fbpx
Ένα εύκολο τρικ για να βγάλουμε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Ένα εύκολο τρικ για να βγάλουμε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Το πόσο χυμό θα βγάλει γενικά ένα λεμόνι ή λάιμ (μοσχολέμονο) εξαρτάται από την ποικιλία του και το πόσο ώριμο είναι. Υπάρχουν λεμόνια ζουμερά και λεμόνια πιο σκληρά, που μας παιδεύουν στο στύψιμο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα μικρό τρικ, για να μπορέσουμε να βγάλουμε έως και 20% περισσότερο χυμό από τα συγκεκριμένα εσπεριδοειδή.

Πως θα πάρουμε περισσότερο χυμό από το λεμόνι ή το λάιμ

Για να κάνουμε πιο ζουμερά τα λεμόνια μας όταν τα στύβουμε, θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

  • Αφήνουμε το λεμόνι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τοποθετούμε το εσπεριδοειδές μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό ή κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Έτσι θα μαλακώσει κι όσο πιο μαλακό γίνει, τόσο πιο πολύ χυμό θα μας δώσει.
  • Πριν το κόψουμε, κυλάμε το λεμόνι πιέζοντάς το με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  • Κόβουμε, τέλος, το λεμόνι κατά μήκος κι όχι εγκάρσια, όπως συνηθίζουμε. Κόβοντας κατά μήκος έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια να στύψουμε πάνω στον λεμονοστίφτη.

Και ναι! Το λεμόνι μας είχε τελικά περισσότερο χυμό από όσο νομίζαμε.

more juice from lemons and limes - Ένα εύκολο τρικ για να βγάλουμε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Διαβάστε επίσης: Πως θα φυλάξουμε λεμόνι και ντομάτα στην κατάψυξη

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση