fbpx
Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

Ο θαυμαστός κόσμος της ομορφιάς εκτός από κανόνες και συμβουλές έχει και τα δικά του μικρά ή μεγάλα μυστικά. Κι όσα περισσότερα μυστικά γνωρίζεις τόσο πιο προετοιμασμένη θα είσαι για να χειριστείς μια απρόσμενη κατάσταση. Γιατί το κεφάλαιο περιποίηση δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει. Απεναντίας θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση.

8 απίστευτα Beauty Hacks – Τρικ Ομορφιάς

#1 Για να κρατήσει το άρωμά σου περισσότερο άπλωσε πρώτα λίγη βαζελίνη στον καρπό πριν ψεκάσεις.

να κρατάει το άρωμα - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#2 Για να μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου βάλε πάνω στη χτένα ένα ηλεκτροστατικό πανάκι (ναι, αυτά που μαγνητίζουν τη σκόνη) και μετά βούρτσισέ τα.

beauty hacks - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#3 Αν τα νύχια σου έχουν κιτρινίσει από τα σκουρόχρωμα βερνίκια άσπρισέ τα με ένα μείγμα από σόδα μαγειρικής και λεμόνι.

tip για άσπρα νύχια - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#4 Με τα φίλτρα του γαλλικού καφέ μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας να ταμπονάρεις το πρόσωπό σου για να διώξεις την περιττή λιπαρότητα.

make up - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#5 Μία σκιά ματιών που έγινε κομμάτια αν την αναμείξεις με ένα διάφανο βερνίκι νυχιών θα έχεις ένα ολοκαίνουριο και μοναδικό μανό.

tip για σκιά που έσπασε - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#6 Αν η μάσκαρά σου έχει ξεραθεί, βούτηξέ την λίγα λεπτά σε ένα ποτήρι με καυτό νερό. Έτσι θα μαλακώσει και θα μπορέσεις πολύ εύκολα να την εφαρμόσεις ξανά.

tip για ξεραμένη μάσκαρα - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#7 Το αγαπημένο σου κραγιόν κόπηκε στα δύο; Με έναν αναπτήρα ζέστανε τις δύο άκρες και όπως είναι ζεστές κόλλησέ τες μεταξύ τους. Σαν να μην έσπασε ποτέ!

tip για σπασμένο κραγιόν - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

#8 Αν χρησιμοποιείς τσιμπιδάκια στο χτένισμά σου, ψέκασε λίγη λακ επάνω τους πριν τα φορέσεις. Δεν θα έχεις καμία ανησυχία μήπως φύγουν από τη θέση τους στη διάρκεια της ημέρας.

tip για τα μαλλιά - Οικονομικά τρικ ομορφιάς που θα εύχεσαι να ήξερες χθες

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

23 comments

  • Ελευθερία μου πολύ πολύ χρήσιμα όλα αυτά!! Ειδικά το swiffer πάνω στη βούρτσα νομίζω ότι θα με σώσει με τα μαλλιά της κόρης μου όπως και τα τσιμπιδάκια που της γλιστράνε συνεχώς. Φιλάκια πολλά και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!

    Reply
  • Καλά δεν ήξερα κανένα.. Σκέψου πόσο πολύ ασχολούμαι με εμένα! Αυτό με την βαζελίνη θα το δοκιμάσω γιατί έχω θέμα με τα αρώματα δεν μένουν πάνω μου. Αυτό που έγραψες με το λεμόνι και τη σόδα θα το δοκιμάσω γιατί θα είναι χρήσιμο όταν μένουν χρώματα από τις κατασκευές.. ;)
    Κραγιόν έχω σταματήσει να βάζω εδώ και χρόνια, βασικά απο τότε που είπαν πως περιέχει μόλυβδο και γλύφοντας τα χείλια μας ασυναίσθητα το τρώμε. Πολύ χρήσιμα όμως! Καλημέρα Ελευθερία!

    Reply
  • α! αυτο με το λεμονι δεν το ηξερα. εγω τα εβαζα σε γαλα! υπεροχες συμβουλες. βεβαια το βερνικι με τη σκια δε μου πετυχε ποτε! αλλά αυτο με τη σοδα, θα το δοκιμασω αμεσως!

    Reply
    • Ίσως το δοκίμασες με γυαλιστικό νυχιών που είναι αραιό στη σύνθεση. Αν θέλεις δοκίμασέ το με βερνίκι νυχιών ουδέτερο, σχεδόν διάφανο σε χρώμα.
      Γάλα λες για τα ταλαιπωρημένα νυχάκια; Θα το κάνω!

      Reply
  • Πανέξυπνα τα κόλπα Ελευθερία, ειδικά το # 3 με το λεμόνια για τα νύχια, είναι φοβερό! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ… θυμάμαι όμως τη μαμά μου, που μου έλεγε μια φορά, για τη δική της μαμά πόσο πολύ χρησιμοποιούσε το λεμόνι για να λευκάνει τα χέρια της! Αυτό με τη μάσκαρα όμως, το #6 δεν θα το έκανα ποτέ! Πολύ απλά γιατί από τη στιγμή που ένα προϊόν έχει ξεραθεί, τότε δεν είναι κατάλληλο προς χρήση! Γενικά με τα προϊόντα ομορφιάς, είμαι αρκετά επιφυλακτική και δεν τα χρησιμοποιώ όταν έχουν χαλάσει ή αν έχουν λήξει, ή έστω αν έχω την υποψία ότι κάτι τρέχει… Καλημέρα!

    Reply
    • Και η δική μου γιαγιά χρησιμοποιούσε το λεμόνι, μαλακώνει τα χέρια και ιδίως το χειμώνα που είναι πολύ ξηρά. Τη μάσκαρα προσωπικά τη χρησιμοποιώ περισσότερο καιρό από αυτόν που προτείνουν οι εταιρίες καλλυντικών και δεν έχω πάθει κάτι, εκτός βέβαια από το αποτέλεσμα που δεν είναι τόσο καλό όσο πρέπει. Βέβαια σέβομαι τις επιφυλάξεις των άλλων σε τέτοια θέματα.

      Reply
  • Αν και να το ήξερα όταν ο Φάνης μου έσπασε το αγαπημένο μου κραγιόν! Θα είχα γλιτώσει το εγκεφαλικό. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο αποτελεσματική!

    Αυτό με τα τσιμπιδάκια το κάνει και η κομμώτρια μου. Πραγματικά στη θέση τους τα τσιμπιδάκια!
    Πολύ χρήσιμα τα tips Ελευθερία.

    Reply
  • Τα λάτρεψα και τα 8!!! ειδικά το #2 με τη βούρτσα και το swiffer θα το εφαρμόσω άμεσα στη μικρή!

    Reply
  • Όλα τα τρικ Ομορφιάς πολύ απλά,αλλά τόσο χρήσιμα.Σε ολες μας μπορουν να συμβουν σε κάποια δεδομενη στιγμή τα περιστατικά που αναφέρεις και θα μας είναι χρήσι μες οι συμβουλές σου.Σ ευχαριστούμε

    Reply
  • Μερικά είναι πολύ χρήσιμα, αλλά έχω μία ένσταση σ’αυτό με τη μάσκαρα(που το διαβάζω και παντού), με τη θερμότητα αλλοιώνονται τα προϊόντα σε σημείο που δε νομίζω ότι είναι καλό να τα ξαναχρησιμοποιήσεις. Εξάλλου αν η μάσκαρα είναι ξηρή από μόνη της λόγω σύσταστης σώζεται με μερικές σταγόνες από τεχνητά δάκρυα (που είναι κατάλληλα για τα μάτια μας αφού προορίζονται γι’αυτή τη χρήση) ενώ αν είναι ξηρή επειδή πέρασε καιρός από τότε που την άνοιξες πρέπει να την πετάξεις και να πάρεις άλλη!Το 5 σε μένα προσωπικά δεν πέτυχε! Έχω κάνει και ανάρτηση γι΄αυτό (όπως και για τις ξηρές μάσκαρα) . Τέλος μου άρεσε πολύ το 4 αλλά δεν το θεωρώ τόσο πρακτικό όσο τα χαρτάκια για το τσιγάρο που ως καπνίστρια έχω πάντα μαζί μου αλλά και να μην κάπνιζα θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να τα έχεις στην τσάντα σου απ’ό,τι το φίλτρο καφέ και κάνουν την ίδια δουλειά. Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτική με τα beauty hacks γιατί τα περισσότερα δεν είναι καν σωστά ή υγιεινά και πολλές φορές γράφονται με μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό (κυρίως μιλάω για το youtube όπου είναι μεγάλη τάση τέτοιου είδους βίντεο).Τέλος ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, ειδικά το πρώτο το αναφέρω κυρίως για την υγιεινή των ματιών μας που είναι πολύ σημαντική!Τα υπόλοιπα είναι απλά δικές μου παρατηρήσεις. Καλή συνέχεια!

    Reply
    • Δέχομαι τη γνώμη σου για τη μάσκαρα. Φυσικά κι αν έχει ξεραθεί θα πρέπει να αγοράσεις άμεσα καινούρια, αλλά μπορεί εκείνη τη στιγμή να έχεις ξεμείνει, οπότε για μια έκτακτη περίπτωση δεν βλάπτει να χρησιμοποιήσουμε το tip. Εξάλλου το αναφέρω από την αρχή ότι αφορούν το πως θα χειριστείς απρόσμενες καταστάσεις. Το tip No #5 για να σου πετύχει θα πρέπει να βάλεις μέσα στο διάφανο βερνίκι τόση ποσότητα σκιάς όσο να μην σου βγει πολύ πηχτό το αποτέλεσμα. Κρατάω το δικό σου tip για τα χαρτάκια του τσιγάρου, για να το δοκιμάσω. Όσα γράφω στο blog μου πάντα είναι δοκιμασμένα κι αν κάποια δοκιμή δεν μου πετύχει (γιατί σίγουρα έχω δοκιμάσει πράγματα που δεν έχουν πετύχει) δεν θα μπω στη διαδικασία να το κάνω ανάρτηση για να εντυπωσιάσω. Κι εγώ είμαι επιφυλακτική με πολλά που διαβάζω ή βλέπω στο Youtube και όλοι πρέπει να είμαστε, αλλά μετά από τόσα χρόνια στο blogging τουλάχιστον έχω το κριτήριο να ξεχωρίζω τις άχρηστες πληροφορίες και τους λοβιτουρατζήδες.

      Reply
      • Έχεις δίκιο για έκτακτες καταστάσεις σίγουρα είναι μια λύση! Με το βερνίκι δεν ξέρω γιατί δε μου πέτυχε, δοκίμασα 3 φορές με άλλη σκιά και άλλη μάρκα βερνίκι αλλά για κάποιο λόγο όλη η σκιά μου κάθεται κάτω , στον πάτο του “μπουκαλιού”,ακόμα και να το ανακινήσω .Όσο για τον εντυπωσιασμό δεν το είπα επί προσωπικού,αν και η διατύπωσή μου ίσως ήταν ατυχής.

        Reply
        • Ξέρω Δέσποινα ότι δεν είναι επί προσωπικού, αλίμονο. Απλά κι εγώ όφειλα να απαντήσω ανάλογα, ώστε να μην δημιουργηθεί στον αναγνώστη του blog που θα διαβάσει το συγκεκριμένο σχόλιο (και που δεν ξέρει τη σχέση μας ως φίλες bloggers) η οποιαδήποτε λανθασμένη εκτίμηση. Αφήνει ένα σύννεφο το σχόλιο, όχι για μένα, καταλαβαίνεις τελοσπάντων.
          Αααα και κανόνισε να πιούμε καφεδάκι να σου βάψω τα νύχια με το βερνίκι, δίπλα μου το έχω.

          Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση