fbpx
Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Όταν το Νοέμβριο του 2014 παντρεύαμε ένα φιλικό μας ζευγάρι, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το δώρο τους σε μας θα είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Ως προορισμός επιλέχθηκε η Βουδαπέστη και το ταξίδι προγραμματίστηκε για τον Μάιο.

Αφού πακετάραμε τις βαλίτσες σωστά, ώστε να αποφύγουμε έξτρα χρεώσεις (δες εδώ πώς πακετάρω βαλίτσες), επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο και ξεκινήσαμε! Η θέα από ψηλά με το καταπράσινο τοπίο και τις κόκκινες σκεπές προδιέγραφε μια εμπειρία μοναδική.

Πράγματι! Όμορφη, παραμυθένια και vintage αυτή η πόλη σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Ακολουθούν μερικά από τα αξιοθέατα που προτείνω σε όσους επιλέξουν ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη αλλά και tips για να βγείτε κερδισμένοι κατά την επίσκεψή σας εκεί.

Ταξίδι στη Βουδαπέστη. Όσα πρέπει να δεις

Κοινοβούλιο

Το κτίριο του κοινοβουλίου, που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (1885-1902), συνδυάζει στοιχεία και μοτίβα από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ. Η κάτοψή του είναι μπαρόκ, η διακόσμηση στην πρόσοψη αναδεικνύει γοτθικές επιρροές και η διακόσμηση της οροφής θυμίζει στυλιστικά την εποχή της Αναγέννησης.

Είναι χτισμένο στις όχθες του Δούναβη με μήκος 268 μέτρα, πλάτος 123 μέτρα και έναν τρούλο ύψους 96 μέτρων! Πραγματικά επιβλητικό, ξεχωριστό και πολύ όμορφα φωτισμένο το βράδυ. Βρίσκεται στην Kossuth tér, υπάρχει στάση του μετρό.

κοινοβούλιο - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Προμαχώνας των Ψαράδων

Σαν μια βεράντα νεορωμαϊκού στυλ με πολλές σκάλες και μονοπάτια που βγάζουν έναν αέρα θεατρικότητας. Η καλύτερη πανοραμική θέα της πόλης με την αλυσιδωτή γέφυρα, το Δούναβη, το Ουγγρικό Κοινοβούλιο και την Πέστη να φαίνονται στο βάθος. Βρίσκεται στην Βούδα και θα φτάσετε εκεί με το λεωφορείο 16 (στάση του μετρό Moszkva ter).

Προμαχώνας των Ψαράδων - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Εκκλησία Ματθαίου (Matyas Templom)

Δίπλα στο προπύργιο των Ψαράδων υπάρχει η καθολική εκκλησία του Ματθαίου. Ένας αρχοντικός ναός, καλοδιατηρημένος με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και πλούσια διακόσμηση. Το μειονέκτημα είναι ότι για να μπείτε μέσα θα χρειαστεί να πληρώσετε εισιτήριο, αλλά για εμάς που δεν είχαμε επισκεφτεί ξανά καθολική εκκλησία άξιζε τον κόπο. Φροντίστε να ανεβείτε με τις σκάλες μέχρι το πιο ψηλό σημείο για μια πανοραμική εικόνα του εσωτερικού της.

Εκκλησία Ματθαίου - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Κάστρο της Βούδας

Πιο πέρα και περπατώντας θα φτάσετε στο κάστρο της Βούδας. Ένα παλάτι με 203 δωμάτια που σήμερα στεγάζει διάφορα μουσεία όπως το Ιστορικό Μουσείο της Βουδαπέστης και την Εθνική Πινακοθήκη. Βγάλτε φωτογραφίες, ξεκουραστείτε στο καφέ που βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του παλατιού και κατεβείτε από το λόφο με το τελεφερίκ.

το κάστρο της Βούδας - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Οδός Vaci

Η πιο πολυσύχναστη οδός είναι ο πεζόδρομος Vaci Utca. Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο της πόλης με όλα τα καταστήματα από επώνυμες μάρκες, πολλά καφέ και εστιατόρια. Εδώ θα βρείτε το Hardrock Cafe αλλά και το φημισμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο Gerbeaud, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1858. Στάση μετρό Vorosmarty ter.

