fbpx
Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ελαφριά κι εύκολη συνταγή

Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ελαφριά κι εύκολη συνταγή

Το πιο εύκολο, ελαφρύ και δροσιστικό για την εποχή γλυκό είναι αυτό! Φτιάχνουμε μπουκίτσες από παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Δεν περίμενα ούτε κι εγώ να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με το αποτέλεσμα. Οι μπουκιές γιαουρτιού έγιναν τόσο νόστιμες. Με λιγότερες σίγουρα θερμίδες από το παγωτό, θα τις τιμήσουμε δεόντως όλο το καλοκαίρι!

Υλικά για το παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Για να φτιάξουμε έξι FroYo Bites θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

ingredients for froyo bites - Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ελαφριά κι εύκολη συνταγή

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι μικρό)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 7-8 κουταλιές της σούπας τρίμμα μπισκότου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Φρούτα της αρεσκείας μας
  • Φόρμα για cupcakes και χάρτινες θήκες

Πως θα φτιάξουμε τις μπουκιές γιαουρτιού

Χρησιμοποιήσαμε για βάση έτοιμο τρίμμα μπισκότου. Φυσικά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο multi. Επίσης τα μπισκότα δεν χρειάζεται να είναι oreo. Βάλτε ότι έχετε στο ντουλάπι. Για φρούτα, όπως βλέπετε, διαλέξαμε τα μύρτιλα που είναι η εποχή τους και μας αρέσουν πολύ. Θα δοκιμάσουμε όμως σύντομα και με φράουλα και με μπανάνα! Γενικά χρησιμοποιούμε ότι κομμάτια φρούτου θέλουμε.

Froyo bites recipe - Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ελαφριά κι εύκολη συνταγή

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά στρώνουμε στη φόρμα μας χάρτινες θήκες για cupcakes, ώστε να ξεφορμάρουμε ευκολότερα στο τέλος. Λιώνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε με το τρίμμα μπισκότου πολύ καλά. Τοποθετούμε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε θήκη και πατάμε με το κουτάλι για να κάτσει.

Ανακατεύουμε στη συνέχεια το γιαούρτι με το μέλι. Το μέλι το θέλουμε, γιατί θα δώσει πιο βελούδινη υφή στο αποτέλεσμα. Τοποθετούμε και το γιαούρτι πάνω από το μπισκότο και μετά βάζουμε τα μύρτιλα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει εντελώς. Διατηρείται στην κατάψυξη.

Frozen Yogurt with blueberries - Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα. Ελαφριά κι εύκολη συνταγή

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για απολαυστικό παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση