Το πόσο χυμό θα βγάλει γενικά ένα λεμόνι ή λάιμ (μοσχολέμονο) εξαρτάται από την ποικιλία του και το πόσο ώριμο είναι. Υπάρχουν λεμόνια ζουμερά και λεμόνια πιο σκληρά, που μας παιδεύουν στο στύψιμο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα μικρό τρικ, για να μπορέσουμε να βγάλουμε έως και 20% περισσότερο χυμό από τα συγκεκριμένα εσπεριδοειδή.
Πως θα πάρουμε περισσότερο χυμό από το λεμόνι ή το λάιμ
Για να κάνουμε πιο ζουμερά τα λεμόνια μας όταν τα στύβουμε, θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:
- Αφήνουμε το λεμόνι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε το εσπεριδοειδές μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό ή κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Έτσι θα μαλακώσει κι όσο πιο μαλακό γίνει, τόσο πιο πολύ χυμό θα μας δώσει.
- Πριν το κόψουμε, κυλάμε το λεμόνι πιέζοντάς το με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Κόβουμε, τέλος, το λεμόνι κατά μήκος κι όχι εγκάρσια, όπως συνηθίζουμε. Κόβοντας κατά μήκος έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια να στύψουμε πάνω στον λεμονοστίφτη.
Και ναι! Το λεμόνι μας είχε τελικά περισσότερο χυμό από όσο νομίζαμε.
Διαβάστε επίσης: Πως θα φυλάξουμε λεμόνι και ντομάτα στην κατάψυξη
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!