fbpx
Πως καθαρίζει η καμπίνα της ντουζιέρας από τα άλατα

Πως καθαρίζει η καμπίνα της ντουζιέρας από τα άλατα

Έχεις συρόμενη πόρτα στη ντουζιέρα σου και τα τζάμια της γεμίζουν συνέχεια άλατα; Υπάρχει τρόπος να εξαφανίσεις αυτή τη λευκή κρούστα που αφήνει το νερό όταν στεγνώνει στην επιφάνεια και η καμπίνα της ντουζιέρας σου να δείξει ξανά σαν καινούρια!

Απομάκρυνε τα άλατα από την καμπίνα της ντουζιέρας

  • Ρίξε ζεστό νερό στο τζάμι με το τηλέφωνο του ντους. Άφησε το ζεστό νερό να τρέξει, για να παράγει αρκετό ατμό στην καμπίνα. Με τους υδρατμούς οι λεκέδες νερού μαλακώνουν και θα είναι πιο εύκολη η απομάκρυνσή τους στα επόμενα βήματα.
  • Γέμισε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι και ψέκασε καλά σε όλη την επιφάνεια, μέσα και έξω. Άφησε το ξύδι να σταθεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βούτηξε ένα σφουγγαράκι κουζίνας σε μαγειρική σόδα και τρίψε το τζάμι. Τρίψε πρώτα το εξωτερικό μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια προχώρα με τα εσωτερικά τμήματα. Η μαγειρική σόδα δρα ως λειαντική ουσία, ενώ το ξύδι διαλύει τα σκληρά σημεία του νερού και τα υπολείμματα σαπουνιού.
  • Μόλις το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί και το τζάμι της ντουζιέρας φαίνεται καθαρό, ξέπλυνε με φρέσκο νερό και στέγνωσε τις επιφάνειες με ένα πανί μικροϊνών.
  • Στο τέλος και όταν στεγνώσουν καλά τα τζάμια, μπορείς να τα περάσεις και με ένα μαλακό πανί ποτισμένο με baby oil ή μαλακτικό ρούχων. Έτσι θα γλιτώσεις από τους λεκέδες νερού για αρκετό καιρό.

Ολοκλήρωσε την καθαριότητα του μπάνιου με τα υπόλοιπα σημεία δηλαδή τα πλακάκια, τη λεκάνη, το νιπτήρα κτλ. Εδώ θα βρεις αναλυτικά όλα τα βήματα, για να καθαρίσεις το μπάνιο σου σαν επαγγελματίας.

Φρόντισε να ξεπλένεις τα τοιχώματα και τα μεταλλικά μέρη της καμπίνας με τρεχούμενο νερό μετά από κάθε χρήση και σκούπιζε αμέσως μετά τις σταγόνες νερού με μαλακό πανί. Η εναπόθεση αλάτων και βρωμιάς περιορίζεται.

Εξαφάνισε τη μούχλα από τα δύσκολα σημεία του ντους

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας, φρόντισε έπειτα από κάθε ντους να αφήνεις την καμπίνα της ντουζιέρας ανοιχτή. Έτσι ο αέρας κυκλοφορεί καλύτερα και οι ανεπιθύμητοι μύκητες, που λατρεύουν τα υγρά περιβάλλοντα, αργούν να εμφανιστούν.

Για να απομακρύνεις τη μούχλα από τις γωνίες της ντουζιέρας, βρέξε βαμβάκι με χλωρίνη και άφησέ το στο σημείο που θέλεις να καθαρίσεις. Μετά από λίγο, μάζεψε το βαμβάκι και ξέπλυνε καλά. Η μούχλα θα έχει φύγει.

Για τη μούχλα που δημιουργείται στους αρμούς από τα πλακάκια, χρησιμοποίησε μία παλιά οδοντόβουρτσα και παχύρευστη χλωρίνη. Τρίψε τον αρμό με την οδοντόβουρτσα και την χλωρίνη και άφησε να περάσει λίγη ώρα. Ξέπλυνε καλά και οι αρμοί θα έχουν καθαρίσει.

how to clean a glass shower door - Πως καθαρίζει η καμπίνα της ντουζιέρας από τα άλατα

Διάβασε επίσης: Έτσι θα φύγουν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους.

Για τις δικές σου συμβουλές ή για τις απορίες σου στα θέματα του σπιτιού και της καθημερινότητας, γίνε μέλος της ομάδας μας στο Facebook Οργάνωση Σπιτιού Νοικοκυριό και Εξοικονόμηση.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση