Τι να μαγειρέψω σήμερα? Αυτό είναι παραπάνω από μια απλή ερώτηση. Είναι ένα πρόβλημα για τη νοικοκυρά και μάλιστα καθημερινό.
Μια λύση είναι να μαγειρέψουμε μεγαλύτερη ποσότητα τη μια μέρα, ώστε να έχουμε να φάμε και την επόμενη. Αυτό συνήθως δεν ενθουσιάζει κανέναν. Μια άλλη λύση είναι τη δεύτερη μέρα με αυτό που περίσσεψε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό φαγητό. Με αυτό τον τρόπο θα μας πάρει λιγότερο χρόνο η προετοιμασία του μεσημεριανού, αλλά θα ξοδέψουμε και λιγότερα χρήματα.
Αν λοιπόν φτιάξαμε τη μια μέρα ρεβύθια σούπα, τη δεύτερη μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμους ρεβυθοκεφτέδες.
Ρεβυθοκεφτέδες με περισσεύματα. Τα υλικά
- τα βρασμένα ρεβύθια (που θα τα έχουμε στραγγίσει από τη σούπα)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- μισό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/3 κούπας αλεύρι
- 1 καρότο τριμμένο
- άνιθο, δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
- αλάτι λίγο
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- μισό λεμόνι
Η συνταγή βήμα βήμα
Αλέθουμε τα ρεβύθια στο μούλτι. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν χυλό ούτε πολύ σφικτό ούτε πολύ νερουλό. Γι’αυτό ανάλογα θα προσθέσουμε ή λίγο νερό ή λίγο αλεύρι ακόμη. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 30 περίπου λεπτά και κατόπιν πλάθουμε σε στρόγγυλα με τα χέρια αλευρωμένα. Τηγανίζουμε σε λάδι που έχει κάψει καλά.
Σερβίρουμε αφού ραντίσουμε λίγο λεμόνι και συνοδεύουμε με δροσιστική σος γιαουρτιού. Για την σος γιαουρτιού απλά θα βάλουμε σε μπολ ένα στραγγιστό γιαούρτι μαζί με ψιλοκομμένο άνιθο, λίγο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και θα ανακατέψουμε.
Τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο. Δεν θα ήταν επομένως κρίμα να πετάξουμε το φαγητό που περίσσεψε? Δείτε ακόμη μια νόστιμη κοτόπιτα της δεύτερης μέρας με βασικό υλικό το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο που μας έμεινε.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!