fbpx
6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα – τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα – τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Τα ξύλινα κουφώματα έχουν εντυπωσιακά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τύπους κουφωμάτων. Το πιθανότερο είναι, όμως, ότι δεν τα γνωρίζετε, πολύ απλά γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι σχετικά με τα ξύλινα παράθυρα και παντζούρια. Όπως ότι δεν προσφέρουν καλή θερμομόνωση ή ότι δεν είναι ανθεκτικά. Είναι πολύ παράξενο το πώς αυτοί οι μύθοι έχουν κυριαρχήσει, όταν είναι τόσο κατάφωρα λάθος. Στην πραγματικότητα, τα ξύλινα κουφώματα έχουν ιδιότητες που δεν τις έχει κανένας άλλος τύπος κουφωμάτων και όλα αυτά σε πολύ προσιτή τιμή.

Αν ακόμα δεν πιστεύετε του λόγου το αληθές, τότε διαβάστε οπωσδήποτε παρακάτω για το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε το σπίτι σας με κουφώματα από ξύλο όχι μόνο σε αισθητικό επίπεδο, το οποίο φυσικά είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά και σε ενεργειακό. Ναι, υπάρχουν και ξύλινα ενεργειακά κουφώματα, για να απολαμβάνουμε ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι!

6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα

Υψηλή αισθητική

Οπωσδήποτε, οι λάτρεις των ξύλινων παραθύρων μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια την τεράστια αισθητική αξία που προσθέτουν σε ένα σπίτι. Ωστόσο, σε πολύ κόσμο ο όρος ξύλινα κουφώματα φέρνει στο μυαλό παλιά κτίρια που δεν έχουν ανακαινιστεί και κουβαλούν κατάλοιπα μιας άλλης εποχής. Όμως, πλέον τα καινούρια ξύλινα παράθυρα και παντζούρια κατασκευάζονται1 με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και όχι μόνο δεν υστερούν από τα κουφώματα άλλων τύπων, αλλά αντίθετα κάνουν το κτίριο να δείχνει πιο μοντέρνο.

peristrefomeno parathiro danelis - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Ξύλινο περιστρεφόμενο παράθυρο της εταιρίας Danelis

Το αξεπέραστο αισθητικό τους αποτέλεσμα καταφέρνει να συνδυάζει το κλασικό, όπως το βλέπουμε και το νοσταλγούμε στους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς σε όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, με τις μοντέρνες τάσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης. Με λίγα λόγια, κάθε τύπος κτιρίου σε όποιο στυλ και αν είναι χτισμένο μπορεί να επωφεληθεί και να αποκτήσει τον αρχοντικό και διαχρονικό αέρα που μόνο τα ξύλινα κουφώματα προσδίδουν.

Θερμομόνωση υψηλότερου επιπέδου

Όταν σκέφτεστε ενεργειακά κουφώματα, το μυαλό σας πηγαίνει στα κουφώματα αλουμινίου; Πρόκειται για μια παρεξήγηση που έχει τις καταβολές της στους παλιούς τύπους κουφωμάτων, οι οποίο δεν εφάρμοζαν καλά και δεν προσέφεραν ικανοποιητική θερμομόνωση. Πλέον, τα ξύλινα κουφώματα και παντζούρια κατασκευάζονται και υπόκεινται σε επεξεργασία με τις πιο προηγμένες μεθόδους τεχνολογίας, ώστε να θωρακίζουν το κτίριο απέναντι στο κρύο, την υγρασία και τη ζέστη.

siromeno ksilino koufoma danelis - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Συρόμενα ξύλινα κουφώματα της εταιρείας Danelis

Υπάρχουν, μάλιστα, ενεργειακά ξύλινα κουφώματα με διπλά τζάμια, τα οποία μειώνουν στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό τη δαπάνη για τη θέρμανση και την ψύξη του εσωτερικού του κτιρίου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το ξύλο είναι το πιο μονωτικό υλικό, ξεπερνάει δεκάδες φορές το μπετόν και ατσάλι σε θερμομόνωση, ενώ είναι 1.800 φορές πιο θερμομονωτικό σε σχέση με το αλουμίνιο. Παράλληλα, διαθέτει μικρή τιμή θερμοχωρητικότητας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εγκλωβίζει τη θερμότητα στο χώρο και δεν της επιτρέπει να διαφύγει, οπότε ο κλιματισμός του χώρου αποδίδει ακόμη καλύτερα το καλοκαίρι.

Διαλέξτε τα δικά σας ξύλινα κουφώματα

Άριστη ηχομόνωση

Η ηχομόνωση είναι ένα ακόμα ζήτημα που μας απασχολεί, ειδικά όταν μένουμε σε πολύβουα αστικά κέντρα. Και εδώ υπάρχει η παρανόηση ότι τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν χειρότερη ηχομόνωση σε σχέση με τα συνθετικά. Εντούτοις, οι ηχομονωτικές ιδιότητες του ξύλου είναι εκπληκτικές και αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που επιλέγεται το παρκέ στα δάπεδα των σπιτιών. Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν πλήρη απομόνωση των εξωτερικών θορύβων, εφόσον απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους τεχνίτες που γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να γίνει η επεξεργασία του ξύλου, ώστε το κούφωμα να εφαρμόζει άριστα και να απομονώνει κάθε θόρυβο.

ixomonosi - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Οικονομική επιλογή

Ίσως νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα, όμως καλά διαβάσατε! Τα ξύλινα κουφώματα είναι η πιο οικονομική επιλογή, όταν κανείς σκέφτεται να αντικαταστήσει τα κουφώματα στο σπίτι του. Αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά τα κουφώματα από ξύλο είναι τα πιο ανθεκτικά από όλα. Μπορεί η αρχική τιμή να είναι λίγο πιο ακριβή από τους άλλους τύπους κουφωμάτων, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ασύγκριτα πιο φθηνό, διότι τα ξύλινα κουφώματα χρειάζονται πολύ σπανιότερα αντικατάσταση.

Το μόνο που απαιτούν είναι μια στοιχειώδη συντήρηση περίπου μία φορά το χρόνο, ανάλογα φυσικά και με τα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου μένετε. Αν τηρηθεί αυτό το πρόγραμμα συντήρησης, το οποίο έχει πολύ μικρό κόστος, τότε τα ξύλινα παντζούρια και παράθυρά σας θα κοσμούν για δεκάδες χρόνια το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξετε ούτε να τα δείτε να ξεφτίζουν ή να σπάνε. Με τις κατάλληλες βαφές και βεβαίως την άριστη αρχική κατασκευή, τα ξύλινα κουφώματα έχουν την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στην υγρασία, την ηλιοφάνεια και τις διάφορες άλλες καιρικές συνθήκες.

ergo danelis - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Έργο για ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας Danelis

Σεβασμός στο περιβάλλον

Τα ξύλινα κουφώματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον για πολλούς λόγους. Καταρχάς, το ξύλο που χρησιμοποιείται προέρχεται από βιώσιμες καλλιέργειες και σε καμία περίπτωση δεν υλοτομείται δασική περιοχή. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι στην επεξεργασία του ξύλου δεν χρησιμοποιούνται τοξικές ουσίες, οι οποίες μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τον αέρα. Εκτός, όμως, από την κατασκευή και την αξιοποίησή τους, τα ξύλινα κουφώματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μετά το πέρας του κύκλου ζωής τους, καθώς τα υλικά και τα χρώματά τους είναι φυσικά και δε βλάπτουν το υπέδαφος, όπως συμβαίνει με το αλουμίνιο και το PVC.

eco friendly - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Τεράστια ποικιλία

Ο τελευταίος μύθος για τα ξύλινα παράθυρα και παντζούρια είναι ότι δεν βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία, σε αντίθεση με τα κουφώματα αλουμινίου. Όμως, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά αντίθετα με το ξύλο μπορούν να γίνουν διάφορες πολύπλοκες κατασκευές για κάθε γούστο. Εκτός από τα κλασικά ανοιγόμενα παράθυρα, υπάρχουν συρόμενες μπαλκονόπορτες, πτυσσόμενα και περιστρεφόμενα παράθυρα και παντζούρια, καθώς και ξύλινα ρολά σε πληθώρα σχεδίων, μεγεθών και χρωμάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσετε σε συνεργασία με διακοσμητή τι ακριβώς ταιριάζει στο δικό σας σπίτι και να το υλοποιήσετε με τον πλέον αξιόπιστο και αριστοκρατικό τρόπο.

ksilina koufomata variety - 6 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε ξύλινα κουφώματα - τους περισσότερους σίγουρα δεν τους γνωρίζετε

Ποικιλία ξύλινων κουφωμάτων της εταιρείας Danelis

Δείτε τα ξύλινα κουφώματα της εταιρείας Danelis και θα εκπλαγείτε από τις επιλογές που σας προσφέρουν για το σπίτι των ονείρων σας στην υψηλότερη ποιότητα!

Εκθεσιακοί χώροι

  • Ληλαντίων & Ματσούκα στην Χαλκίδα | 2221089737
  • Βατώντας – Ν. Αρτάκη Ευβοίας εντός εργοστασίου | 2221041701

Ιστοσελίδα: www.danelis.gr

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού, Καθαριότητα, Νοικοκυριό. Όλες οι ιδέες και οι λύσεις που αφορούν το σπίτι αλλά και την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας.

Συμμετοχή στη συζήτηση