fbpx
Γλυκό βύσσινο και βυσσινάδα δύο σε ένα

Γλυκό βύσσινο και βυσσινάδα δύο σε ένα

Με δυο κιλά βύσσινα θα έχουμε τρία περίπου βαζάκια γλυκό του κουταλιού και δυο μπουκάλια σιρόπι για δροσιστική βυσσινάδα. Ετοιμάζουμε τη σπιτική μας συνταγή κατά τον Ιούνιο ή Ιούλιο, για να έχουμε να απολαμβάνουμε και να δροσιζόμαστε όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Υλικά για το γλυκό βύσσινο και τη βυσσινάδα

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • ένα φλυτζάνι νερό
  • μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε τα βύσσινα εναλλάξ με τη ζάχαρη σε γυάλινο μπολ ή βάζο και τα αφήνουμε μια δυο μέρες στο ψυγείο, για να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.
  • Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.βύσσινο γλυκό
  • Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε καθαρά μπουκάλια και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο. Τα βύσσινα τα μαζεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα προσθέτοντας πάνω τους και λίγο από το σιρόπι, για να διατηρηθούν καλύτερα.

Τα βύσσινα ταιριάζουν ιδανικά με γιαούρτι ή παγωτό. Για τη βυσσινάδα αραιώνουμε με παγωμένο νερό ή εναλλακτικά με σόδα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Managing Editor, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

4 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.