fbpx
Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Ποια είναι τα χρώματα για το μπάνιο που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση γι’ αυτή τη χρονιά; Εμπνεύσου από τις παρακάτω 5 επιλογές. Κάποιες επιλογές είναι κλασικές και κάποιες λίγο πιο τολμηρές. Σημασία έχει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να φτιάξεις το μπάνιο σου όπως ακριβώς το ονειρευόσουν.

Ιδέες για Χρώματα για το Μπάνιο:

1. Απαλό μπλε

Διαχρονικό και δημοφιλές είναι το μπλε χρώμα για το μπάνιο. Θυμίζοντας ουρανό και θάλασσα το χρώμα αυτό σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί. Υπάρχουν άπειρες πανέμορφες αποχρώσεις στο ανοιχτό μπλε για να διαλέξεις. Κι αυτή θα είναι μια σίγουρη επιλογή που δεν θα τη μετανιώσεις.

blue tiles bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Για να κάνεις το μπλε μπάνιο σου πιο σύγχρονο, επίλεξε ένα έπιπλο μπάνιου σε φυσική απόχρωση του ξύλου.

blue bathroom 2 - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

2. Χαλαρωτικό πράσινο

Το πράσινο σαν χρώμα σου δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας. Τι πιο ιδανικό δηλαδή για τον χώρο του μπάνιου. Πρόσθεσε λεπτομέρειες σε χρυσό, π.χ. στο περίγραμμα του καθρέφτη και συνδύασέ το με έπιπλο σε φυσική απόχρωση ξύλου. Ταιριάζουν απίστευτα!

green bathroom 2 - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

green bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

3. Κολακευτικό γκρι

Το γκρι δεν λερώνει τόσο γρήγορα όσο το λευκό και δίνει έναν τελείως διαφορετικό και σίγουρα κολακευτικό χαρακτήρα. Είναι ουδέτερο σαν χρώμα, άρα ούτε θα το βαρεθείς, ούτε θα φύγει από τη μόδα. Λόγω της ουδετερότητάς του σου δίνει επίσης την ευκαιρία να παίξεις με διάφορα αξεσουάρ στην υπόλοιπη διακόσμηση του μπάνιου.

grey bathroom 2 - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

grey bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

4. Κίτρινο γήινο ή πιο έντονο

Το έντονο κίτρινο είναι ένα ζωντανό χρώμα που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την όψη του μπάνιου σε μια στιγμή. Τόλμησέ το αν θες μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Ασυνείδητα το κίτρινο χρώμα στη διακόσμηση του μπάνιου θα σου μεταφέρει πολύ θετικά συναισθήματα.

yellow bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Το απαλό κίτρινο του βουτύρου απεναντίας είναι πιο καταπραϋντικό και μπορεί να δέσει υπέροχα με το μπάνιο σου. Ξεφεύγει μεν από το ολόλευκο, αλλά δεν είναι ένα χρώμα που θα σε δεσμεύσει. Του ταιριάζει πολύ το απαλό γκρι και με τα λευκά είδη υγιεινής δίνει τελικά μια εκλεκτική διακόσμηση.

yellow bathroom 2 - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

5. Φωτεινό λευκό

Το λευκό είναι φωτεινό και χωρίς αμφιβολία μεγαλώνει έναν μικρό χώρο. Και πολλές φορές το μπάνιο τυχαίνει να είναι μικρό στα σύγχρονα διαμερίσματα. Από την άλλη η επιλογή του λευκού στα πλακάκια του μπάνιου δίνει αμέσως ένα μινιμαλιστικό ή σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης. Ένα στυλ διακόσμησης δηλαδή που κυριαρχεί και αρέσει σε πολύ κόσμο.

white bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Σκέφτεσαι ότι αυτή είναι μια πολύ κλασική επιλογή; Ντύσε το λευκό πλακάκι με τα κατάλληλα έπιπλα κι αξεσουάρ (π.χ. καθρέφτης, φωτιστικό, σκαμπό, καλάθι απλύτων) και το αποτέλεσμα θα έχει αυτόματα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

white bathroom 2 - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Διάβασε επίσης: 

Color ideas for your bathroom - Τα κυρίαρχα χρώματα για το μπάνιο. 5 ιδέες που θα λατρέψεις

Ποιες είναι οι δικές σου αγαπημένες επιλογές χρωμάτων στο μπάνιο;

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

3 comments

  • το πράσινο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, όντως νιώθεις μια χαλάρωση και μόνο που το βλέπεις

    Reply
  • Πριν 10 χρόνια που έφτιαξα το μπάνιο επέλεξα το μπλε χρώμα και δεν το αλλάζω. Κλασικό και διαχρονικό, δε θα φύγει από μόδες κτλ. και δίνει μια δροσιά, μια φωτεινότητα.

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση