fbpx
Τα 5 αγαπημένα μου καθαριστικά προϊόντα για το μπάνιο

Τα 5 αγαπημένα μου καθαριστικά προϊόντα για το μπάνιο

Αυτό είναι το δικό μου top 5 με αγαπημένα καθαριστικά προϊόντα για το μπάνιο. Δεν τα χρησιμοποιώ φυσικά όλα ταυτόχρονα. Γενικά δεν είναι καλό να αναμειγνύουμε καθαριστικά μεταξύ τους. Είναι όμως αυτά τα προϊόντα που δεν θέλω να λείπουν από το ντουλάπι μου, για να είμαι οργανωμένη και “ετοιμοπόλεμη” σε κάθε στιγμή. Εσείς ποια καθαριστικά για το μπάνιο χρησιμοποιείτε;

Top 5 καθαριστικά προϊόντα για το μπάνιο

1. Bionol από τη Rolco

Το Bionol είναι από τα καθαριστικά που ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και αυτό που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή είναι η υπερσυμπυκνωμένη, κρεμώδης σύνθεσή του. Προσφέρει αποδεδειγμένη οικονομία, καθώς ελάχιστη ποσότητα αρκεί, για να καθαρίσουμε οποιαδήποτε επιφάνεια. Κάνει πλούσιο αφρό και αφήνει ένα διακριτικό άρωμα. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στο μπάνιο, αλλά επεκτείνεται σε κάθε χώρο και επιφάνεια του σπιτιού.

Πιο αναλυτικά για το Bionol διαβάστε εδώ: Η πολυκαθαριστική κρέμα Bionol στο μικροσκόπιό μας

2. Τικ Τακ από την Εύρηκα

Αυτή η αναβράσουσα σκόνη για τη λεκάνη της τουαλέτας αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια στο μπάνιο κάθε μαμάς. Δεν θα μπορούσε επομένως να λείπει κι από το δικό μου. Καθαρίζει σε βάθος, χαρίζοντας άρωμα που διαρκεί, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζει άλατα, θαμπάδα και πέτρα! Για να είναι η λεκάνη πάντα αστραφτερή, αρκεί να χρησιμοποιούμε το Τικ Τακ καθημερινά.

3. Κρέμα cif από τη Unilever

Σημαντική θέση στο οπλοστάσιό μου κατέχει το cif, ένα ακόμη προϊόν που θυμάμαι να το εμπιστεύεται και η μαμά μου. Το cif είναι ένα ισχυρό καθαριστικό γενικής χρήσης σε μορφή κρέμας. Μιας κρέμας γεμάτη μικρόκοκκους που μπορούν να καθαρίσουν όχι μόνο το μπάνιο αλλά και άλλους χώρους του σπιτιού, όπως την κουζίνα. Το Cif ξέρει να αφαιρεί 100% τη βρωμιά, χαρίζοντας ομορφιά και λάμψη ξανά και ξανά σε κάθε επιφάνεια όπου το χρησιμοποιούμε.

4. Viakal από την P&G

Για τα άλατα στο μπάνιο μένω ήσυχη με το Viakal. Το πλεονέκτημα με το Viakal είναι ότι αφαιρεί τα επίμονα άλατα και με τη συχνή χρήση εμποδίζει την επανεμφάνισή τους. Κυκλοφορεί σε μορφή σπρέι για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά εγώ επιμένω στην Classic εκδοχή του. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου. Από το νιπτήρα και τη μπανιέρα, μέχρι τα πλακάκια και τη βρύση. Οπουδήποτε δηλαδή υπάρχει σκληρή βρωμιά.

5. Duck από την SC Johnson

Το γνωστό σε όλους παπί που σκοτώνει μικρόβια, καθαρίζει κάτω από το χείλος της λεκάνης και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Είναι η λύση για ένα εύκολο φρεσκάρισμα σε κάθε έκτακτη περίπτωση! Κι ως μαμά ξέρω καλά ότι αυτές οι έκτακτες περιπτώσεις είναι πολλές καθημερινά.

Περιμένω στα σχόλια τα δικά σας αγαπημένα καθαριστικά για το μπάνιο, ώστε να συμπληρώσουμε τη λίστα και να ανταλλάξουμε απόψεις!

best cleaning products for bathroom - Τα 5 αγαπημένα μου καθαριστικά προϊόντα για το μπάνιο

Για όσους πάλι προτιμούν πιο φυσικές λύσεις στο καθάρισμα του μπάνιου, είτε για λόγους οικονομίας είτε για λόγους υγείας, αν υπάρχουν π.χ. άτομα με αλλεργίες στο σπίτι ή μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ: Καθαρίστε το Μπάνιο σαν Επαγγελματίας

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση