fbpx
Που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια και ό,τι δεν χρειάζεσαι

Που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια και ό,τι δεν χρειάζεσαι

Πολλές φορές κατά τη διαδικασία ξεκαθαρίσματος και οργάνωσης ενός χώρου έχω αναφέρει την ιδέα του να χαρίσεις τα παλιά σου πράγματα. Εκείνο όμως που δεν έχω αναφέρει είναι το που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κι οτιδήποτε δεν σου είναι πια χρήσιμο. Οπότε εδώ έχω συγκεντρώσει ορισμένους φορείς, στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς για τη μικρή αυτή δωρεά σου.

Τι να προσέξεις σχετικά με όσα πρόκειται να χαρίσεις:

 • Τα ρούχα (επίσης σεντόνια, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες) να είναι καθαρά και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, λεκέδες, γάριασμα, τρύπες κλπ.
 • Τα παπούτσια να είναι αξιοφόρετα, χωρίς φθορές.
 • Τα παιχνίδια να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια.
 • Όσον αφορά τα βιβλία να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα.
 • Τα ηλεκτρικά είδη να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά.
 • Τα είδη σπιτιού ή μικροέπιπλα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κι άλλα είδη σπιτιού

Κιβωτός του Κόσμου

Η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς.

Αθήνα: 210 5141953 |  [email protected]
Παράρτημα Χίου: 22710 22810 | [email protected]
Παράρτημα Ιωαννίνων: 26570 31006 | [email protected]
Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας: 24210 77020 | [email protected]

Θεόφιλος

Ο “Θεόφιλος” είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας. O “Θεόφιλος” στέλνει τρόφιμα, αντικείμενα, ρούχα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τις ευγενικές μας προθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Αθήνα: 210 881 9397 | [email protected]
Θεσσαλονίκη: 2310 232 126 | [email protected]

 

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης η “Μπουμπουλίνα”

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 προς τιμή των τριών Κρηνιωτών Ηρώων, που έπεσαν υπέρ πατρίδος, στο Αλβανικό μέτωπο (1940-1941).  Η δραστηριότητά τους εντοπίζεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης με πολλές πρωτοβουλίες και έμπρακτη αλληλεγγύη. Μπορείτε να φαίρνετε από φαγώσιμα μακράς διάρκειας μέχρι ρούχα, παπούτσια αλλα και βιβλία, αφού ο σύλλογος προσφέρει και βιβλιοθήκη.

Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη: 6957670771 | [email protected]

 • Οδός Πολυβίου, αριθμ. 57 (Πλατεία Αγ. Γεωργίου)

Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Το “Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης” είναι μία από τις ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Έχει μεταφέρει στην Ελλάδα το διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεσμό των φιλανθρωπικών καταστημάτων «CHARITY SHOP» με το μαγαζί του το “δεύτερο χέρι”. Εκεί μπορείς να δώσεις διάφορα αντικείμενα από βιβλία, είδη σπιτιού, μικροέπιπλα.

210 381 6886 | [email protected]

PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Συμμετέχουν στη στήριξη των προσφύγων, τόσο στα σημεία υποδοχής όσο και στις πόλεις, ενώ στηρίζουν και Ελληνικές οικογένειες, σε διάφορα επίπεδα. Οι ανάγκες σε είδη ποικίλλουν ανάλογα με τη χρονική περίοδο.

210 520 5200 | [email protected]

Επικοινώνησε με τον φορέα που σε ενδιαφέρει, ώστε να ενημερωθείς για τις τρέχουσες ανάγκες του και τα είδη που μπορεί να δεχτεί, ώστε να κινηθείς αναλόγως.

Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Στην Τράπεζα Συλλογής & Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» της Άρσις συλλέγονται είδη ιματισμού όλων των ηλικιών, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κ.α. Αυτά μοιράζονται σε άστεγους, μετανάστες, οικογένειες και άπορους ανθρώπους. Επίσης σε ιδρύματα και φορείς που υποστηρίζουν αντίστοιχους πληθυσμούς.

2310 526150 | [email protected]

Δεσμός

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με απώτερο στόχο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

Αθήνα: 216 8090840 | [email protected]
Θεσσαλονίκη: 2310 527620 | [email protected]

Ομάδα ΡΕΤΟ

Ομάδα ατόμων που έκαναν χρήση τοξικών ουσιών. Δέχονται οτιδήποτε, είτε λειτουργεί είτε όχι, καθώς απασχολούν παράλληλα άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Μάλιστα, μπορούν να έρθουν οι ίδιοι να παραλάβουν από το σπίτι σου τα αντικείμενα που διαθέτεις (έπιπλα, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά.). Όλα τα έσοδα από τα καταστήματα μεταχειρισμένων ΡΕΤΟ διατίθενται στην παροχή άμεσης και δωρεάν βοήθειας στον εξαρτημένο.

Αθήνα: 210 6625096
Θεσσαλονίκη: 2310 766338
Ηράκλειο Κρήτης: 6974 996872
Χαλκίδα: 6982 637373

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Στο Χαμόγελο του Παιδιού μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε χρειάζεται ένα παιδί. Ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία αλλά και είδη για τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού. Σε αυτή τη σελίδα του οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού μπορείς να δεις πού υπάρχουν σπίτια όπου φιλοξενούνται παιδιά. Εκεί θα βρεiς αναλυτικά τι ανάγκες έχει το κάθε σπίτι και πως μπορείς να βοηθήσεις.

Παιδικά Χωριά SOS

Σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, που δημιουργεί οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθά να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Στα παιδικά χωριά SOS οι ανάγκες έχουν να κάνουν με τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού. Καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους με τους παρακάτω τρόπους:

Αθήνα: 210 3313661 | [email protected]
Θεσσαλονίκη: 23920 63891 | [email protected]
Θράκη: 25510 51890 | [email protected]
Κρήτη: 2810 250153 | [email protected]

Xariseto.gr

Το Xariseto.gr είναι ένα forum, στο οποίο μπορείς να δώσεις προϊόντα ή να ζητήσεις προϊόντα, με την μορφή της ανταλλαγής. Άρα έχει να κάνει με μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης. Όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr “Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης”. Θα χρειαστεί μόνο να κάνεις εγγραφή ως μέλος στο forum.

donation - Που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια και ό,τι δεν χρειάζεσαι

Εάν γνωρίζεις και κάποιον άλλο φορέα που δέχεται ρούχα, παπούτσια κι άλλα είδη, γράψε μας στα σχόλια για να τον προσθέσουμε. Φυσικά πάντα μπορείς να απευθυνθείς και στην εκκλησία της ενορίας σου. Τέλος, μπορείς να αναζητήσεις τους κάδους περισυλλογής ρουχισμού, που είναι τοποθετημένοι σε ειδικά σημεία σε διάφορους Δήμους.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE.gr, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

3 comments

 • Καλημέρα , έχω και κάτι παλιά cd ,dvd , και κασέτες , ξέρετε που μπορώ να τα δώσω ?!

  Reply
 • Στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κρήνης “Μπουμπουλίνα” οδός Πολυβίου 57 Πλατεία Αγ. Γεωργίου Ν. Κρήνη Καλαμαριά τηλ. 6957670771

  Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση