fbpx
Έτσι θα φύγουν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους

Έτσι θα φύγουν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους

Το τηλέφωνο του ντους έχει γεμίσει άλατα και το νερό δεν ρέει ελεύθερα; Ναι, είναι ενοχλητικό! Πως να απολαύσεις το μπάνιο σου, όταν το νερό βγαίνει με περίεργη φορά ή με λιγότερη δύναμη από αυτή που έχεις συνηθίσει… Για να απομακρυνθούν τα άλατα και να λάμψει ξανά το τηλέφωνο του ντους υπάρχει ένας απλός, φυσικός τρόπος.

Για να εξαφανιστούν τα άλατα

Για να εξαφανιστούν τα άλατα που μας εμποδίζουν να ευχαριστηθούμε το μπάνιο μας θα χρειαστούμε:

  • Πλαστικό δοχείο
  • Λευκό ξύδι
  • Παλιά οδοντόβουρτσα

Ζεσταίνουμε μια κούπα ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να ζεσταθεί αρκετά, αλλά όχι να βράσει. Αδειάζουμε το ξύδι στο πλαστικό δοχείο και βυθίζουμε μέσα το τηλέφωνο του ντους, αφού το έχουμε ξεβιδώσει από τη βάση. Αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα. Το ξύδι θα αναλάβει δράση και τα άλατα θα μαλακώσουν. Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε και με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίβουμε το κεφάλι του ντους. Ελέγχουμε τη ροή του νερού κι αν χρειαστεί με μια καρφίτσα βοηθάμε να ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι τρύπες στο τηλέφωνο του ντους.

Διαβάστε επίσης: 6 χρήσεις με το ξύδι που ίσως δεν γνωρίζατε

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση