fbpx
8 τρόποι για να ψωνίζω έξυπνα στα καταστήματα

8 τρόποι για να ψωνίζω έξυπνα στα καταστήματα

Αυτοί είναι οι 8 τρόποι για να ψωνίζεις έξυπνα, να ξοδεύεις λιγότερα και να δείχνεις πιο όμορφη από ποτέ. Όμορφη κι εσύ και τα παιδιά. Γιατί αυτούς τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθείς όταν ψωνίζεις για όλη την οικογένεια. Και δεν θα μετανιώσεις ποτέ ξανά για μία αγορά.

Πως ψωνίζω έξυπνα στα καταστήματα

1. Πηγαίνω στην αγορά με καλή ψυχολογία

Αν είσαι σε κακή διάθεση, μην πας στα μαγαζιά για ψώνια. Όλα θα σε εκνευρίζουν, τίποτα δεν θα σου αρέσει και τελικά μπορεί να καταλήξεις με λάθος αγορές στις τσάντες σου. Απλά επειδή ένιωθες χάλια και ξέσπασες στα ψώνια.

2. Επιλέγω με προσοχή την παρέα μου στα ψώνια

Κι όμως! Σημαντικό ρόλο παίζει η παρέα που θα έχεις μαζί σου. Άφησε τη φίλη σου την ξεμυαλίστρα και επέλεξε την συνετή και μετρημένη στις αγορές της. Εναλλακτικά πήγαινε για ψώνια μόνη σου. Ίσως είναι και το πιο ασφαλές.

3. Δεν ενθουσιάζομαι με τη λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ναι, η πωλήτρια μόλις μπήκες στο κατάστημα σε ενημέρωσε για την προσφορά που τρέχει αυτή τη στιγμή, αλλά…. Σκέψου: “Μου αρέσει ή θα το αγοράσω επειδή είναι σε προσφορά”. Ωχ, νάτη η Ψυχολογία και πάλι!

4. Έχω να το συνδυάσω;

Βλέπεις ένα ρούχο και σου αρέσει πολύ! Έχεις όμως το ανάλογο παπούτσι, τσάντα, αξεσουάρ για να το συνδυάσεις σωστά και ολοκληρωμένα; Αν όχι, εξέτασε ότι θα πρέπει να τρέχεις να αγοράσεις όλα τα υπόλοιπα και τελικά ίσως βγεις εκτός προϋπολογισμού. Αυτό είναι σοβαρό.

5. Ικανοποιώ τις ανάγκες όχι τις επιθυμίες

Είναι αλήθεια… Όταν χαζεύεις βιτρίνες, δοκιμάζεις ρούχα και παπούτσια το υποσυνείδητο σου παίζει άσχημα παιχνίδια. Κάθε φορά να σκέφτεσαι “Το χρειάζομαι πραγματικά;”

6. Ψάχνω την ποιότητα και συγκρίνω τις τιμές

Κάνε μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξεις στο ταμείο, για να συγκρίνεις όχι μόνο τις τιμές αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Τότε θα είσαι σίγουρη ότι επέλεξες σωστά.

7. Φτιάχνω λίστα

Φτιάξε μία λίστα με εκείνα τα είδη που πραγματικά σου λείπουν. Μείνε συγκεντρωμένη στη λίστα και να μην πέσεις θύμα της υπερκατανάλωσης.

8. Λογαριάζω

Λογικό! Πριν ακόμη ξεκινήσεις για τα καταστήματα, βάλε κάτω και υπολόγισε τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις εκείνη τη στιγμή. Καλό είναι να μην ξεφεύγεις ψωνίζοντας περισσότερα. Το αγαπημένο σου μαγαζί θα είναι εκεί στη θέση του και τον επόμενο μήνα και τον μεθεπόμενο κτλ.

Διάβασε επίσης: Tips για πιο οικονομικό ντύσιμο στην καθημερινότητά σου.

Καλές αγορές!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

5 comments

  • Ελευθερία μου οι συμβουλές σου είναι πάρα πολύ καλές! Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αγορές μας γιατί δεν είναι εποχές τώρα να κάνουμε περιττά έξοδα.

    Reply
  • Πολλές φορές ψωνίζω παρα πάνω από όσα χρειάζομαι αλλά το χειρότερο μου είναι αυτό που είπες για την φίλη την ξεμυαλίστρα, έχω πάρει ακριβά πράγματα που φόρεσα μία φορά μόνο επειδή επέμενε. Έτσι εδώ και χρόνια έχω κόψει την παρέα στα ψώνια και νομίζω ότι ευχαριστιέμαι περισσότερο τη διαδικασία!! :) Καλό μήνα Ελευθερία!!

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση