fbpx
Μυστικά για να κάνεις τις πετσέτες αφράτες και απαλές σαν καινούριες

Μυστικά για να κάνεις τις πετσέτες αφράτες και απαλές σαν καινούριες

Οι πετσέτες σου έχουν καταπονηθεί από τη χρήση και έγιναν σκληρές, ενώ έχασαν και την απορροφητικότητά τους; Κι όμως μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια απαλότητας! Μυστικά για να κάνεις τις πετσέτες αφράτες και απαλές σαν να τις αγόρασες χθες.

Πως θα κρατήσεις τις πετσέτες αφράτες

Απορρυπαντικό & μαλακτικό στις σωστές ποσότητες

Πολλές νοικοκυρές έχουν την πεποίθηση ότι τα ρούχα θα καθαρίσουν καλύτερα, αν βάλουν παραπάνω απορρυπαντικό ή ότι θα μοσχοβολήσουν περισσότερο, αν ρίξουν το διπλάσιο μαλακτικό. Και κάπως έτσι ξεκινούν τα θέματα. Οι πετσέτες γίνονται σκληρές με τον καιρό, επειδή συγκεντρώνονται πάνω τους υπερβολικά πολλά υπολείμματα σαπουνιού. Γι΄αυτό μείνε πιστή στις συνιστώμενες από τον κατασκευαστή ποσότητες απορρυπαντικού και μαλακτικού, όταν βάζεις πλυντήριο.

Ξύδι αντί για μαλακτικό, τουλάχιστον ανά διαστήματα

Μπορείς να αντικαθιστάς το μαλακτικό ρούχων με ξύδι ανά διαστήματα π.χ. κάθε 2 ή 3 πλυντήρια, αν δεν σου αρέσει η ιδέα να βάζεις ξύδι σε κάθε πλύση. Δες εδώ γιατί είναι καλό για τα ρούχα να βάζεις ξύδι σε κάθε πλύση. Το ξίδι έρχεται να διαλύσει τα υπολείμματα σαπουνιού που λέγαμε παραπάνω, αφήνοντας τις πετσέτες και πάλι μαλακές και φουντωτές. Φυσικά θα επιλέξεις το λευκό ξύδι γιατί έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά από το κόκκινο.

Γενικές οδηγίες όταν πλένεις πετσέτες

Να πλένεις τις πετσέτες με ζεστό νερό, να τις ξεπλένεις όμως με κρύο και να επιλέγεις λίγες στροφές στο στύψιμό τους. Αυτός είναι ένας μαγικός συνδυασμός. Επιπλέον να μην υπερφορτώνεις τον κάδο με πολλά ρούχα. Οι πετσέτες θέλουν χώρο να “αναπνέουν”, ώστε να πλένονται αλλά και να στραγγίζουν καλά.

Αφού στεγνώσουν, μην τις σιδερώνεις! Όταν οι πετσέτες σιδερώνονται χαλάει το πέλος τους, πράγμα το οποίο τις κάνει να δείχνουν λιγότερο φρέσκες και αφράτες. Αν έχεις στεγνωτήριο, ρίξε στον κάδο μπάλες στεγνωτηρίου. Αυτές βοηθούν τις πετσέτες να διατηρήσουν την απαλότητα τους και να μείνουν αφράτες και ζωντανές.

Αποσκληρυντικό νερού

Αν στην περιοχή σου έχετε προβλήματα με το σκληρό νερό, αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο τη συσκευή σου σε βάθος χρόνου, αλλά και τις πετσέτες σου! Τα άλατα δημιουργούν σκληρότητα που επικάθεται πάνω στα υφάσματα με αποτέλεσμα να βγαίνουν πιο σκληρά. Τα αποσκληρυντικά νερού επομένως είναι απαραίτητα, για να μένουν τα ρούχα προστατευμένα. Εκτός από τα άλατα, τα αποσκληρυντικά εξουδετερώνουν επιπλέον τα βακτήρια και δρουν γενικά κατά της βρωμιάς.

Αμμωνία, η τελευταία ευκαιρία

Αν οι πετσέτες μοιάζουν φθαρμένες και έτοιμες για αντικατάσταση, δώσε τες μια ευκαιρία. Βάλε στην πλύση και συγκεκριμένα στη θήκη του μαλακτικού 2 φακελάκια αμμωνία. Η αμμωνία θα διαλύσει σε βάθος οτιδήποτε έχει μείνει μέσα στις ίνες τους από τη χρήση, όπως απορρυπαντικά ή προϊόντα μπάνιου και καθαρισμού. Έτσι θα γίνουν μαλακές και αφράτες, αλλά παράλληλα θα μοσχοβολάνε κιόλας.

How to soften hard towels - Μυστικά για να κάνεις τις πετσέτες αφράτες και απαλές σαν καινούριες

Τέλος, στο να παραμένουν οι πετσέτες αφράτες για πολύ καιρό παίζει ρόλο και η ποιότητά τους! Και το βάρος τους αποτελεί μία ένδειξη ποιότητας. Όσο πιο βαριά είναι δηλαδή η πετσέτα, τόσο πιο ανθεκτική θα βγει και τόσο μεγαλύτερη απορροφητικότητα θα έχει. Το βάρος το βλέπεις από τον αριθμό gsm, όπου το gsm σημαίνει γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Διάβασε επίσης: Πετσέτες που μυρίζουν ενώ έχουν πλυθεί; Δείτε τη λύση. Και Θες μπουγάδα αστραφτερή; 8 συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση