fbpx
Πως δηλώνω οικογενειακό γιατρό ηλεκτρονικά με κωδικούς taxisnet

Πως δηλώνω οικογενειακό γιατρό ηλεκτρονικά με κωδικούς taxisnet

Ξεκίνησε από 1η Αυγούστου να εφαρμόζεται ο θεσμός του Οικογενειακού γιατρού. Πως κάνουμε την εγγραφή σε αυτό το νέο σύστημα ηλεκτρονικά; Αρκεί να μπούμε στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς του TAXISNET (εφόσον έχουμε δικούς μας) και να ακολουθήσουμε μερικά βήματα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα βήματα αυτά μαζί με screenshots που ετοίμασα, για να κατατοπιστούμε καλύτερα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET

Εάν δεν έχουμε δικούς μας κωδικούς taxisnet η εγγραφή στον Οικογενειακό γιατρό γίνεται με αίτηση σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή απευθείας στον γιατρό

Πως δηλώνω οικογενειακό γιατρό ηλεκτρονικά (οδηγίες βήμα βήμα)

1. Μπαίνουμε στη σελίδα rdv.ehealthnet.gr, επιλέγουμε είσοδο με TAXISNET και πατάμε “Είσοδος στην εφαρμογή”.

Οικογενειακός γιατρός. Η σελίδα

2. Μας ανοίγει νέα καρτέλα κι εκεί μας ζητάει Username και Password, όπου βάζουμε τους κωδικούς του taxisnet.

Ανάθεση Οικογενειακού Ιατρού βήμα 2

3. Αφού γράψουμε τους κωδικούς πατάμε “είσοδος” και κατόπιν πατάμε “εξουσιοδότηση” ⇑⇓

Οικογενειακός Ιατρός βήμα 3

4. Εκεί θα μας ζητήσει να συμπληρώσουμε τον Α.Μ.Κ.Α. Πατάμε είσοδος και βγαίνει μια καρτέλα με τα στοιχεία μας. Αν τα στοιχεία είναι σωστά πατάμε επιβεβαίωση ⇓

Αίτηση οικογενειακού Ιατρού βήμα 4

5. Στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ πηγαίνουμε πάνω αριστερά και πατάμε “Εφαρμογή Οικ. Ιατρού”.

Οικογενειακός Ιατρός Ηλεκτρονική Εγγραφή βήμα 5

6. Στη νέα σελίδα που εμφανίζεται θα δούμε όλα μας τα στοιχεία αναλυτικά. Θα χρειαστεί όμως να συμπληρώσουμε Νομό, Πόλη και Δήμο (χρησιμοποιώντας τα βελάκια βγαίνουν οι επιλογές). Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν. Κάνουμε αποθήκευση των στοιχείων που συμπληρώσαμε (το κουμπάκι γίνεται πράσινο) και πατάμε “Αίτηση Ανάθεσης Οικογενειακού Ιατρού”.

Ανάθεση Οικογενειακού Ιατρού Ηλεκτρονικά βήμα 6

Θα μας βγάλει μια λίστα με όλους τους διαθέσιμους οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχουμε δηλώσει. Πρόκειται για γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας ή και παιδιατρικής, που έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα. Επιλέγουμε ιατρό, και το τελευταίο βήμα είναι να εκτυπώσουμε την αίτηση.

⇒Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον Οικογενειακό Ιατρό μαζί με:

 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Ταυτοποίησης (π.χ Δελτίο Ταυτότητας) αιτούντος.
 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Απόδειξης Διεύθυνσης Κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη)

ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Για αίτηση δια νόμιμου αντιπροσώπου απαιτείται: Βεβαίωση Οικογενειακής κατάστασης από την οποία να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας ή Φωτοαντίγραφο Εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή Φωτοαντίγραφο Εγγράφου απονομής της επιμέλειας.

Χρήσιμες επισημάνσεις:

 • Μπορούμε να αλλάξουμε Οικογενειακό Ιατρό μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου από την εγγραφή μας.
 • Μπορούμε να προγραμματίζουμε επισκέψεις μόνο στον Οικογενειακό Ιατρό στον οποίο έχουμε εγγραφεί.
 • Για τον προγραμματισμό επίσκεψης σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό άλλης ειδικότητας πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της παραπομπής από τον Οικογενειακό Ιατρό.
 • Στην περίπτωση των παιδιών μπαίνουμε στην εφαρμογή με τους κωδικούς Taxisnet του γονέα στον οποίο είναι ασφαλισμένα τα παιδιά και όταν μας ζητήσει το ΑΜΚΑ, γράφουμε το ΑΜΚΑ του κάθε παιδιού.

Συνήθεις ερωτήσεις:

Μπορούμε να εγγραφούμε σε έναν κρατικό Οικογενειακό Ιατρό, και ταυτόχρονα να επισκεπτόμαστε, αν θέλουμε, και αμιγώς ιδιώτες Ιατρούς (Οικογενειακούς ή Ειδικούς);
– Ναι, είναι δυνατόν.

Εάν επισκεφθούμε έναν ιδιώτη γιατρό, θα μπορεί να μας συνταγογραφεί τα φάρμακά μας και τις εξετάσεις μας μέσω ΕΟΠΥΥ;
– Ναι. Ο αμιγώς ιδιώτης Οικογενειακός Ιατρός μπορεί, σε όσους είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, να τους συνταγογραφεί τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις τους, ώστε αυτοί να πληρώνουν μόνο την συνηθισμένη συμμετοχή τους, όταν επισκέπτονται τον Φαρμακοποιό τους ή τον Μικροβιολόγο τους κτλ.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

6 comments

 • Κάνω φορολογική δήλωση με τον σύζυγό μου και ασφαλίζει εγώ τα παιδιά,πως θα κάνω την διαδικασία για τον παθολόγο;

  Reply
  • Μαρία καλησπέρα. Δεν κατάλαβα ποιος ασφαλίζει τα παιδιά…; Όπως και να έχει η διαδικασία θα γίνει όπως περιγράφεται παραπάνω και για το κάθε μέλος ξεχωριστά. Βάζουμε τους κωδικούς taxisnet και στη συνέχεια το ΑΜΚΑ του καθενός που θέλουμε να εγγραφεί στο σύστημα.

   Reply
 • Ωραια η ενημερωση αλλα η συζυγος που δεν εχει κωδικους ταχις τι κανει????????

  Reply
  • Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η εγγραφή χωρίς κωδικούς Taxisnet γίνεται με αίτηση σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (νυν ΤΟΜΥ, πρώην ΙΚΑ) ή απευθείας στον γιατρό

   Reply
 • Γεια σας. Δικαιούνται όλοι να κάνουν αίτηση για οικογενειακό γιατρό; Ρωτώ διότι είμαστε ανασφάλιστοι και άνεργοι. Ευχαριστώ

  Reply
  • Καλησπέρα Ελισάβετ.
   Δεν γνωρίζω τι ισχύει για την περίπτωση ανέργων ή ανασφάλιστων σε σχέση με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού. Για μια έγκυρη ενημέρωση μπορείς να μπεις στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ και στην ενότητα ‘Επικοινωνία” να τους υποβάλεις το ερώτημά σου

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.