fbpx
Ρούχα για το σχολείο. 9 συμβουλές & 1 λίστα για να οργανωθούμε

Ρούχα για το σχολείο. 9 συμβουλές & 1 λίστα για να οργανωθούμε

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και ανοίγουμε το κεφάλαιο “Ρούχα για το Σχολείο”! Εδώ έχω συγκεντρώσει 9 συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε σωστά, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε την εκτυπώσιμη λίστα που έφτιαξα, για να οργανώσουμε τις αγορές μας.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε φυσικά πριν πάμε στα μαγαζιά είναι να ξεκαθαρίσουμε τα περσινά ρούχα των παιδιών. Αφού δούμε ποια από αυτά τους κάνουν ακόμη, θα έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα για τις ελλείψεις τους. Σε πρώτη φάση προτείνω να μείνουμε προσηλωμένοι σε ότι πραγματικά χρειάζονται και να μην παρασυρθούμε με πολλές αγορές. Θα μπορέσουμε στη συνέχεια να εμπλουτίσουμε εκ νέου την γκαρνταρόμπα των παιδιών.

Ρούχα για το Σχολείο – Χρήσιμες Συμβουλές

Ποια όμως είναι τα καταλληλότερα ρούχα για το σχολείο και τι πρέπει να προσέξουμε όταν βρεθούμε στα μαγαζιά για τις αγορές μας; Ακολουθούν 9 χρήσιμες συμβουλές που σαν μαμά ακολουθώ πιστά:

  • 1. Επιλέγουμε ποιοτικά υφάσματα γιατί έχουν καλύτερη εφαρμογή αλλά και γιατί σιδερώνονται ευκολότερα. Όλες οι μαμάδες επιδιώκουμε την ευκολία σε αυτό το σημείο.
  • 2. Διαβάζουμε τις ετικέτες με τα χαρακτηριστικά πλυσίματος. Είναι πιο απλό τα παιδικά ρούχα να πλένονται στο πλυντήριο από ότι στο χέρι και κατόπιν να μπορούν να μπουν στο στεγνωτήριο.
  • 3. Προτιμάμε παντελόνια με λάστιχο στη μέση αντί με κουμπί. Έτσι το παιδί δεν θα δυσκολεύεται όταν χρειαστεί να πάει στην τουαλέτα.
  • 4. Εφοδιαζόμαστε με αρκετές φόρμες! Δεν υπάρχει ευκολότερο και πρακτικότερο σχολικό ρούχο από τις φόρμες.
  • 5. Βαριά χειμωνιάτικα ρούχα δεν θα χρειαστούμε πολλά. Τα παιδιά τρέχουν στην αυλή, ιδρώνουν και γενικά ζεσταίνονται περισσότερο από εμάς. Δύο ζεστά πουλόβερ ή φλις μπλούζες για τις πιο κρύες μέρες είναι αρκετά.
  • 6. Επενδύουμε όμως σε ένα ενισχυμένο μπουφάν, το οποίο ελπίζουμε να φοράνε στο διάλειμμα… Είναι ένα θέμα αυτό.
  • 7. Φροντίζουμε τα ρούχα να ταιριάζουν μεταξύ τους χρωματικά αλλά και σαν στυλ. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε περισσότερα outfits, αλλάζοντας τα επιμέρους κομμάτια.
  • 8. Υπολογίζουμε το νούμερο σωστά με βάση το ύψος, το βάρος αλλά και την ανάπτυξη που θα έχει ένα παιδί στην πορεία. Θέλουμε ρούχα που θα μας βγάλουν όλη τη χρονιά. Κι ο χειμώνας είναι μεγάλος!
  • 9. Επειδή θέλουμε τα παιδιά να νιώθουν άνετα με τα ρούχα που φορούν, πηγαίνουμε μαζί στα ψώνια. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουν έχουν το δικό τους γούστο και φυσικά ξέρουν καλύτερα από εμάς τι τους βολεύει στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης: Επιλέγοντας το κατάλληλο σχολικό παπούτσι και Πως μπαλώνω ένα παντελόνι με σιδερότυπα.

Λίστα για να Οργανώσουμε τις Αγορές μας

Μετά τα ξεκαθαρίσματα στις ντουλάπες και τις συμβουλές έρχεται η ώρα της λίστας. Συμπληρώνοντας τη λίστα με όλες τις ελλείψεις στα ρούχα των παιδιών κάνουμε τις αγορές μας πιο οργανωμένα. Κι όταν είμαστε οργανωμένοι, γλιτώνουμε χρόνο και χρήματα.

⇒Για να κατεβάσετε τη Λίστα Αγορών για τα ρούχα της νέας χρονιάς, πατήστε ΛΗΨΗ, αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας το PDF αρχείο και κατόπιν εκτυπώστε.

ΛΗΨΗ ΛΙΣΤΑΣ ΡΟΥΧΩΝ

Back to School Clothes Shopping List - Ρούχα για το σχολείο. 9 συμβουλές & 1 λίστα για να οργανωθούμε

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Το αρχείο και τελικό προϊόν διατίθεται δωρεάν και είναι μόνο για προσωπική χρήση από τους αναγνώστες μας κι όχι για μεταπώληση ή κέρδος οποιουδήποτε είδους

Καλές αγορές με τα ρούχα για το σχολείο!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση