fbpx
Οργάνωση Σπιτιού – “TOP 10” Ελληνίδας Νοικοκυράς

Οργάνωση Σπιτιού – “TOP 10” Ελληνίδας Νοικοκυράς

Οργάνωση σπιτιού και νοικοκυριού. 10 ενδεικτικά συμβουλευτικά θέματα και προτάσεις εξοικονόμησης για την Ελληνίδα νοικοκυρά. Από το αρχείο δημοσιεύσεων του MAKE LiFE:

1. Ένα DIY καθαριστικό γενικής χρήσης με φυσικά υλικά

 

DIY καθαριστικό

Υπάρχουν πολλά καθαριστικά γενικής χρήσης στα σούπερ μάρκετ και θα ήταν ψέμα να σας πω ότι δεν αγοράζω ποτέ. Είναι όμως κάποιες επιφάνειες ή χώροι, όπως π.χ. η κουζίνα, που δεν θέλω να βάζω καθόλου χημικά. Αυτό το DIY οικολογικό καθαριστικό το φυλάσσω σε ένα μπουκάλι, κάτω από το νιπτήρα της κουζίνας. Θέλω να το έχω πάντα σε ετοιμότητα. Πότε ως αποσμητικό χώρου, πότε ως απολυμαντικό, πότε για το φρεσκάρισμα των χαλιών ή των καναπέδων και τόσα άλλα… Γι΄αυτό άλλωστε είναι «γενικής χρήσης», μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού.

Διαβάστε Περισσότερα


2. DIY ταμπλέτες για τις άσχημες μυρωδιές στην τουαλέτα

 

DIY ταμπλέτες

Η λεκάνη της τουαλέτας γεμίζει αναπόφευκτα με βακτήρια και μικρόβια που εξίσου αναπόφευκτα δημιουργούν μια δυσοσμία στο χώρο. Καθαρίζουμε σωστά και με μεγάλη προσοχή αυτή την περιοχή. Μάλιστα όσο συχνότερα απολυμαίνουμε τη λεκάνη μας τόσο το καλύτερο. Δεν προλαβαίνετε; Δείτε πώς το καθάρισμα του μπάνιου γίνεται μια εύκολη διαδικασία μέσα σε 5 μόνο βήματα.

Διαβάστε Περισσότερα


3. Εκτυπώσιμη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού

 

Οργάνωση Σπιτιού με μία Εκτυπώσιμη λίστα

Πολλές φορές χρειάζεσαι ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα και μάλιστα κολλημένο στο ψυγείο για να πιέσεις λίγο τον εαυτό σου, να τον βάλεις σε μια ρέγουλα με την καθαριότητα του σπιτιού. Από την άλλη όταν βλέπεις ένα τσεκ δίπλα από τις δουλειές του νοικοκυριού που έχουν γίνει, παίρνεις πολύ καλή ανατροφοδότηση.

Διαβάστε Περισσότερα


4. Οργανώστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού

 

οργάνωση στο πρόγραμμα φαγητού

Πόσες φορές μέσα στη μέρα αναρωτιέστε τι θα μαγειρέψετε αύριο το μεσημέρι; Σταματήστε να σπάτε το κεφάλι σας για το τι θα ετοιμάσετε. Καταρτίζοντας το πρόγραμμα φαγητού της οικογένειας σε εβδομαδιαία βάση γλιτώνετε αυτούς τους καθημερινούς προβληματισμούς. Κερδίζετε ακόμη χρόνο από τις συχνές βόλτες στα σούπερ μάρκετ. Κυρίως όμως κερδίζετε χρήματα και εξασφαλίζετε ένα υγιεινό και πλήρες μεσημεριανό γεύμα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα


5. 10 χρυσοί κανόνες στην καθαριότητα του σπιτιού

 

οργάνωση και καθαριότητα του σπιτιού

Αν η καθαριότητα σημαίνει για σας ατελείωτες ώρες κούρασης και εργασία καταναγκαστική είναι ίσως γιατί δεν εφαρμόσατε τον δεκάλογο καθαριότητας. Κάντε εύκολη τη ζωή σας, χωρίς να παγιδευτείτε στη λογική ότι οι γυναίκες κάνουν τα πάντα. Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να ΜΗΝ κάνουν τα πάντα. Προτιμήστε το “αρκετά καλά” από το “τέλεια”, γιατί το “τέλεια” απλά δεν υπάρχει.

Διαβάστε Περισσότερα


6. Ένα κόλπο για να μυρίζει ωραία η ηλεκτρική σκούπα

 

για να μυρίζει ωραία η σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα εφευρέθηκε για να απορροφά βρωμιά και σκόνη από τα χαλιά, το πάτωμα και όλες τις επιφάνειες. Υποτίθεται ότι μετά το σκούπισμα το σπίτι θα μοσχοβολά καθαριότητα. Αν όμως η ηλεκτρική μας, αφημένη στη μοίρα της, έχει αποκτήσει μια μυρωδιά, το αποτέλεσμα μετά το σκούπισμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένες. Ειδικά όταν υπάρχουν και κατοικίδια η ηλεκτρική σκούπα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο. Ξεμπερδέψτε με αυτή την ανεπιθύμητη οσμή σε δύο βήματα!

Διαβάστε Περισσότερα


7. Ξεβουλώστε τις σωληνώσεις με τρεις φυσικούς τρόπους

 

Ξεβουλώστε τις σωληνώσεις

Ένας βουλωμένος νεροχύτης ή μπανιέρα χρειάζεται αμέσως την προσοχή σας. Όλες γνωρίζετε το χάος και την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο υδραυλικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία, μέχρι που η αποχέτευση να βουλώσει εντελώς. Και τότε είναι που η βλάβη έχει προχωρήσει και το τηλεφώνημα στον υδραυλικό θα γίνει αναγκαία. Κι όμως αν το προλάβετε στην αρχή, η αποχέτευση μπορεί να ξεβουλώσει με μια απλή σπιτική συνταγή.

Διαβάστε Περισσότερα


8. Καθάρισμα πλυντηρίου ρούχων σε 4 βήματα

 

Καθάρισμα πλυντηρίου ρούχων

Όταν το πλυντήριο ρούχων δεν μοσχοβολάει ανθισμένα λουλούδια σημαίνει ότι ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΩ. Άλατα, υπολείμματα σαπουνιού και μια μαύρη γλίτσα στο λάστιχο της πόρτας, εκτός των άλλων, μειώνουν και την απόδοση της συσκευής.

Διαβάστε Περισσότερα


9. Πως αποθηκεύω τις πλαστικές σακούλες του μάρκετ

 

οργανώστε τισ πλαστικές σακούλες του μάρκετ στο σπίτι

Πριν σας δώσω το tip για το πώς αποθηκεύουμε τις πλαστικές σακούλες του μάρκετ, θα σπεύσω να πω ότι πρέπει όλοι μας να μειώσουμε την κατανάλωση πλαστικής σακούλας. Η πλαστική σακούλα βλάπτει. Κατασκευάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, χρησιμοποιείται το πολύ 15-20 λεπτά για τη μεταφορά των αγαθών, αλλά μένει στο περιβάλλον από 15 μέχρι 1000 έτη, δηλητηριάζοντας υδάτινες επιφάνειες και εδάφη. Αλλάζουμε συνήθειες δείχνοντας προτίμηση στις μεγάλες υφασμάτινες τσάντες, που χωράνε άνετα τα ψώνια του μάρκετ και μάλιστα δεν σκίζονται μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Αν παρόλα αυτά έχουμε πλαστικές σακούλες, τις αποθηκεύουμε με τον τρόπο που σας δείχνω και τις επαναχρησιμοποιούμε ως σακούλες σκουπιδιών στον κάδο της κουζίνας ή της τουαλέτας.

Διαβάστε Περισσότερα


10. Εξοπλίστε και οργανώστε σωστά το φαρμακείο του σπιτιού

 

οργανώστε το φαρμακείο του σπιτιού

Η καθημερινότητα με τα παιδιά κρύβει απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Τσιμπήματα από μέλισσες ή άλλα έντομα, εγκαύματα, πληγές και χτυπήματα από πτώσεις ξέρετε πολύ καλά ότι συμβαίνουν ουκ ολίγες φορές. Αρχικά και πριν δώσετε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, πάρτε το αγκαλιά για να το καθησυχάσετε. Από την άλλη ατυχήματα μπορεί να συμβούν και σε μας τους ενήλικες. Η αναποδιά δεν κάνει διακρίσεις. Ένα φαρμακείο στο σπίτι είναι πάντα απαραίτητο για την αντιμετώπιση τραυματισμών και τέτοιων έκτακτων περιστατικών. Κι ένα καλά οργανωμένο φαρμακείο είναι δύο φορές πιο απαραίτητο. Πάμε λοιπόν να το οργανώσουμε.

Διαβάστε Περισσότερα


Περισσότερα σχετικά θέματα θα βρείτε στις κατηγορίες Οργάνωση Σπιτιού και Καθαριότητα. Καλή Ανάγνωση!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Managing Editor, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.