fbpx
Φυσική θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες σε τρία στάδια

Φυσική θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες σε τρία στάδια

Οι σκασμένες φτέρνες δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Οι σχισμές και τα σκασίματα σε αυτό το σημείο, αν δεν αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο, προκαλούν βαθιά ενόχληση και πόνο. Η πιο ανέξοδη και σούπερ θεραπεία για να αποχαιρετίσεις τις σκασμένες φτέρνες είναι εδώ. Αυτό το καλοκαίρι τα ποδαράκια σου θα είναι πιο μεταξένια από ποτέ. Έτσι θα μπορείς να χαρείς τα αγαπημένα σου πέδιλα, χωρίς να ανησυχείς για τίποτα.

Σκασμένες Φτέρνες Θεραπεία

Στάδιο πρώτο: Μαλακώνουμε τα πόδια

Το μούλιασμα των ποδιών είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις. Όχι μόνο για να μαλακώσουν οι φτέρνες αλλά και για να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα και σκασμένο δέρμα. Θα χρειαστείς:

  • Ζεστό νερό
  • 1/4 της κούπας λευκό ξύδι

Γεμίζεις μια λεκάνη με ζεστό νερό, ρίχνεις το ξύδι και μουλιάζεις τα πόδια για 10 λεπτά. Ξεβγάζεις με καθαρό τρεχούμενο νερό και στεγνώνεις πολύ καλά με μία πετσέτα. Να θυμάσαι πάντα να αραιώνεις το ξύδι με νερό για αποφυγή ερεθισμού! Επαναλαμβάνεις το ποδόλουτρο τρεις φορές την εβδομάδα. Το λευκό ξύδι με τα συστατικά που περιέχει είναι ταυτόχρονα ιδανικό και για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης.

Στάδιο δεύτερο: Απολέπιση με φυσικό τρόπο

Το επόμενο βήμα είναι η απολέπιση. Με την απολέπιση προετοιμάζεις την προβληματική περιοχή, ώστε να δεχθεί και να απορροφήσει ακόμη καλύτερα την ενυδάτωση που ακολουθεί στο επόμενο στάδιο. Τι θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή baby oil
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

Αναμειγνύεις τη ζάχαρη με το λάδι σε ένα μπολ. Απλώνεις και τρίβεις επιμελώς το μείγμα στα πέλματα και τις φτέρνες. Μετά από 15 λεπτά καθαρίζεις την περιοχή με νερό και στεγνώνεις. Εφαρμόζεις το scrub 3 φορές την εβδομάδα, αν έχεις πολύ σκασμένες φτέρνες. Διαφορετικά, αν το πρόβλημα είναι πιο ήπιο και μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Στάδιο τρίτο: Ενυδάτωση με απλά υλικά

Με την ενυδάτωση θα βοηθήσεις το δέρμα να θρέψει και να μείνει απαλό σε βάθος χρόνου. Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλάκια βαζελίνη
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Ανακατεύεις τη βαζελίνη με το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα. Απλώνεις στις φτέρνες κάνοντας μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη τροφίμων, φοράς κάλτσες και αφήνεις τη θεραπεία να δράσει όλο το βράδυ. Το λεμόνι εκτός των άλλων, με το κιτρικό οξύ που περιέχει, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν μόλυνση. Εφαρμόζεις τη φυσική μάσκα ποδιών 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

cracked heels therapy - Φυσική θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες σε τρία στάδια

Με αυτή τη θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες θα δεις σύντομα αλλαγή στην υγεία των ποδιών σου. Τα πόδια θα είναι πλέον τόσο απαλά και με ωραία εμφάνιση.

Διάβασε περισσότερα για την περιποίηση των ποδιών στο σπίτι.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση