fbpx
Δροσερό ρόφημα για να φύγει το φούσκωμα των γιορτών

Δροσερό ρόφημα για να φύγει το φούσκωμα των γιορτών

Είμαστε Έλληνες και είμαστε πληθωρικοί. Όταν καθίσουμε στο τραπέζι και ιδίως σε ένα γιορτινό τραπέζι θα φάμε μέχρι σκασμού! Ακόμη κι αν δεν θέλουμε να φάμε πολύ, θα παρασυρθούμε. Το μενού της ελληνίδας μάνας περιλαμβάνει ουκ ολίγα μπινελίκια. Μετά όμως έρχεται το φούσκωμα, μια δυσάρεστη κατάσταση που συνοδεύεται από κοιλιακό πόνο. Φτιάξτε και πιείτε το δροσερό αυτό ρόφημα που θα μειώσει άμεσα τα ενοχλητικά συμπτώματα της δυσπεψίας και θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • Ένα αγγούρι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Ένα μικρό κομμάτι από ρίζα τζίντζερ
  • Λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • Στέβια για γλυκαντικό (αν έχουμε)

Πώς φτιάχνουμε το ρόφημα

Προετοιμάζουμε τα υλικά μας. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι. Το κόβουμε σε φέτες και το περνάμε από τον αποχυμωτή ή το μούλτι. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι απαραίτητο. Στίβουμε το λεμόνι, καθαρίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ. Χοντροκόβουμε με το χέρι τα φύλλα της μέντας ή του δυόσμου και τα πολτοποιούμε ελαφρά σε ένα γουδί, για να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με στέβια, αν προτιμάμε πιο γλυκό το ρόφημά μας.

Γιατί χρησιμοποιούμε αυτά τα υλικά

Αγγούρι: κατά 95% αποτελείται από νερό. Έχει φυτικές ίνες και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθάει τα νεφρά να φιλτράρουν το ουρικό οξύ.
Λεμόνι: είναι αντιοξειδωτικό. Ανακουφίζει από καούρα, ρέψιμο, φούσκωμα και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα.
Τζίντζερ: βοηθά στην καλή χώνεψη και τονώνει τον οργανισμό.
Μέντα ή δυόσμος: όχι μόνο για το μοναδικό τους άρωμα αλλά και για την καταπραϋντική τους δράση τα αρωματικά αυτά φυτά δεν μπορούν να λείπουν από ένα τέτοιο ρόφημα.
Στέβια: αν θέλουμε μια γλυκαντική ουσία για το ρόφημά μας θα βάλουμε στέβια και όχι ζάχαρη. Το γιατί; Δείτε εδώ όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την στέβια.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

14 comments

  • Καλημέρα Ελευθερία και καλή χρονιά! Ωραίο και νόστιμο φαίνεται το ρόφημα, Και εύκολο. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή όχι απαραίτητα για το φούσκωμα μιας και τελευταία δείχνω μεγάλη αυτοπειθαρχία στο φαγητό. Φιλιά πολλά!

    Reply
  • SOS! Φέρτε μου Τζίντζερ τώρα (τα αλλα τα χω )! Ελευθερία με σώζεις! Οχι απλώς φούσκωμα έτοιμη για απογείωση λέμε!

    Reply
  • Τα αγγουράκια είναι 0 θερμίδες! Όλο νερό! Η στέβια από την άλλη είναι ότι καλύτερο βρήκα τα τελευταία χρόνια. Ξέρεις τι θερμίδες γλιτώνω στον καφέ κάθε μέρα?Σε ευχαριστούμε Ελευθερίτσα!

    Reply
    • Πολύ καλό χωνευτικό το αγγουράκι και χωρίς θερμίδες. Για τη στέβια επίσης έχεις δίκιο Λίλια και καλά κάνεις. Τα φιλιά μου :)

      Reply
  • επρεπε να το ηξερα νωριτερα! χαχαχαχα θα το εκτυπωσω και θα το κανω καδρο στην κουζινα Ελευθερια! χιλια ευχαριστω!

    Reply
  • Πραγματικά ότι πρέπει Ελευθερία! Θα προμηθευτώ τα αγγουράκια που μου λείπουν και βουρ για αποτοξίνωση! Thanksss!

    Reply
  • Ναι είμαστε πληθωρικοί!!! Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να ξεκινήσω και τρέξιμο, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οπότε Ελευθερία μου αυτό το δροσερό ρόφημα θα μου φανεί πολύ χρήσιμο!

    Reply
    • Ότι είναι πράσινο είναι καλό Χριστίνα.
      Καλή αρχή στη νέα αυτή προσπάθεια, εγώ όποτε το ξεκίνησα γρήγορα το τελείωσα…δεν το έχω με τη γυμναστική.

      Reply
  • δυόσμος… σωτήριος και για την ναυτία της εγκυμοσύνης, ήταν το μόνο ρόφημα που με βοηθούσε και κρίμα που το ανακάλυψα μετά από πολλά χρόνια.

    ευχαριστούμε για την πρόταση, σίγουρα βοηθάει πολύ

    Χριστός Ανέστη!

    Reply
    • Αληθώς Αλεξία μου! Ο δυόσμος είναι αγαπημένο μυρωδικό, το χρησιμοποιώ συχνά. Και το λεμόνι επίσης αγαπημένο.

      Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση