Ανέβασα στα stories στη σελίδα μας το σοκολατένιο γλυκό που έφτιαξε η μεγάλη μου κόρη και μου ζητάνε όλοι τη συνταγή! Ε, ναι… Φαίνεται τόσο ζουμερό και κολασμένο στη φωτογραφία που είναι λογικό να θες να το δοκιμάσεις. Οπότε εδώ σου έχω τη συνταγή για brownies, ένα σοκολατένιο κέικ ουσιαστικά με ρευστή σοκολάτα σε κάθε του μπουκιά.
Η κόρη μου, όπως έχεις καταλάβει, αγαπά τη ζαχαροπλαστική και ασχολείται περισσότερο από εμένα. Να σου θυμίσω τα μαλακά μπισκότα που φτιάχνει συχνά στο σπίτι, αλλά και τις pancakes με βρώμη, που είναι νόστιμες και υγιεινές. Το brownies είναι κι αυτό ένα από τα γλυκά που φτιάχνει με επιτυχία και μας ξετρελαίνει κάθε φορά…
Συνταγή για Brownies. Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα (2 κουβερτούρες των 125 g)
- 120 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (μισή κούπα)
- 100 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (μία κούπα)
- 120 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (μισή κούπα)
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
Πως θα φτιάξεις το ζουμερό σοκολατένιο κέικ
Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής κομματιάζεις την κουβερτούρα με μαχαίρι. Βάζεις τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνεις 40 γραμμάρια από το κακάο και 120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και ζεστό. Ανακατεύεις με μια μαρίζ τα τρία αυτά υλικά. Έτσι όπως είναι ζεστό το βούτυρο θα αρχίσει να λιώνει λίγο λίγο και η κουβερτούρα.
Την κουβερτούρα η κόρη μου δεν την λιώνει σε μπεν μαρί. Πράγματι είναι ωραίο να μένουν μερικά κομμάτια της μέσα στο γλυκό. Αφήνεις το μπολ αυτό στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζεις μία κούπα ζάχαρη κρυσταλλική, μισή κούπα ζάχαρη καστανή, μία βανίλια, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα ανακατεύεις. Ξεκινάς να ρίχνεις μέσα τα αυγά ένα ένα. Καθώς ρίχνεις τα αυγά ανακατεύεις με μίξερ, για να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Αφού τελειώσεις με τα αυγά, ρίχνεις μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το υπόλοιπο κακάο. Συνεχίζεις το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μετά ρίχνεις το μείγμα από το πρώτο μπολ που έχεις βάλει στην άκρη (αυτό με το βούτυρο και την κουβερτούρα). Αφήνεις το μίξερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα με μαρίζ.
Η φόρμα στην οποία θα ψήσεις το brownies θα πρέπει να έχει είτε 24 εκατοστά διάμετρο, αν είναι στρογγυλή, είτε 22Χ22 εκατοστά αν είναι τετράγωνη. Στη φόρμα στρώνεις πρώτα μια λαδόκολλα που να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά. Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα σου και ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 με 30 λεπτά.
Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιμένεις να κρυώσει ελαφρώς και το κόβεις σε κομμάτια. Μπορεί να σε δυσκολέψει στο κόψιμο γιατί είναι υγρή η σοκολάτα, αλλά εκείνη είναι η κατάλληλη στιγμή για να το απολαύσεις.
Την επόμενη ημέρα που θα είναι εντελώς κρύο το brownies, μπορείς να το ζεστάνεις 1 με 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να το σερβίρεις πάντα ζεστό. Γενικά ζεστό τρώγεται, κατά τη γνώμη μου, καλύτερα. Και φυσικά συνοδεύεται εξαιρετικά με παγωτό καϊμάκι!
Καλή απόλαυση!
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!