οδός Vaci Utca - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Πλατεία των Ηρώων

Στο τέλος της κεντρικής λεωφόρου Andrassy βρίσκεται η πελώρια πλατεία των Ηρώων με μια κεντρική στήλη ύψους 36 μέτρων και πολλά αγάλματα κυκλικά του μνημείου. Στάση του μετρό: Hosok tere. Είναι κοντά στον ζωολογικό κήπο και τα λουτρά Szechenyi, οπότε συνδυάστε την επίσκεψή σας ανάλογα.

πλατεία των Ηρώων - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Ζωολογικός κήπος

Ακόμη και ο ζωολογικός κήπος έχει τη δική του αρτ νουβό αρχιτεκτονική, με τα κτίρια-σπίτια των ζώων να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα. Ένας παράδεισος για μικρούς και μεγάλους, που αξίζει να επισκεφτείτε. Θα δείτε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, τίγρεις, ρινόκερους, αρκούδες, ζέβρες, λιοντάρια, κροκόδειλους, σπάνια είδη ερπετών και πτηνών και πολλά ακόμη είδη από όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει μέσα και ενυδρείο.

ζωολογικός κήπος - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

City Park – Varosliget

Απέναντι από τον ζωολογικό κήπο είναι το πάρκο της πόλης, Varosliget, με μια όμορφη λίμνη που το χειμώνα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο. Εστία πρασίνου και χαλάρωσης για τους ντόπιους, που απολάμβαναν την βόλτα τους ή έπαιζαν πινκ πονκ. Εντύπωση μας έκανε που σε μια τόσο μεγάλη έκταση δεν είδαμε γήπεδο μπάσκετ.

πάρκο της πόλης - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Νησί της Μαργαρίτας

Ένα νησί, πραγματικό καταφύγιο ηρεμίας, μέσα στο Δούναβη, στην καρδιά της πόλης. Έχει μήκος 2,5 χλμ και πλάτος 500 μέτρα. Δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα παρά μόνο το λεωφορείο 26, το οποίο και θα πάρετε για να φτάσετε εκεί. Νοικιάστε ποδήλατα για να εξερευνήσετε αυτή την όαση. Ήμασταν τυχεροί που ήταν Μάιος και πετύχαμε το τοπίο πράσινο και ανθισμένο. Στο νησί υπάρχουν καντίνες, γήπεδα τένις, χώρος για τζόκινγκ ή ποδήλατο, κολυμβητήριο και θερμές πηγές. Φορέστε άνετα παπούτσια! Γήπεδο μπάσκετ ούτε εδώ είδαμε.

νησί της μαργαρίτας - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Κεντρική Αγορά – Nagy Vasarcsarnok

Στο τέλος της πολυσύχναστης Vaci utca βρίσκεται η Κεντρική Αγορά, ένα εντυπωσιακό στεγασμένο κτίριο με δύο ορόφους. Στο ισόγειο θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, αλλαντικά, λουκάνικα, καραμέλες, ζαχαρωτά, οινοπνευματώδη και στον επάνω όροφο ρούχα, εργόχειρα, δερμάτινα είδη, σουβενίρ, μικρά εστιατόρια.

Ένα κανονικό παζάρι με πολύ κόσμο, ντόπιους και τουρίστες. Αν και λαϊκή αγορά όλα ήταν καθαρά και τακτοποιημένα στους πάγκους και τους διαδρόμους. Εδώ θα βρείτε τα σουβενίρ στις καλύτερες τιμές.

κεντρική αγορά - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη φημίζεται επίσης για τα λουτρά της, τα οποία όμως δεν επισκεφτήκαμε γιατί η μικρή μας ανάρρωνε από ωτίτιδα.

Tips εξοικονόμησης χρημάτων κατά το ταξίδι σας στη Βουδαπέστη

Το νόμισμα της Ουγγαρίας είναι το Φιορίνι, αλλά δεν θα χρειαστεί να κάνετε συνάλλαγμα από την Ελλάδα, καθώς φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα βρείτε ανταλλακτήριο. Μην κάνετε όμως το λάθος, όπως εμείς, να χαλάσετε πολλά χρήματα εκεί, αλλά μόνο για τα πρώτα έξοδα, όπως τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες.

Μέσα στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία αργότερα να βρείτε ανταλλακτήρια με πολύ καλύτερη ισοτιμία. Επίσης σε πολλά τουριστικά καταστήματα δέχονται και ευρώ. Συν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα με την οποία χρεώνεστε απευθείας σε ευρώ.

Επιλέγοντας για τις μετακινήσεις σας τις δημόσιες συγκοινωνίες μπορείτε να γλυτώσετε πολλά χρήματα. Το δίκτυο είναι άριστο και τα δρομολόγια πολύ τακτικά. Εμείς βγάλαμε ενιαίο εισιτήριο μιας εβδομάδας που μας επέτρεπε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κυρίως χρησιμοποιήσαμε μετρό και λεωφορεία. Επίσης μπορούσαμε να επιβιβαστούμε με τις κάρτες αυτές στο καραβάκι της γραμμής και δεν χάσαμε την ευκαιρία για μια παραδουνάβια “ξενάγηση”. Υπάρχουν βέβαια και τουριστικά πλοιάρια που προσφέρουν τέτοιες βόλτες, αλλά πληρώνεις εξτρά και καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

το πιο vintage μετρό - Αξιοθέατα και tips για ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη

Το πιο vintage μετρό με χρονολογία έναρξης δρομολογίων το 1896!

Εξτρά πληρώνετε και τα λεωφορεία hop on – hop off, που όμως με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών επίσης δεν θα τα χρειαστείτε. Μην διστάσετε να ανεβείτε και να κατεβείτε από τα λεωφορεία της γραμμής μετατρέποντάς τα έτσι στα δικά σας τουριστικά μέσα περιήγησης.

Με έναν χάρτη του μετρό στο χέρι (φροντίστε να τον βρείτε όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο), έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό και το GPS στο κινητό μπορείτε πολύ εύκολα να προσανατολιστείτε και να μετακινηθείτε στην πόλη αυτή! Καλή διαμονή, περπατήστε πολύ, σχεδιάστε τις δικές σας διαδρομές και εξερευνήστε την όμορφη Βουδαπέστη!

Εμείς μόλις γυρίσαμε από το ταξίδι στη Βουδαπέστη και ονειρευόμαστε ήδη τον επόμενο προορισμό.

Διαβάστε επίσης: Η εμπειρία μου από την Ρώμη, την αιώνια πόλη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

31 comments

    • Είναι ωραία επιλογή προορισμού. Προτείνω σαν εποχή για να την επισκεφτεί κανείς την Άνοιξη, γιατί έχει πολλά πάρκα που δείχνουν ομορφότερα τότε!

      Reply
  • Ούτε εγώ έχω πάει αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και απ ότι βλέπω δίκιο έχουν! Ευχαριστούμε Ελευθερία μου για το όμορφο ταξίδι που μας πήγες με τις φωτογραφίες σου… φιλάκια!

    Reply
  • Από τους προορισμούς που ομολογώ ότι δεν έχω σκεφτεί!!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες ήσουν πολύ κατατοπιστική. Πάω τώρα να δω το πρόγραμμα 52 εβδομάδων!!!!

    Reply
    • Το πρόγραμμα-πρόκληση 52 εβδομάδων είναι ο ιδανικός τρόπος να αποταμιεύσεις τα χρήματα για ένα ταξίδι. Αν δεν καταφέρεις να το ολοκληρώσεις ή να συγκεντρώσεις όλο το ποσό σίγουρα και πάλι θα είναι ένα καλό ξεκίνημα για τον προγραμματισμό των διακοπών μας. Να ευχηθώ καλές διακοπές Χριστίνα;

      Reply
  • Υπέροχες φωτογραφίες Ελευθερία μου!! Πολύ ωραίο δώρο το ταξιδάκι και μάλιστα στη Βουδαπέστη που είναι πανέμορφη πόλη!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας και εύχομαι πολύ σύντομα να πραγματοποιήσετε και το επόμενο ταξίδι!! Φιλάκια πολλά και να περνάτε όμορφα!!

    Reply
    • Ευχαριστώ πολύ Θάλεια μου, όντως ήταν ένα τέλειο δώρο το ταξίδι στη Βουδαπέστη, μια πόλη όμορφη και παραμυθένια. Την καλημέρα μου.

