Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που μετρούσαμε το καλοκαίρι πόσα παγωτά φάγαμε, λες και επρόκειτο για διαγωνισμό που κάποιος έπρεπε να κερδίσει! Η ίδια λατρεία εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, είτε πρόκειται για παγωτό είτε για ένα σπιτικό παγωμένο γλύκισμα. Είναι ευρέως διαδεδομένη αυτή η συνταγή με ζαχαρούχο, ωστόσο έχει τις δικές μας μικρές διαφοροποιήσεις που την κάνουν έξτρα απολαυστική.
Υλικά
- 1 κουτί γάλα Νουνού
- 1 φυτική κρέμα 500ml
- 1 ζαχαρούχο
- 1 κουτί πτι μπερ
- 1 κουβερτούρα
- Άρωμα βανίλιας
- Κακάο
- Μακρόστενη αντικολλητική φόρμα
- Διάφανη μεμβράνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα Νουνού και το ζαχαρούχο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Χωρίζουμε την ποσότητα στα δύο. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε στο μισό μείγμα. Για να γίνει πιο σοκολατένιο ρίχνουμε και 2 κουταλιές κακάο. Στο άλλο μισό βάζουμε λίγο άρωμα βανίλιας (ή σκόνη βανίλιας) κι ανακατεύουμε.
Σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα στρώνουμε μια διάφανη μεμβράνη και γεμίζουμε από κάτω με το σοκολατένιο και από πάνω με το λευκό μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες και το παγωμένο γλύκισμα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγη τρούφα. Το φυλάσσουμε στην κατάψυξη σε ένα μακρόστενο δισκάκι.
Θέλει μόνο λίγα υλικά, ακόμη λιγότερο χρόνο και είναι τόσο εύκολη η συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά! Οι κόρες μου έχουν δώσει μάλιστα και όνομα σε αυτό το γλυκό. Το ονόμασαν “μερεντιούμ”! Τώρα πως το εμπνεύστηκαν αφού δεν έχει καμία σχέση με μερέντα, δεν ξέρω. Ίσως επειδή τους αρέσει τόσο όσο η μερέντα…
Εμένα πάλι μου θυμίζει κορμό αλλά με πιο… “παγωτένια” υφή!
Καλή σας απόλαυση!
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!
Φαίνεται εύκολο και πολύ γιάμι!!! Θα δοκιμαστεί σύντομα!!! (Η φατσούλα τα σπάει!!!!!)
Περιμένω εντυπώσεις!
Το γλυκύτατο κοριτσάκι σου Ελευθερία μου με έπεισε ότι πρέπει να φτιάξω οπωσδήποτε το μερεντιούμ! Πρέπει να είναι τέλειο!
Καλή επιτυχία στη συνταγή!
Νοστιμότατο και άκρως καλοκαιρινό! Το χαμόγελο της μικρής και το όνομα που του δώσανε τα λέει όλα!
Να χαίρεσαι το κοτιτσάκι σου Ελευθερία μου!!!Η συνταγή εύκολη και με βλέπω ήδη στην κουζίνα!!Χα χα χα!!!
Το μερεντιούμ καταχυρώθηκε!!! θα το φτιάξω και θα το φάμε από το ταψί!!!!!!! Όσο για τη μικρή σου δεν έχω λόγια για τη γλύκα και την ομορφιά της!!!
Πολυ ωραιο και εμεις αυτο κανουμε με μικρες παραλλαγες. Ειναι ευκολο και γευστικο και φυσικα δροσιστικοοο
Φτάνει σε μια φόρμα μόνο;
Σωστά το επισημαίνεις Αναστασία. Αν η φόρμα είναι μεγάλη, θα φτάσει. Αυτή η φόρμα που βλέπεις στη φωτογραφία είναι 36x12x7 εκ περίπου. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο μικρές.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μέχρι να μπει στη φόρμα το γλυκό μας έχει διαρρεύσει μια ποσότητα από κάτι μικρά ποντικάκια που όλο δοκιμάζουν :)
Μα τι κορίτσι είναι αυτό;;; Τη λατρεύω τελείωσε!
Όσο για το μερέντιουμ; Για να το ονόμασαν έτσι τα κορίτσια πρέπει να το φτιάξω!
Να το φτιάξετε κορίτσια, είναι σίγουρη η επιτυχία του γλυκού. Μόνο με εύκολες και γρήγορες συνταγές ασχολούμαι εξάλλου, ως γνωστόν, στη ζαχαροπλαστική.
Τα μεγάλα μάτια είναι χαρακτηριστικό σε όλο το σόι από την πλευρά της μαμάς μου, τα έχουμε κι εγώ και τα αδέρφια μου και τώρα η μικρή μου.
Α!!!! λατρευω τετοια γλυκα!
Ελευθερία μου, καταρχήν να χαίρεσαι την κορούλα σου με τις όμορφες ματάρες! Μάλλον πήρε από τη μαμά ε??? Φαίνεται υπέροχο το παγωτό-γλυκό σας και θα το φτιάξω οπωσδήποτε! φιλάκια πολλά
Φεύγω διακοπές μεθαύριο αλλά το κάνω πιν για να το φτιάξω όταν γυρίσουμε!!! Ξελιγώθηκα με τις φωτογραφίες σου Ελευθερία!!! Και φυσικά την όμορφη και εκφραστική κοράκλα σου:)
Τι να σχολιάσω για το γλυκό, εκτός του ότι θα το φτιάξουμε σίγουρα! Θα σχολιάσω όμως αυτές τις ματάρες που δείχνουν τόσο χαρούμενες και ικανοποιημένες!!!! Υπέροχη είναι!
Φοβερή ιδέα, με αυτά τα υλικά είχα φτιάξει το παγωτό χωρίς μπισκότα και κουβερτούρα. Οπότε τώρα μου έδωσες τροφή όχι για σκέψη αλλά για υλοποίηση!!!
Πολύ ωραία ιδέα!! Έχεις χρησιμοποιήσει την βασική συνταγή για παγωτό που χρησιμοποιώ με παραλλαγή για να βγει κορμός συν όλα τα άλλα που πρόσθεσες!! Πολύ νόστιμο φαίνεται!!
Ναι αυτό με το ζαχαρούχο και τη φυτική κρέμα είναι ο βασικός συνδυασμός σε πολλές συνταγές για σπιτικό παγωτό. Ούτε θυμάμαι πώς προέκυψε το συγκεκριμένο γλυκό, το φτιάχνουμε χρόνια κι έχει γίνει οικογενειακή παράδοση το καλοκαίρι. Σε ευχαριστώ πολύ Κάλη!