Πως θα κάνουμε λευκές τις σόλες των παπουτσιών που κιτρίνισαν

Πως θα κάνουμε λευκές τις σόλες των παπουτσιών που κιτρίνισαν

Κιτρίνισαν οι σόλες από τα αγαπημένα σου sneakers; Συμβαίνει μετά από αρκετό καιρό οι λευκές σόλες των παπουτσιών να χάνουν το καθαρό λευκό τους χρώμα και να αποκτούν μια λερωμένη, γκρίζα ή κιτρινισμένη όψη. Αυτό σίγουρα χαλάει όλη την εικόνα τους. Κι όμως μπορούμε να καθαρίσουμε τις λαστιχένιες σόλες και τα παπούτσια μας να ξαναγίνουν λευκά σαν καινούρια.

Πως θα κάνουμε λευκές τις σόλες που κιτρίνισαν:

Σόλες Παπουτσιών Καθάρισμα στο Χέρι

Για το καθάρισμα θα χρειαστούμε οδοντόκρεμα και μια παλιά οδοντόβουρτσα. Η οδοντόκρεμα δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύχρωμη, ούτε με ρίγες, ούτε σε μορφή τζελ, αλλά μια απλή λευκή οδοντόκρεμα. Τρίβουμε με μια γενναία ποσότητα τις σόλες, χωρίς να μας απασχολεί αν θα πάει και στο υπόλοιπο παπούτσι. Ίσα ίσα, αν το παπούτσι είναι λευκό και πάνινο, θα καθαρίσει υπέροχα κι αυτό.

Αφήνουμε 5 λεπτά τα παπούτσια όπως είναι με την οδοντόκρεμα. Ψεκάζουμε στη συνέχεια νερό με ένα μπουκάλι πάνω στην επιφάνεια που καθαρίσαμε και στο τέλος ξεβγάζουμε με καθαρό βρεγμένο πανάκι ή σφουγγάρι παντού.

Σε αυτή τη φάση, αν τα παπούτσια είναι πάνινα, μπορούμε, εφόσον θέλουμε, να προχωρήσουμε με το πλύσιμό τους στο πλυντήριο (βλέπε παρακάτω). Διαφορετικά, τα βγάζουμε στο μπαλκόνι, για να στεγνώσουν, αλλά δεν τα αφήνουμε απευθείας στον ήλιο. Ο ήλιος κιτρινίζει τα παπούτσια.

Καθάρισμα Παπουτσιών στο Πλυντήριο

Τα παπούτσια που είναι δερμάτινα δεν πλένονται στο πλυντήριο. Θα καταστραφούν, αν το κάνουμε. Για τα πάνινα αθλητικά μπορούμε να επιλέξουμε το καθάρισμα στο πλυντήριο, αρκεί να αποφύγουμε απορρυπαντικά με χλώριο. Το χλώριο κιτρινίζει και αλλοιώνει την καθαρότητα του λευκού.

Πριν τα τοποθετήσουμε στον κάδο, αφαιρούμε με ένα πανάκι τυχόν βρωμιές από τους πάτους, όπως χώματα και λάσπες. Έπειτα τυλίγουμε τα παπούτσια μέσα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη και δένουμε κόμπο στην άκρη, ώστε να μην βγουν έξω κατά την πλύση. Με αυτό τον τρόπο σίγουρα προστατεύουμε τα υποδήματα και αποφεύγουμε να γίνει κάποια ζημιά. Επίσης δεν θα κάνουν θόρυβο, όσο στριφογυρίζουν μέσα στον κάδο.

Τέλος, ρίχνουμε υγρό απορρυπαντικό που δεν αφήνει κατάλοιπα και προγραμματίζουμε πλύση για ευαίσθητα με ελαφρύ στύψιμο.

Πως θα κάνουμε λευκές τις σόλες των παπουτσιών που κιτρίνισαν

Έτσι θα ξεχάσουμε τα κίτρινα σημάδια από τα αγαπημένα μας σταράκια ή άλλου τύπου αθλητικά παπούτσια με λαστιχένιες σόλες. Απλά με λίγη οδοντόκρεμα!

Διαβάστε επίσης: Τρόποι για τη σωστή φροντίδα των παπουτσιών σας.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση