fbpx
5 συσκευές καθαριότητας που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου

5 συσκευές καθαριότητας που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου

Αυτές είναι πέντε ηλεκτρικές συσκευές καθαριότητας που θα σε διευκολύνουν στο καθάρισμα του σπιτιού και θα καλύψουν κάθε ανάγκη σου. Δες και πες μου ποιες από αυτές έχεις κι εσύ και πόσο σε έχουν βολέψει τελικά στις δουλειές του νοικοκυριού.

Ηλεκτρικές Συσκευές Καθαριότητας. Οι σύμμαχοί σου στην καθημερινότητα

1. Επαναφορτιζόμενο Σκουπάκι Χειρός

Αυτή η συσκευή βοηθάει στο αποτελεσματικό μάζεμα σκουπιδιών σε κάθε δύσκολο σημείο και σε κάθε επιφάνεια. Έπεσαν ψίχουλα καθώς έκοβες το ψωμί ή έσπασε ένα ποτήρι; Ανά πάσα στιγμή το σκουπάκι χειρός είναι εκεί για να σε διευκολύνει. Εξαιρετικά ελαφρύ και χωρίς καλώδιο, αφού είναι επαναφορτιζόμενο, αποτελεί την πιο εύκολη και άμεση λύση, σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις. Σίγουρα είναι πιο εύχρηστο από το να βγάζεις ολόκληρη την ηλεκτρική σου σκούπα εκείνη τη στιγμή.

Αν και τα πιο σύγχρονα σκουπάκια χειρός έχουν πλέον αρκετή ισχύ, αναζήτησε εκείνα με μπαταρία πάνω από 18V. Φρόντισε επίσης το δοχείο σκόνης να έχει τη μέγιστη χωρητικότητα.

2. Ηλεκτρική Σκούπα με κοντάρι – Σκούπα Stick

Αυτές οι σκούπες, ανάλογα με το μοντέλο τους, μπορούν να λειτουργούν είτε με καλώδιο είτε ασύρματα. Είναι χρήσιμες γιατί μπορείς να σκουπίζεις με πλήρη ευελιξία στις κινήσεις σου. Αν μάλιστα είναι ασύρματες έχεις ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάζεις πρίζες σκουπίζοντας. Εκτός από το πάτωμα με μια σκούπα stick καθαρίζεις και κάθε έπιπλο, ράφι ακόμη και το ταβάνι, αν θες, ενώ φτάνεις πιο εύκολα κάτω από καναπέδες ή κρεβάτια.

Στα θετικά θα προσθέσω επιπλέον ότι μια όρθια σκούπα stick είναι ελαφριά και αποθηκεύεται εύκολα σε μια ντουλάπα. Δεν αντικαθιστά βέβαια μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα, όταν όμως έχεις κατοικίδιο στο σπίτι και χρειάζεται να σκουπίζεις συχνότερα, βολεύει πολύ.

Διάβασε επίσης: Αγορά ηλεκτρικής σκούπας – 7 πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

3. Σκούπα Ρομπότ

Στον τομέα της καθαριότητας η σκούπα ρομπότ ήρθε για να αλλάξει όλα όσα ήξερες! Είναι από τα πλέον διαδεδομένα gadjets κι όχι άδικα. Μιλάμε για μια “έξυπνη” συσκευή που λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, έχει συνήθως κυκλικό σχήμα και το βασικότερο… καθαρίζει το πάτωμα του σπιτιού σου αυτόνομα, χωρίς εσύ να κουνήσεις δαχτυλάκι! Αν σου το έλεγαν πριν 20 χρόνια ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια τέτοια συσκευή, είμαι σίγουρη ότι δεν θα το πίστευες.

Όποτε κι όπως επιθυμείς να λειτουργήσει η σκούπα σου, δεν έχεις παρά να την προγραμματίσεις κι εκείνη θα υπακούσει. Θα κάνει τη δουλειά της και θα καθαρίσει το πάτωμα του σπιτιού, ενώ εσύ βρίσκεσαι στη δουλειά ή σε κάποια βόλτα. Μερικά μάλιστα μοντέλα αναλαμβάνουν ακόμη και το σφουγγάρισμα.

