fbpx
Ένα Πλαστικό Μπουκάλι Λιγότερο – της Ντόρας Χαρισίου
→ Πλαστικά Μπουκάλια

Ένα Πλαστικό Μπουκάλι Λιγότερο – της Ντόρας Χαρισίου

Ζέστη! Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και ειδικά στην Ελλάδα μας αυτήν την περίοδο η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Και οι πρωταγωνιστές των ημερών είναι τα κρύα νερά, το κρύο τσάι, τα αναψυκτικά και διάφορα άλλα ροφήματα που έχουν όμως ένα κοινό, το πλαστικό μπουκάλι στο οποίο είναι συσκευασμένα.

Διαπίστωσα ότι ο όγκος των πλάστικών μπουκαλιών που πρέπει να μεταφέρω στην ανακύκλωση αυτή την εποχή έχει διπλασιαστεί (διαμένω στην Ελβετία αυτό το διάστημα) και προβληματίστηκα αρκετά.

Όταν μάλιστα αποφάσισα να “ψάξω” λίγο το θέμα, η Αγγελική Κοσμοπούλου με το πρόσφατο podcast* της για τα πλαστικά μπουκάλια με έκανε να ψάξω για νέες ιδέες και τρόπους ώστε να μειώσω το πλαστικό από την ζωή μου και σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή!

  1. Χρησιμοποιείστε θερμός. Υπάρχουν στην αγορά σε υπέροχα χρώματα και σχέδια! Γεμίστε τα από το προηγούμενο και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Πριν φύγετε από το σπίτι προσθέστε παγάκια για να κρατηθεί δροσερό περισσότερο. Ξαναγεμίστε το στην δουλειά. Εκτός από το περιβάλλον, κάνετε καλό και στην τσέπη σας.
  2. Φτιάξτε το δικό σας παγωμένο τσάι. Θα εκπλαγείτε με τους απίθανους συνδιασμούς γεύσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε. Κάντε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για συνταγές και θα βρείτε άπειρες. Συνδιάστε τα υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας και αποθηκεύστε τα σε γυάλινες κανάτες! Έτσι γλιτώνετε και το κουβάλημα από το σούπερ μάρκετ.
  3. Αξιοποιήστε τα φρούτα σας. Πόσο συχνά δυστυχώς πετάμε φρούτα, αν φτιάξουμε τον δικό μας σπιτικό χυμό μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, αλλά τα οφέλη για την υγεία μας είναι σαφώς απίστευτα πολλά!
  4. Ενθαρρύνετε και τους άλλους. Ειδικά αν έχετε κάποιο κατάστημα, μην δείχνετε απρόθυμοι όταν κάποιος ζητάει νερό της βρύσης και όχι εμφιαλωμένο. Δεν γίνεται από τσιγγουνιά αλλά λόγω οικολογικής συνέιδησης. Τα zero waste καταστήματα κερδίζουν έδαφος και οι πελάτες θα σας προτιμούν πιο συχνά όταν έχετε φιλικές διαθέσεις προς το περιβάλλον.

Ας βάλουμε στόχο όλοι μαζί λοιπόν, ένα πλαστικό μπουκάλι λιγότερο κάθε μέρα!

Author

Οικονομολόγος - Επιχειρηματίας με έδρα την Ελβετία

2 comments

  • Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλλετε στην προσπάθεια μας

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση