fbpx
Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού

Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού

Οι οικονομικές συνθήκες που ζούμε είναι δύσκολες. Ο μήνας δεν βγαίνει και ο οικογενειακός προϋπολογισμός μοιάζει σαν άλυτος γρίφος. Ο κόσμος όλος σκέφτεται διαρκώς από που μπορεί να κόψει, τι πρέπει να πληρωθεί πρώτα και πως θα διαθέσει συνολικά τα χρήματά του. Χωρίς μολύβι και χαρτί, σας λέω, δουλειά δεν γίνεται! Είναι γεγονός. Έχοντας γραμμένα σε χαρτί τα έσοδα και έξοδά σας μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις, εκτιμήσεις και να θέσετε σωστά τις προτεραιότητες. Η οργάνωση των μηνιαίων εξόδων γίνεται από δω και πέρα πιο εύκολη με αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο από το MAKE LiFE.

⇒Κατεβάστε, αποθηκεύστε κι εκτυπώστε τη λίστα εντελώς δωρεάν.

ΛΗΨΗ ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Οργάνωση των Μηνιαίων Εξόδων του Σπιτιού

Πως λειτουργεί η λίστα εσόδων εξόδων

Χώρισα τις κατηγορίες εξόδων σε αυτές που αφορούν το σπίτι, το αυτοκίνητο, τα παιδιά. Άφησα ελεύθερες γραμμές στην κατηγορία ΣΠΙΤΙ για να συμπληρώσετε εφορία, ΕΝΦΙΑ, κοινόχρηστα και διάφορα άλλα ειδικά έξοδα, όπως π.χ. συνδρομητική τηλεόραση, ίντερνετ, κάρτες για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γυμναστήριο κτλ.

λίστα μηνιαίων εξόδων - Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού

Γενικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό. Έτσι κράτησα έναν βασικό κορμό για να μπορείτε να συμπληρώσετε και να προσαρμόσετε τη λίστα.

Για τα έξοδα που αφορούν το σούπερ μάρκετ (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, κρέας, καθαριστικά κ.ο.κ) κρατήστε τις αποδείξεις ανά μήνα κάπου πρόχειρα, προσθέστε και συμπληρώστε το τελικό ποσό. Το ίδιο θα κάνετε και για τα ποσά που διαθέσατε σε γιατρούς, σε άλλες αγορές ή στην ψυχαγωγία, όπως φαγητό έξω, θέατρο κτλ.

Λίστα εσόδων εξόδων - Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού

Εκτυπώστε Χ12 για έναν ολόκληρο χρόνο

Εκτυπώστε τη λίστα Χ 12 (για έναν ολόκληρο χρόνο δηλαδή) και θα έχετε την φροντίδα και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών σας.

organizing household expenses - Λίστα για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων του σπιτιού


Ξέρω βέβαια ότι πολλοί θα μου πείτε “Ποια έσοδα, η λίστα μας είναι μόνο έξοδα”. Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά μας. Εμένα όμως δεν μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα μέσα από αρνητική ματιά. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μίζερη, αλλά σκέφτομαι πάντα το εξής:

“Πρέπει να αντέξεις τη βροχή για να δεις το ουράνιο τόξο.”

Εσείς χρησιμοποιείτε λίστες για την οργάνωση των μηνιαίων εξόδων σας;

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Το αρχείο και τελικό προϊόν διατίθεται δωρεάν και είναι μόνο για προσωπική χρήση από τους αναγνώστες μας κι όχι για μεταπώληση ή κέρδος οποιουδήποτε είδους.

Διαβάστε επίσης: 8 Συμβουλές Οικονομικής Διαχείρισης.

Εκτυπώστε επίσης: Οι στόχοι του μήνα ή αλλιώς To Do List.

Για τις δικές σου συμβουλές ή για τις απορίες σου στα θέματα του σπιτιού και της καθημερινότητας, γίνε μέλος της ομάδας μας στο Facebook Οργάνωση Σπιτιού Καθαριότητα Νοικοκυριό.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

10 comments

 • Υπέροχες όλες οι λίστες!
  Εξαιρετικά χρήσιμες, μπράβο για τη δουλειά σου!

  Καλώς σε βρίσκω!

  Reply
 • Ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να έχω μια τέτοια άκρως απαραίτητη λίστα και νομίζω πως ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι τσέπες μου αδειάζουν σε χρόνο μηδέν!!! Είσαι τρομερή! Σ’ ευχαριστώ για τη λιστά πραγματικά!!!

  Reply
 • Μου αρέσουν αυτές οι λίστες πολύ!Και πράγματι σε βοηθάνε. Ευχαριστούμε πολύ!Καλήμερα.

  Reply
 • Μας οργανωνεις παλι! οχι βεβαια η αγαπημένη μου λίστα, αλλά ακρως απαραίτητη!

  Reply
 • Μια σωστή οργάνωση οικονομικών βοηθάει τόσο πολύ στον περιορισμό των εξόδων.Και το χρειαζόμαστε όλοι :) Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα Ελευθερία μου! :)

  Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση