρετό. Δείτε στο e-mama.gr γιατί η κοτόσουπα είναι τόσο ευεργετική, σύμφωνα μάλιστα και με μελέτες που έχουν γίνει.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

21 comments

  • Κι εγώ πάντα όταν κρυολογήσουμε κάνω κοτόσουπα αλλά την κλασική. Η δική σου ξεχωρίζει και πιστεύω πως στο επόμενο κρυολόγημα θα την δοκιμάσω!
    Kathy

    Reply
  • Μια ερωτηση, το τσιντζερ ειναι φρεσκο ή σκονη; Σ’ ευχαριστώ για την συνταγή

    Reply
    • Κατά προτίμηση φρέσκο τζίντζερ. Είναι πιο έντονη η γεύση και πιο πλούσια τα θρεπτικά συστατικά του. Αν όμως δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε τζίντζερ σε σκόνη. Καλή επιτυχία!

      Reply
  • Και ψάχνοντας συνταγή για κοτόσουπα πέφτω πάνω στη δική σου θαυματουργή θεραπευτική κοτοσουπίτσα. Αύριο λοιπόν το μενού έχει σούπα!! Ευχαριστούμε :)

    Reply
    • καλή όρεξη Χριστίνα μου, είναι ωραίες οι σουπίτσες τώρα με αυτόν τον καιρό. Καλό βράδυ προς το παρόν.

      Reply
  • Εγώ που την αγαπώ την κοτόσουπα πειράζει να την φτιάξω χωρίς να είμαι κρυωμένη?

    Reply
  • Κλασσικό γιατρικό η κοτόσουπα Ελευθερία μου αλλά και με τις προσθήκες σου σε μυρωδικά και βότανα πρέπει να είναι ακόμα πιο σούπερ σε γεύση αλλά και αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

    Reply
    • είναι αυτό το κάτι παραπάνω….αν έχεις έναν σεφ στην οικογένεια (είναι ο μικρός αδερφός μου) παρασύρεσαι σε δοκιμές και ανακαλύψεις νέων γεύσεων.

      Reply
    • Ευχαριστούμε. Το τζίντζερ δεν είναι διαδεδομένο στην καθημερινή ελληνική κουζίνα, αλλά είναι πολύ καλό, σου προτείνω να το δοκιμάσεις.

      Reply
  • Καλημέρα Ελευθερία. Και εμείς την φτιάχνουμε την σουπίτσα όταν αρρωσταίνουμε, δεν ήξερα όμως για το τζίντζερ και το κόκκινο πιπέρι. Τώρα θα δοκιμάσω να τη φτιάχνω έτσι .

    Reply
    • Παραδοσιακή και αγαπημένη η κοτόσουπα για το κρυολόγημα και όχι μόνο. Πάντα πειραματίζομαι με τα μπαχαρικά και αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για το συγκεκριμένο πιάτο.

      Reply
  • Λατρεύω την κοτόσουπα και την κρεατόσουπα!! Έχω πάντα υλικά για μια γρήγορη κοτόσουπα τα κρύα βράδια του χειμώνα.. και όχι μόνο!! Τελευταία έβαζα και εγώ τζιντερ και ήταν πραγματικά ωραίο, αλλά δεν ήξερα για το σκόρδο. Καλή εβδομάδα Ελευθερία!

    Reply
    • Το σκόρδο είναι το νούμερο ένα στη σούπα αυτή. Τραβάει τη μυρωδιά της κότας, δίνει όλη τη δυνατή γεύση και αναδεικνύει τα υπόλοιπα συστατικά. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα :)

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.