Το κόστος των RoboVac κυμαίνεται από 100€ έως 1000€+ και είναι σίγουρο ότι θα βρεις μία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά; Επίλεξε ένα μοντέλο που μπορεί να συνδεθεί στο Wi-Fi. Έτσι μέσω μιας εφαρμογής για κινητά ένα τέτοιο μοντέλο σου επιτρέπει να παρακολουθείς και να ελέγχεις από απόσταση την ηλεκτρική σου σκούπα. Να ξεκινάς και να τερματίζεις δηλαδή τον καθαρισμό, να ρυθμίζεις τα προγράμματα λειτουργίας, να δίνεις εντολή ποια δωμάτια πρέπει να καθαριστούν και διάφορα άλλα.

Επίσης όλες οι σκούπες ρομπότ λειτουργούν χαρτογραφώντας τη διαδρομή τους, ωστόσο κάποιες έχουν καλύτερο σύστημα πλοήγησης από άλλες.

Περιστασιακά μπορεί να είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρικής σκούπας και σφουγγαρίστρας, αλλά το πολύτιμο ρομποτάκι σου θα μειώσει αισθητά τη δουλειά που χρειάζεται να κάνεις εσύ.

4. Ατμοκαθαριστής

Στις συσκευές καθαριότητας που σε διευκολύνουν με τις δουλειές του σπιτιού έχω συμπεριλάβει και τον ατμοκαθαριστή. Λειτουργώντας με τη δύναμη του ατμού είναι μία οικολογική λύση για όποιον θέλει να αποφύγει τα απορρυπαντικά.

Ο ατμοκαθαριστής πετυχαίνει καθαρισμό σε βάθος, ενώ η θερμότητα μαλακώνει και ρευστοποιεί τους όποιους τοπικούς λεκέδες σε υφάσματα (π.χ. στον καναπέ ή στο στρώμα). Επίσης επιτυγχάνει την εξόντωση οργανισμών όπως τα ακάρεα, άρα απολυμαίνει αντικείμενα και επιφάνειες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να γεμίσεις με νερό την ειδική θήκη της συσκευής και να ρυθμίσεις την κατάλληλη θερμοκρασία ατμού. Από την άλλη υπάρχει για κάθε επιφάνεια κι ένα διαφορετικό εξάρτημα, το οποίο πρέπει να εφαρμόσεις στο ακροφύσιο, ώστε να αποδίδει στο μέγιστο ο ατμοκαθαριστής. Μπορείς να καθαρίσεις χαλιά, πλακάκια (αποτελεσματικός πολύ στους αρμούς), στρώματα, μαξιλάρια, καναπέδες ακόμη και παλτά ή κουρτίνες.

Στην αγορά θα βρεις μικρούς ατμοκαθαριστές χειρός αλλά και πιο επαγγελματικούς, μεγαλύτερους σε μέγεθος, που είναι με ρόδες και κοντάρι σαν σκούπες. Επίλεξε τον ατμοκαθαριστή ανάλογα με την χρήση για την οποία τον θέλεις, αν προορίζεται δηλαδή για μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες.

5. Επαναφορτιζόμενος Καθαριστής Τζαμιών

Οι τζαμοκαθαριστές ψεκάζουν νερό και αφαιρούν κάθε βρωμιά σε τζάμια, καθρέφτες, γενικά σε όλες τις γυάλινες και λείες επιφάνειες. Καθαρίζουν αναρροφώντας το νερό και χωρίς να στάζουν σταγόνες, ενώ δεν αφήνουν ούτε στίγματα, θαμπάδες ή γραμμές. Ένας καθαριστής τζαμιών είναι ιδανικός ακόμη και για τον καθαρισμό της καμπίνας του ντους! Όσοι έχουν ντουζιέρα ξέρουν πόσο δύσκολο σημείο είναι τα τζάμια της!

must have electrical cleaning appliances - 5 συσκευές καθαριότητας που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη σφουγγαρίστρα και tips για τέλειο σφουγγάρισμα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση