fbpx
5 δουλειές του σπιτιού που μπορείς να αγνοήσεις όταν δεν προλαβαίνεις

5 δουλειές του σπιτιού που μπορείς να αγνοήσεις όταν δεν προλαβαίνεις

Οι γυναίκες αφιερώνουμε κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα στις δουλειές του σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών. Αν μέσα σε όλο αυτό είμαστε και εργαζόμενες, τότε η μέρα μας μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ. Επειδή η λύση δεν είναι να καταρρεύσουμε από υπερκόπωση στη δουλειά, ούτε από ενοχές στο σπίτι, ας σταματήσουμε να παριστάνουμε τη σούπερ γυναίκα, σύντροφο, εργαζόμενη και μητέρα.

Αυτές είναι 5 δουλειές του σπιτιού που μπορούμε κι επιβάλλεται να αγνοήσουμε, όταν δεν προλαβαίνουμε. Γυρίζουμε την πλάτη πρώτα απ’όλα στο σιδέρωμα, μετά στο ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα αλλά και στο στρώσιμο των κρεβατιών και το πλύσιμο των πιάτων. Έχετε απορίες; Διαβάστε παρακάτω.

Δουλειές του σπιτιού που μπορείς να μην κάνεις

1. Σιδέρωμα

Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να σιδερώνουν κάθε ρούχο στο σπίτι, ακόμη και τις κάλτσες! Εγώ έχω να πω ότι εφαρμοστά ρούχα αλλά και συνθετικά υφάσματα, αφού βγουν από το πλυντήριο και στεγνώσουν, διπλώνονται και πάνε κατευθείαν στη θέση τους. Κάλτσες και εσώρουχα επίσης δεν θα μπουν ποτέ στη στοίβα με τα ασιδέρωτα. Έτσι το βουνό που έχουμε να σιδερώσουμε μειώνεται αισθητά. Μειώνεται και μπορεί να περιμένει για όσο καιρό χρειαστεί, όταν φυσικά δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε κουράγιο.

2. Ξεσκόνισμα & 3. Σφουγγάρισμα

Το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα είναι τρεις οικιακές εργασίες που πηγαίνουν πακέτο. Ενιαίες και αδιάσπαστες. Κι αν αυτό το τρίπτυχο μας μπουκώνει, τι θα γίνει αν το διασπάσουμε; Θα χαλάσει ο κόσμος; Δε νομίζω φίλες μου. Όταν ο χρόνος μας πιέζει, κρατάμε το σκούπισμα και βγάζουμε από τη λίστα μας τα άλλα δύο (ξεσκόνισμα/σφουγγάρισμα). Το πάτωμα θα είναι σκουπισμένο, άρα καθαρό κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αρκετό. Ξεκλειδώνουμε επιτέλους το μυαλό από τα πρέπει.

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δεν ξεχνάμε να ζητάμε βοήθεια και να αναθέτουμε καθήκοντα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση του νοικοκυριού και την καθαριότητα. Τότε το σπίτι δεν φτάνει σε απελπιστική κατάσταση και εμείς κουραζόμαστε λιγότερο.

4. Στρώσιμο κρεβατιών

Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν το στρώσιμο του κρεβατιού χάσιμο χρόνου κι αυτοί που η εικόνα ενός ξέστρωτου κρεβατιού έχει τη δύναμη να τους αποσυντονίσει. Ανήκω σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Έλα όμως που έρχονται επιστημονικές έρευνες να αναιρέσουν όλα όσα ξέραμε. Στο κρεβάτι μας ζουν εκατομμύρια ακάρεα, τα οποία τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που παράγει το ανθρώπινο δέρμα.

Στρώνοντας το κρεβάτι μας αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να παγιδεύουμε όλα αυτά τα ακάρεα κάτω από τα σκεπάσματα. Αντίθετα αφήνοντας το κρεβάτι άφτιαχτο την ημέρα, εκθέτουμε τα ακάρεα στο φυσικό φως και τον καθαρό αέρα, με αποτέλεσμα να αφυδατωθούν και να πεθάνουν! Τέρμα πια οι ενοχές με τα άστρωτα κρεβάτια.

5. Πλύσιμο πιάτων

Κανονικά πριν κοιμηθώ θέλω η λάντζα μου να είναι καθαρή κι ο νεροχύτης άδειος. Όταν όμως δεν με κρατάνε τα πόδια μου από την κούραση, θα κάνω τη βρύση λίγο αριστερά κι εφόσον δω ότι χωράνε κι άλλα άπλυτα πιάτα, είμαστε κομπλέ! Ας γίνουν αύριο κι αυτά… Ή ας τα κάνει κάποιος άλλος τελοσπάντων.

Household chores you should stop doing - 5 δουλειές του σπιτιού που μπορείς να αγνοήσεις όταν δεν προλαβαίνεις

Εσείς σε ποιες δουλειές του σπιτιού κάνετε τα στραβά μάτια όταν δεν προλαβαίνετε;

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού σε μία μέρα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

  • Θεωρώ ότι έχω εξειδικευτεί τόσο πολύ στο να απλώνω και να διπλώνω τα ρούχα έτσι ώστε να μην χρειάζονται σιδέρωμα, που πλέον σιδερώνω μόνο όταν πρόκειται για επίσημες εμφανίσεις, δηλαδή σπάνια. ‘Ενα κολπάκι που έχω βρει για τα αντρικά μπλουζάκια και πουκάμισα είναι ότι τα τοποθετώ βρεγμένα σε κρεμάστρες στο κουρτινόξυλο του μπάνιου-στεγνώνουν πολύ γρήγορα, δεν “κόβει” το χρώμα και δεν θέλουν σίδερωμα!!!

    Reply
    • Ευρηματικό το κολπάκι σου Νατάσα! Και συμφωνώ με το καλό δίπλωμα (αμέσως μόλις βγούν από την απλώστρα), πραγματικά βοηθά στο να μη χρειάζεται σιδέρωμα το ρούχο μετά.

      Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση