Ψιλοκόψαμε κρεμμύδι ή σκόρδο για το φαγητό και τώρα μυρίζουν τα χέρια; Το σαπούνι δυστυχώς δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει αυτή τη μυρωδιά. Το μυστικό για να ξεφορτωθούμε την κρεμμυδίλα και την σκορδίλα κρύβεται αλλού. Κι αυτό το “αλλού” είναι κάπου στην κουζίνα μας!
Το μυστικό για την μυρωδιά κρεμμυδιού ή σκόρδου
Το μόνο που χρειαζόμαστε για να εξαφανίσουμε την άσχημη μυρωδιά στο λεπτό είναι μια ανοξείδωτη επιφάνεια. Κι αυτή μπορεί να είναι το κουτάλι, το πιρούνι ή ο ανοξείδωτος νεροχύτης μας. Τρίβουμε τα χέρια μας με το μεταλλικό αντικείμενο, για 1 λεπτό περίπου, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Μεταχειριζόμαστε δηλαδή το μέταλλο σα να ήταν σαπούνι. Δεν ξεχνάμε να τρίψουμε και από τις δύο μεριές. Η μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού μεταφέρεται από τα χέρια μας πάνω στο ατσάλι. Αφού τελειώσουμε, μπορούμε να πλυθούμε κανονικά με σαπούνι.
Κουτάλι λοιπόν και ξεμύρισες!
#tips #tipsγιατηνκουζινα
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!