      Reply
  • Αχ φίλη μου, πως μου έχει ξεφύγει η Βουδαπέστη δεν ξέρω.. η μάλλον ξέρω όταν σχεδίαζα να την επισκεφτώ… είχα δώσει προκαταβολες κλπ 2 μέρες μετά εμαθα ότι είμαι έγκυος και 1 μέρα μετά έπαθα αποκόλληση… :( 11 εβδομάδες στο κρεβάτι έμεινα και ευτυχώς η ζουζουνα μου ήταν καλά… Αλλά διαβάζοντας τον πλήρη οδηγό σου ξεσηκωθηκα ξανά!!!! Μου μπαίνουν ιδέες και θα ξεχάσω τα ελληνικά νησιά για τις τεράστιες Vintage δόσεις που τόσο αγαπώ!!! Εύχομαι από καρδιάς να μην σταματήσεις ποτέ να ταξιδεύεις με την όμορφη οικογένεια σου… και να φτιάχνεται όμορφες αναμνήσεις!!!! Σε φιλώ!!!!

    Reply
    • Εντάξει σου ξέφυγε για καλό σκοπό. Τώρα σου εύχομαι να πάτε και με τη μικρή μαζί, να το χαρεί κι εκείνη. Νομίζω ότι από τα ελληνικά νησιά βγαίνει πολύ καλύτερα και οικονομικά η Βουδαπέστη, συν ότι μπορείς να κάνεις μπάνιο στις θερμές πηγές οπότε ούτε το υγρό στοιχείο θα σου λείψει. Τα φιλιά μου φίλη μου :)

      Reply
  • Εντάξει ζήλεψα!!! Το post σου μπαίνει στους σελιδοδείκτες μου και ελπίζω να ανατρέξω σύντομα για τα όσα χρήσιμα και κατατοπιστικά μας πρόσφερες. Οι φωτογραφίες πανέμορφες και φαντάζομαι πως περάσατε υπέροχα!!
    Εύχομαι σύντομα να μας γράψεις για έναν επόμενο προορισμό, γιατί είναι να μην κάνεις την αρχή. Μετά το μυαλό σου γυρνάει συνέχεια σε ένα ακόμα ταξίδι. Τουλάχιστον το δικό μου…

    Reply
    • Αυτό φοβάμαι κι εγώ Χριστινάκι, ότι έγινα με την πρώτη και μοναδική φορά travel addict και τώρα ψάχνω τρόπους να ξαναμαζέψω χρήματα…Και το δικό μου μυαλό σκέφτεται και ταξιδεύει, δεν είσαι μόνη.

      Reply
  • Με ταξίδεψες 7 μήνες πίσω όταν πετάξαμε και εμείς για Βουδαπέστη. Βέβαια απ’οτι βλέπω εσείς πήγατε σε πιο πολλά αξιοθέατα αλλά δικαιολογούμαστε μιας και το πιτσιφρίκι ήταν 9 μηνών και καθόριζε το πρόγραμμα μας. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, φαίνεται οτι περάσατε όμορφα. Εύχομαι ολόψυχα να κανονίσετε σύντομα το επόμενο σας ταξίδι, να το περιμένετε και να το χαρείτε! Δεν υπάρχει καλύτερο από τα ταξίδια και με την παρέα των παιδιών γίνονται ακόμα καλύτερα!

    Reply
    • Μπράβο σας που πήγατε και με το πιτσιρίκι 9 μηνών, η ζωή ούτε μπαίνει σε pause ούτε πρέπει να την κάνουμε περίπλοκη επειδή τα παιδιά είναι μικρά. Ακόμη κι αν δεν επισκεφτήκατε πολλά αξιοθέατα σίγουρα πήρατε κάτι από τον αέρα και την ατμόσφαιρα της Ουγγρικής πρωτεύουσας, αυτό το κάτι παραμυθένιο δηλαδή.

      Reply
  • Νομίζω ότι ταξίδεψα μαζί σου μ’αυτές τις υπέροχες φωτο που μας δείχνεις Ελευθερία μου.Πιστεύω ότι θα περάσατε πολύ όμορφα και σου εύχομαι να κάνεις πολλά ταξίδια και να περνάτε καλά!

    Reply
    • Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για την ευχή σου αν και διανύουμε δύσκολες εποχές, τουλάχιστον ας έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε και να ευελπιστούμε σε ένα ακόμη ταξιδάκι. Την καλημέρα μου!

      Reply
  • Έχω ακούσει πως είναι όμορφη πόλη και θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να την επισκεφτώ, όπως και την Πράγα!! Θα συμφωνήσω με την Ζήνα, πολιτισμός παντού ενώ στην Ελλάδα όσο περνάνε τα χρόνια γινόμαστε και χειρότεροι!!
    Εμάς για δώρο κουμπάρου μας δώσανε κάτι πανάκριβα Costa Boda τα οποία και έχω φυλαγμένα σε κουτιά! Θα ξετρελαινόμουν με ένα ταξίδι!!
    Να είστε καλά να ξανά πάτε ταξιδάκι!!

