fbpx
Να με τι αντικαθιστώ τα αυγά σε μια γλυκιά συνταγή

Να με τι αντικαθιστώ τα αυγά σε μια γλυκιά συνταγή

Αποφασίζουμε, έτσι ξαφνικά, να φτιάξουμε κέικ και διαπιστώνουμε τελευταία στιγμή ότι δεν μας φτάνουν τα αυγά. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει ανησυχία. Σχεδόν όλες οι συνταγές όπου απαιτούνται αυγά, μπορούν να πετύχουν ακόμα και χωρίς αυτά.

Με τι αντικαθιστώ τα αυγά στα γλυκά

Για συνταγές τύπου κέικ, μπισκότα, pancakes, επιδόρπια κτλ η μπανάνα μπορεί να λειτουργήσει τέλεια στη θέση του αυγού. Η δοσολογία είναι μισή πολτοποιημένη, ώριμη μπανάνα για κάθε ένα αυγό που ζητά η συνταγή. Εξίσου αποτελεσματικά λειτουργεί και ο πουρές μήλου (1/4 του φλυτζανιού για 1 αυγό). Επειδή τόσο το μήλο όσο και η μπανάνα έχουν ιδιαίτερη αλλά και γλυκιά γεύση, συστήνονται ως υποκατάστατα μόνο σε συνταγές γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

egg and banana - Να με τι αντικαθιστώ τα αυγά σε μια γλυκιά συνταγή

Η αντικατάσταση του αυγού με μπανάνα (ή πουρέ μήλου) είναι η ιδανική λύση για όσους έχουν αλλεργία στα αυγά, αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Για να μετατρέψουμε ένα απλό κέικ σε vegan, εκτός από το αυγό θα πρέπει επιπλέον να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με μαργαρίνη και το γάλα με χυμό φρούτου ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση