Εύκολη, δροσιστική και σούπερ αγχολυτική πρόταση σας έχω σήμερα. Σαλάτα με αβοκάντο, βαλεριάνα, αγγουράκι και ντρέσινγκ λαδολέμονου. Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο (ναι είναι φρούτο) με μια γεύση εκκεντρικά ουδέτερη. Αυτό σημαίνει ότι η γευστική του εμπειρία διαφοροποιείται, ανάλογα με τα υλικά που θα βρεθούν δίπλα του. Και μπορεί να γίνει νοστιμότατο με τα συστατικά αυτής της σαλάτας! Θα το δεις.
Για τη θρεπτική αξία του αβοκάντο τα έχουμε πει ξανά και μπορείς να τα θυμηθείς εδώ: Πως και γιατί να βάλουμε το αβοκάντο στη διατροφή μας.
Η βαλεριάνα από την άλλη είναι ένα γευστικότατο σαλατικό με στρογγυλά φύλλα. Τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα ή λαϊκές αγορές, αλλά και συσκευασμένη σε σακουλάκια, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά για την αντιμετώπιση της νευρικότητας και του άγχους. Υπάρχει σε διάφορες μορφές στην αγορά από χάπι ή κάψουλες, μέχρι αποξηραμένη ως αφέψημα κ.λ.π. Αλλά σε σαλατικό είναι ότι καλύτερο και δεν έχει παρενέργειες.
Υλικά για τη σαλάτα με αβοκάντο
Για μια ατομική σαλάτα θα χρειαστούμε:
- Μισό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτά φετάκια.
- Ένα μικρό αγγουράκι κομμένο κι αυτό σε φέτες.
- 2 χούφτες φρέσκα φύλλα βαλεριάνας.
- 4-5 ντοματάκια βελανίδι.
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Για το ντρέσινγκ: άνιθο, χυμό λεμονιού, αλάτι & ελαιόλαδο.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Πως θα τη φτιάξουμε
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ λαδολέμονου βάζοντας όλα τα υλικά στο σέικερ (ή σε ένα βάζο με καπάκι) και κουνώντας πάνω κάτω. Η αναλογία ελαιόλαδου και λεμονιού που προτείνω είναι 3 προς 1, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και απλώνουμε τα φύλλα βαλεριάνας στο πιάτο. Βάζουμε από πάνω τα φετάκια αβοκάντο εναλλάξ με τα φετάκια αγγουριού, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα βελανίδια κομμένα στη μέση. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση.
Διαβάστε επίσης: Φτιάχνουμε τις πιο υγιεινές pancakes με βρώμη & λιναρόσπορο.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!