fbpx
7 διαφορετικοί τύποι νοικοκυράς. Ανακαλύψτε που ανήκετε

7 διαφορετικοί τύποι νοικοκυράς. Ανακαλύψτε που ανήκετε

Ρωτήσαμε, ερευνήσαμε και βρήκαμε ποιοι είναι οι επτά τύποι νοικοκυράς στην Ελλάδα. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον! Αν θέλετε να ανακαλύψετε κι εσείς που ανήκετε, διαβάστε προσεκτικά.

1. Κλασική Νοικοκυρά

Είναι η κυρία του σπιτιού! Θα τη δεις να ξυπνάει κι από τα άγρια χαράματα, για να τα προλάβει όλα. Θέλει να ζει σε ένα περιβάλλον καθαρό και περιποιημένο. Τίποτα λιγότερο. Φροντίζει το σπίτι της ΠΟΛΥ και φροντίζει και τα άτομα που ζουν σε αυτό ΠΟΛΥ. Θα αρνηθεί ακόμη κι έναν καφέ με φίλες, προκειμένου να ασχοληθεί με το νοικοκυριό της.

2. Οικολόγος νοικοκυρά

Το σπίτι της έχει χρώμα και είναι πράσινο. Συνειδητοποιημένη για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος επιλέγει μόνο εναλλακτικά καθαριστικά, όπως σόδα, πράσινο σαπούνι και ξύδι. Υπέρμαχος της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας υιοθετεί έξυπνες τακτικές και μεθόδους στην καθημερινότητά της. Τα ντουλάπια και το ψυγείο γεμάτα υπερτροφές, βιολογικά οπωροκηπευτικά και μαγικά μαντζούνια. Θα την αναγνωρίσετε από τις υφασμάτινες τσάντες που χρησιμοποεί για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

3. Νοικοκυρά Hi-Tech

Όλες οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στις υπηρεσίες της hi tech νοικοκυράς. Έξυπνο πλυντήριο, ρομποτική ηλεκτρική σκούπα, ψυγείο με οθόνη αφής και ψηφιακό κέντρο ελέγχου, ηλεκτρική κουζίνα με IQ. Θέλει την ευκολία της και μπορεί να την έχει. Τον ελεύθερο χρόνο της σερφάρει στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερώνεται πρώτη για κάθε τι καινούριο.

4. Εργαζόμενη νοικοκυρά

Μια εργαζόμενη νοικοκυρά είναι πολυάσχολη και με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Της αρέσει η καθαριότητα, αλλά αναγκάζεται να κάνει τα στραβά μάτια σε πολλά. Δεν είναι με το ξεσκονόπανο στο χέρι κάθε τρεις και λίγο, όμως τη γενική της καθαριότητα θα την κάνει. Τις υπόλοιπες ημέρες φροντίζει (και τους βάζει όλους στην οικογένεια να φροντίζουν), ώστε να μένει το σπίτι συμμαζεμένο.

5. Μες την τρελή χαρά νοικοκυρά

Το σπίτι είπες είναι άνω κάτω; Που το είδες αυτό!!! Όλα είναι μια χαρά και η μέρα σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για βόλτα. Η “μες την τρελή χαρά” νοικοκυρά δεν είναι αδιάφορη. Τα βλέπει πράγματι όλα καθαρά και συμμαζεμένα. Κι αυτό είναι αξιοζήλευτο.

6. Η νοικοκυρά με νεύρα

Λίγο η κούραση, λίγο η έλλειψη χρόνου ή το άγχος και τη νοικοκυρά με νεύρα δεν θέλεις να τη βρεις μπροστά σου. Κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού κανονικά μουρμουρίζοντας όμως διάφορα “γλυκόλογα” και ρίχνοντας μπινελίκια. Αυτή είναι μάλλον μια συμπληρωματική κατηγορία. Μπορεί π.χ. να είσαι μια κλασική νοικοκυρά με νεύρα ή μια οικολόγος νοικοκυρά με νεύρα κ.ο.κ. (για την κατηγορία “μες την τρελή χαρά νοικοκυρά” μόνο έχω μια αμφιβολία αν συνδυάζεται με νεύρα).

7. Η νοικοκυρά στρατηγός

Το σπίτι είναι το αρχηγείο της και όλα τα μέλη της οικογένειας οι στρατιώτες. Δίνει παραγγέλματα και προφορικές οδηγίες για τα πάντα. Αναθέτει ευθύνες και οργανώνει με την παραμικρή λεπτομέρεια το ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο πλάνο οικιακών εργασιών. Το τελικό αποτέλεσμα; Όλη στην οικογένεια ενώνουν τις δυνάμεις τους και λειτουργούν ως ενιαίο σώμα για να φέρουν εις πέρας τις δουλειές του σπιτιού. Της βγάζω το καπέλο!

Αν δεν σας κάλυψαν τα παραπάνω, αν πιστεύετε ότι υπάρχουν κι άλλοι τύποι νοικοκυράς, μη διστάσετε να μας πείτε τη γνώμη σας.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

4 comments

  • Να συμπληρώσω το νοικοκυρά με το ζόρι; Θα έλεγα εκεί στο εργαζόμενη νοικοκυρα θα με βρεις με μια δόση από αυτήν με νεύρα!
    Πραγματικά υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα στον κόσμο για να ασχοληθούμε, το νοικοκυριό είναι μια αναγκαιότητα!

    Reply
  • Χαχαχα γέλασα με την νοικοκυρά στρατηγός.Ευτυχώς δεν ανήκω σ’αυτή την κατηγορία αλλά σε μια ήπια μορφή νοικοκυράς που λίγο πολύ ότι κανω μέσα στο χώρο μου αφήνω και τους άλλους να έχουν την δικιά τους ελευθερία κινήσεων χωρίς μουρμούρα.Το άρθρο σου καταπληκτικό Ελευθερία μου!

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση