Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια είναι από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για το μακιγιάζ σου. Εργαλεία που σε βοηθούν να πετύχεις το τέλειο περίγραμμα ματιών ή το άψογο contouring κι όλες αυτές τις τεχνικές που σε κάνουν πιο όμορφη. Τα χρησιμοποιείς καθημερινά και όπως ακριβώς καθαρίζεις το πρόσωπό σου, έτσι κι αυτά πρέπει να τα διατηρείς καθαρά. Πως καθαρίζουν πινέλα μακιγιάζ, τα σφουγγαράκια του make up κι όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να βάφεσαι; Και κάθε πότε πρέπει να τα πλένεις;
Πως καθαρίζουν πινέλα μακιγιάζ, σφουγγαράκια κι όλα τα εργαλεία
Ο καθαρισμός των πινέλων σου και των υπολοίπων εργαλείων μακιγιάζ είναι σημαντικός ώστε να αποφύγεις δερματικά προβλήματα και ακμή. Κι αυτό γιατί με τη χρήση συγκεντρώνουν επάνω τους σκόνη, βακτήρια και λιπαρότητα.
Για τα πινέλα και πον πον με τα οποία εφαρμόζεις καλλυντικά σε μορφή σκόνης ο εβδομαδιαίος καθαρισμός τους είναι αρκετός. Προσπάθησε όμως να καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση όλα εκείνα τα σύνεργα με τα οποία εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου υγρά ή κρεμώδη προϊόντα, όπως το foundation. Για το ψαλίδι βλεφαρίδων, τις ξύστρες μολυβιών, το τσιμπιδάκι αρκεί ένας καθαρισμός κάθε 15 με 20 ημέρες. Δες αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις:
♥Για τα πινέλα και απλικατέρ
Στα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις ειδικά σπρέι ή καθαριστικά για αυτή τη δουλειά. Αν όμως δεν έχεις τέτοιο καθαριστικό, υπάρχουν δύο εξαιρετικές εναλλακτικές. Αυτές είναι το υγρό πιάτων ή ένα σαμπουάν για μωρά.
Πάρε το βρώμικο πινέλο στα χέρια και με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω ρίξε τρεχούμενο χλιαρό νερό. Μετά βάλε στην παλάμη λίγο σαμπουάν ή υγρό πιάτων και με κυκλικές κινήσεις, ή κινήσεις πάνω κάτω, σαπούνισέ το μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Ξέπλυνε και ολοκλήρωσε τον καθαρισμό σκουπίζοντας επιμελώς με μια καθαρή πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια άφησέ τα όρθια μέσα σε ένα ποτήρι ή μολυβοθήκη μέχρι να στεγνώσουν.
Μην ξεχαστείς και αφήσεις τα πινέλα σου να μουλιάζουν μέσα σε νερό. Αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, επειδή το νερό μπορεί να χαλαρώσει την κόλλα στη λαβή που συγκρατεί τις τρίχες και να αρχίσουν μετά οι τρίχες του πινέλου να πέφτουν.
Για πιο βαθύ καθαρισμό και απολύμανση χρησιμοποίησε κατά διαστήματα οινόπνευμα ή ένα αντισηπτικό gel χεριών. Ρίξε μερικές σταγόνες από το οινόπνευμα ή το αντισηπτικό σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκούπισε με αυτό τις τρίχες των πινέλων.
Διάβασε επίσης: Τα 8 πινέλα μακιγιάζ για το πρόσωπο και τι κάνει το καθένα.
♥Για τα σφουγγαράκια πούδρας ή make up κι όλα τα beauty blenders
Για τα σφουγγαράκια και beauty blenders αφού τα βρέξεις καλά με χλιαρό νερό, θα χρειαστεί να τα τρίψεις επιμελώς με το σαπούνι σε όλη την επιφάνειά τους. Ξεβγάζεις με τρεχούμενο νερό και αν δεν έχουν καθαρίσει πλήρως επαναλαμβάνεις το σαπούνισμα. Στραγγίζεις καλά το κάθε σφουγγαράκι, ταμπονάρεις πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα αφήνεις όλα σε ένα ραφάκι να στεγνώσουν. Μην βιαστείς να τα αποθηκεύσεις μέσα στο νεσεσέρ αν δεν έχουν στεγνώσει πλήρως.
Προσωπικά τα σφουγγαράκια τα βάζω ενίοτε και στο πλυντήριο ρούχων κι ομολογώ ότι καθαρίζουν ακόμη καλύτερα. Πριν μπουν όμως τα τοποθετώ μέσα σε υφασμάτινη θήκη, ώστε και να προστατευθούν από τα ρούχα αλλά και για να μη χαθούν μέσα στον κάδο.
♥Για το ψαλίδι βλεφαρίδων, τις ξύστρες μολυβιών, το τσιμπιδάκι
Για το ψαλίδι βλεφαρίδων, τις ξύστρες μολυβιών και το τσιμπιδάκι αρκεί, όπως είπαμε, ένας καθαρισμός κάθε 15 με 20 ημέρες. Ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει πανεύκολα με μωρομάντηλα ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή με οποιοδήποτε νερό καθαρισμού επιδερμίδας.
Διάβασε επίσης: Ημερομηνίες λήξης καλλυντικών. Οδηγός για να ξέρεις πότε να πετάξεις τι.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!