Με δυο κιλά βύσσινα θα έχουμε τρία περίπου βαζάκια γλυκό του κουταλιού και δυο μπουκάλια σιρόπι για δροσιστική βυσσινάδα. Ετοιμάζουμε τη σπιτική μας συνταγή κατά τον Ιούνιο ή Ιούλιο, για να έχουμε να απολαμβάνουμε και να δροσιζόμαστε όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι.
Υλικά για το γλυκό βύσσινο και τη βυσσινάδα
- 2 κιλά βύσσινα
- 2 κιλά ζάχαρη
- ένα φλυτζάνι νερό
- μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε τα βύσσινα εναλλάξ με τη ζάχαρη σε γυάλινο μπολ ή βάζο και τα αφήνουμε μια δυο μέρες στο ψυγείο, για να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.
- Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
- Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε καθαρά μπουκάλια και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο. Τα βύσσινα τα μαζεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα προσθέτοντας πάνω τους και λίγο από το σιρόπι, για να διατηρηθούν καλύτερα.
Τα βύσσινα ταιριάζουν ιδανικά με γιαούρτι ή παγωτό. Για τη βυσσινάδα αραιώνουμε με παγωμένο νερό ή εναλλακτικά με σόδα.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!
Σε εμάς έχει ζεστανει αρκετα! Φιλιά!
Εμείς στη Θεσσαλονίκη βαρεθήκαμε να βρέχει….Φιλιά :)
Καινούργιες δουλειές μου ανοίγεις!!! :) Γευστικές και ζουμερές βέβαια!!
Αν και αργούν ακόμη τα βύσσινα, ωστόσο φροντίζουμε από νωρίς να βρούμε τις σωστές συνταγές για ένα δροσερό καλοκαίρι….θα ζεστάνει ο καιρός που θα πάει…!!!