fbpx
Έτσι θα βρεις και θα χτίσεις το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο

Έτσι θα βρεις και θα χτίσεις το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο

Θέλεις να βρεις το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο; Ακολούθησε αυτά τα πέντε βήματα και θα καταφέρεις να είσαι μοναδική χωρίς να θυμίζεις καμία άλλη.

Πως θα βρεις το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο

1. Μην αντιγράφεις ό,τι φοράνε οι άλλοι

Φυσικά και θα πάρεις ιδέες και έμπνευση από τα περιοδικά, τις βιτρίνες, τις αγαπημένες σου influencers στο instagram και στα άλλα social media. Φυσικά και θα αφομοιώσεις στοιχεία που θα δεις και θα σου αρέσουν. Όταν όμως μπαίνεις στο τριπάκι της απόλυτης αντιγραφής και των “πρέπει”, μετατρέπεις τον εαυτό σου σε θύμα της μόδας. Κι όλο αυτό σου δημιουργεί εν τέλει άγχος, το οποίο καθόλου δε θα σε βοηθήσει να βγάλεις προς τα έξω την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου.

Έτσι από όλα εκείνα τα στοιχεία που βλέπεις στους άλλους κράτησε μόνο όσα σου πηγαίνουν, όσα σου αρέσουν πραγματικά και φυσικά όσα μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Η πραγματική αισθητική φαίνεται όταν ακόμα και με χαμηλό budget μπορείς να κάνεις ωραίους και σωστούς συνδυασμούς.

2. Μελέτησε τη ντουλάπα σου

Άνοιξε τη ντουλάπα σου και παρατήρησε. Ποια χρώματα εμφανίζονται ξανά και ξανά; Έχεις περισσότερα παντελόνια ή φούστες; Προτιμάς κομμάτια ρομαντικά ή κομμάτια πιο επίσημα κι αυστηρά; Μονόχρωμα ή με διάφορα prints; Η ντουλάπα σου και τα ρούχα που ήδη υπάρχουν εκεί μέσα έχουν να σου δώσουν πολλές πληροφορίες, για να κατανοήσεις τελικά τον εαυτό σου και το στυλ σου.

Σε αυτή τη φάση χρήσιμο είναι να κάνεις κι ένα ξεκαθάρισμα ντουλάπας. Θα μπορέσεις να καθορίσεις πιο εύκολα το στυλ σου αν η γκαρνταρόμπα σου είναι ξεκάθαρη, γεμάτη μόνο με ρούχα που αγαπάς και σου δίνουν χαρά.

3. Συνυπολόγισε τον τρόπο ζωής σου και την προσωπικότητά σου

Αν εργάζεσαι σε γραφείο, χρειάζεσαι ένα πιο επαγγελματικό ντύσιμο. Αν η εργασία σου απαιτεί μετακινήσεις, σίγουρα θα θέλεις να είσαι περισσότερο άνετη. Ενώ αν ακολουθείς ένα δημιουργικό επάγγελμα, το καθημερινό σου ντύσιμο μπορεί να γίνει πιο casual και φυσικά περισσότερο δημιουργικό.

Το επάγγελμά σου, ο τρόπος ζωής σου, οι ασχολίες σου και η καθημερινότητά σου καθορίζουν κατά πολύ τον τρόπο που θα ντυθείς, είτε αυτό γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα. Οπότε όταν ψάχνεις το προσωπικό σου στυλ, δε γίνεται να μην συνυπολογίσεις κι αυτές τις παραμέτρους.

Κάνε ακόμη το ντύσιμό σου να συμβαδίζει με την ηλικία σου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ξεγράψεις το νεανικό στυλ, εάν έχεις περάσει τα πρώτα ή τα δεύτερα -άντα. Σίγουρα, όμως, πρέπει κάπως να το διασκευάσεις. Να κατανοήσεις δηλαδή τις αλλαγές που έχει φέρει ο χρόνος στο σώμα σου και να φροντίσεις έτσι ώστε οι στυλιστικές σου επιλογές να τις καλύπτουν.

4. Πειραματίσου και τόλμησε

Έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές κολλάς σε εύκολες λύσεις; Μπορεί ένα τζιν και μια μπλούζα να σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Όταν φοράς όμως συνέχεια αυτά και μόνο αυτά, τελικά μετατρέπεις τα συγκεκριμένα ρούχα σε κάποιου είδους “στολή”. Δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο να πειραματιστεί με διάφορα στυλ και τρόπους ντυσίματος. Αν δεν τολμήσεις, δεν θα βρεις ποτέ εκείνο το στυλ που θα κάνει τη διαφορά.

5. Ό,τι φοράς φόρα το με αυτοπεποίθηση

Θα έχεις ακούσει που λένε ότι το ρούχο πρέπει να το φοράς, όχι να “σε φοράει”. Όποιο κι αν είναι το σύνολο που επέλεξες να φορέσεις για την έξοδό σου, υποστήριξέ το. Πριν βγεις, ρίξε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη. Δώσε βάση στα δυνατά σου σημεία, ψιθύρισε στον εαυτό σου το πόσο υπέροχη είσαι και κλείσε εκείνη τη φωνή μέσα σου που συνεχώς τονίζει τις αδυναμίες.

Όταν εσύ η ίδια νιώθεις εντυπωσιακή, ο άλλος που σε βλέπει το εισπράττει. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ενέργεια και στην αύρα των ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος έχει έναν τρόπο να ξεχωρίζει κι αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με το τι φοράει.

Οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας υποστηρίζουν ότι η εντύπωση ενός ρούχου κρατάει 5-10 λεπτά, ενώ αυτό που υπερισχύει είναι η αίσθηση της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου.

How to Define Your Personal Style - Έτσι θα βρεις και θα χτίσεις το προσωπικό σου στυλ στο ντύσιμο

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση