fbpx
Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις έξυπνα και οικονομικά

Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις έξυπνα και οικονομικά

Ιούλιος μήνας εκπτώσεων και προσφορών. Ήδη στα κινητά μας έχουμε λάβει τις πρώτες ειδοποιήσεις προσφορών, επομένως σε αυτό το σημείο έρχεται το μεγάλο ερώτημα:

“Πόσο προετοιμασμένες είμαστε να ψωνίσουμε κατά την διάρκεια των εκπτώσεων;”

Οι εκπτώσεις αποτελούν μία καλή ευκαιρία για να εντοπίσουμε προϊόντα σε πολύ καλές τιμές κι όχι μόνο στα καταστήματα από τα οποία ψωνίζουμε συνήθως!

Καλό είναι να κάνουμε την έρευνά μας και σε brands στα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα κοιτάζαμε καν, μιας και βρίσκονταν εκτός προβλεπόμενου budget!

Υπάρχουν εκεί έξω, πιστέψτε με, e-shops μέσα στα οποία μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, που αξίζουν πραγματικά τις αγορές μας, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

Αν δούμε την περίοδο των εκπτώσεων ως μια πραγματική ευκαιρία να βάλουμε στη ζωή μας αλλά και στη ντουλάπα μας προϊόντα που χρειαζόμαστε, τότε μπορούμε να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο! Ακολουθούμε τις χρήσιμες συμβουλές που μας δίνει η Μαρίνα μέσα από το hugin-fashion.gr για να το πετύχουμε!

Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις

1. Εντόπισε τις πραγματικές σου ανάγκες

Ξέρω είναι πολύ δελεαστική μία μεγάλη έκπτωση της τάξεως του 60%, 70% ή και 80%!!! Όλα αυτά τα προϊόντα όμως… τα χρειαζόμαστε πραγματικά; Ταιριάζουν με το στιλ μας; Μπορούν να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας μας; Εξυπηρετούν τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας;

Τόσο σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν τις αγορές μας. Μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω, μόνο εάν εντοπίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ κτλ.

Χωρίς κανένα άγχος & γεμάτες αυτοπεποίθηση, στη συνέχεια, επιλέγουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε, χρειαζόμαστε, αγαπάμε να φοράμε και μάλιστα σε μία πολύ συμφέρουσα τιμή!

sales shopping 1 - Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις έξυπνα και οικονομικά

2. Εξοικονόμησε χρόνο από την άνεση του σπιτιού σου

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα φοβερό εργαλείο που κρατάμε όλες στα χέρια μας. Ας το αξιοποιήσουμε λοιπόν!

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες μας αποτρέπουν να πάμε για αγορές ή μας κάνουν να θέλουμε να τελειώσουμε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα, ψάχνοντας στη συνέχεια μία όαση δροσιάς, σ’ έναν χώρο με ανεμιστήρα ή air-condition.

Αρχικά τσεκάρουμε τα e-shops των εταιρειών, δεν χρειάζεται βιασύνη! Μπορούμε να εντοπίσουμε με ηρεμία όλα εκείνα που μας ενδιαφέρουν. Να δούμε διαθεσιμότητες, νούμερα, ακόμα και να διαβάσουμε από τον καναπέ μας την σύνθεση των υλικών τους, χωρίς να ιδρώσουμε στο ελάχιστο!

Στη συνέχεια, κατάλληλα πλέον προετοιμασμένες, μπορούμε να επισκεφτούμε το φυσικό κατάστημα της επιλογής μας. Και μαντέψτε… μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχουμε ολοκληρώσει τις αγορές μας!

sales shopping 2 - Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις έξυπνα και οικονομικά

3. Επίλεξε καταστήματα που εμπιστεύεσαι

Είναι κοινό μυστικό ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων πολλά καταστήματα «ξεστοκάρουν εμπόρευμα» παλαιότερων χρόνων.

Αποφεύγουμε αυτή την παγίδα επιλέγοντας καταστήματα από τα οποία έχουμε κάνει αγορές πριν λίγο καιρό, άρα γνωρίζουμε λίγο – πολύ τις συλλογές τους και τα προϊόντα τους και βέβαια τα εμπιστευόμαστε!

sales shopping 3 - Πως να ψωνίσεις στις εκπτώσεις έξυπνα και οικονομικά

4. Όρισε το Budget σου

Άλλο ένα κρίσιμο και πονεμένο σημείο των αγορών κατά την διάρκεια των εκπτώσεων!

Το budget μας, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, χρειάζεται να είναι προκαθορισμένο, ώστε να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Φεύγοντας από το σπίτι μας μπορούμε να έχουμε μαζί μας το ύψος του ποσού που σκοπεύουμε να ξοδέψουμε για τις αγορές μας ή μία προπληρωμένη κάρτα. Απλά μεταφέρουμε το ποσό των χρημάτων που θέλουμε να διαθέσουμε.

H  Μαρίνα Κουζούλογλου  είναι Personal Stylist & Shopper και βρίσκεται πίσω από το Hugin Fashion.

Αν βρήκες χρήσιμες τις παραπάνω συμβουλές και αν θες ακόμα περισσότερες, μπορείς την ακολουθήσεις στο Instagram, στο Facebook, στο YouTube ή στο site/blog της.

Διάβασε επίσης: Get your sparkle on! Βρες το ιδανικό στυλ για την ημέρα του γάμου σου.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Η Μαρίνα, Personal Stylist, θα σε καθοδηγήσει στο πώς να επιλέγεις σωστά ρούχα και αξεσουάρ & θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το στιλ που σε κάνει μοναδική. Αγαπημένη της φράση: "Δεν είσαι απλά μία απομίμηση της μόδας και των τάσεων, είσαι μία γυναίκα ξεχωριστή!".

Συμμετοχή στη συζήτηση