    Reply
    • Η Πράγα είναι υποψήφια ως προορισμός, έχω ήδη ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο…. Σαν δώρο αυτό το ταξίδι ήταν το ιδανικότερο, γεμίσαμε όμορφες αναμνήσεις που θα θυμόμαστε χρόνια κι εμείς και τα παιδιά.
      Προχθές κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας και λέγαμε ότι έχουμε κι εμείς πολύ όμορφες πλατείες αλλά πολύ πολύ βρώμικες…εκεί ούτε σκουπιδάκι δεν έβλεπες κάτω κι αυτό είναι πολιτισμός. Τα φιλιά μου Ελεάνα!

      Reply
  • Συγχαρητήρια στα κουμπαράκια σας Ελευθερία μου! Υπέροχο το δωράκι σας, όπως υπέροχο και το οδοιπορικό που μας χάρισες…ήταν λες και βρέθηκα για λίγο εκεί… φανταστική πόλη η Βουδαπέστη, μακάρι μια μέρα να ταξιδέψω κι εγώ μέχρι εκεί… φιλάκια

    Reply
    • Δεν θέλαμε να γυρίσουμε όπως καταλαβαίνεις. Η προσαρμογή μετά από ένα ταξίδι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, τα φιλιά μου :)

      Reply
  • Σωστός ταξιδιωτικός οδηγός!! Πολύ όμορφες φωτογραφίες και εξαιρετική και η ξενάγηση! Ευχαριστούμε για αυτό το εικονικό ταξιδάκι Ελευθερία και συγχαρητήρια στους κουμπάρους για το πρωτότυπο δώρο τους!

    Reply
    • Ευχαριστούμε Σοφία μου, βγάλαμε πολλές όμορφες φωτογραφίες αλλά δεν μπορούσα να τις βάλω όλες! Καλή και δημιουργική εβδομάδα!

      Reply
  • Τι μόνο αυτά; Χα χα! Τέλεια ιδέα για δώρο κουμπαριάς! Μπράβο τους! Το ευχαριστηθήκατε πάντως! Εύχομαι σύντομα και το επόμενο ταξίδι! Kathy by anthomeli

    Reply
    • Δεν ξέρω αν θα είναι σύντομα αλλά ένα επόμενο ταξιδάκι είναι σίγουρα στόχος. Καλή εβδομάδα ανθομελάκι!

      Reply
  • Ελευθερία μου με ξεσήκωσες με την ωραία περιγραφή και τις όμορφες εικόνες! Βουδαπέστη έχω πάει και εγώ και μάλιστα ήταν ταξίδι δώρο λόγω κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας!

    Reply
  • Υπέροχο δώρο Ελευθερία μου! Να είσαι καλά που τα μοιράστικες μαζί μας! Ούτε εγώ έχω παέι Βουδαπέστη! Πολλά φιλιά για μια υπέροχη εβδομάδα^^

    Reply
    • Από τα καλύτερα δώρα, ιδίως αν δεν έχεις ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό όπως εμείς. Τα φιλιά μου Λίλια!

      Reply
  • ειναι ιδεα μου ή όλες οι ευρωπαικες πολεις πλην της Αθηνας ειναι πανεμορφες???? κρατανε τις παραδοσεις και μου φανηκε απο τις φωτο σου Ελευθερια μου, ότι ειναι καθαρη! ή ιδεα μου ήταν? ενα ταξιδι σα να γυρνας πισω στο χρονο! σε ευχαριστω για τη βολτα!!!

    Reply
    • Πάρα πάρα πολύ καθαρή Ζήνα όντως, παλιά αλλά καλοδιατηρημένα κτίρια και πολιτισμός, στην άκρη του πεζοδρομίου να ήμασταν και σταματούσαν τα αυτοκίνητα να περάσουμε! Εδώ κάθε πρωί με δυο σχολικές τσάντες στους ώμους και δυο παιδιά στα χέρια και όχι μόνο δεν σταματάνε στη διάβαση, φορτσάρουν κιόλας να προλάβουν….

      Reply
  • Δεν έχω πάει αλλά θέλω τόσο πολύ να πάω! Ευχαριστούμε για την περιήγηση και τις συμβουλές!

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση