fbpx
6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίζουμε κάθε φορά με τόση χαρά και προσμονή. Όταν όμως οι γιορτές τελειώνουν έρχεται αυτή η άχαρη στιγμή που πρέπει να συμμαζέψουμε τα στολίδια και να κρύψουμε όλα τα γιορτινά διακοσμητικά. Δεν ξέρω αν η θλίψη που νιώθω είναι για τις γιορτινές ημέρες που έφυγαν ή για το βουνό που περιμένει αποκλειστικά εμένα να το φέρω βόλτα. Πάμε να δούμε μερικά tips για το ξεστόλισμα που θα μας βοηθήσουν να είναι όλα τα Χριστουγεννιάτικα νοικοκυρεμένα και οργανωμένα μέχρι την επόμενη χρονιά.

Tips για το ξεστόλισμα δέντρου

1.Μαρκάρουμε τα αποθηκευτικά κουτιά

Αν τα στολίδια μας είναι πολλά, θα χρειαστούμε περισσότερα από ένα κουτιά για να τα αποθηκεύσουμε. Πως θα θυμόμαστε επομένως τι έχει μέσα το κάθε κουτί; Πάνω σε αυτοκόλλητες ετικέτες γράφουμε τα περιεχόμενα αναλυτικά και τις τοποθετούμε σε εμφανές σημείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ετικέτες ή να εκτυπώσετε αυτές που έφτιαξα εδώ:

ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ

labels for Christmas decorations - 6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

2. Η τεχνική από κάτω προς τα πάνω

Αυτή είναι μια τεχνική που θα μας βοηθήσει πολύ όταν έρθει η ώρα να ξαναστολίσουμε το δέντρο μας. Και είναι τόσο απλό. Όπως έχουμε την κούτα τοποθετούμε στον πάτο εκείνα τα διακοσμητικά που την επόμενη χρονιά θα χρειαστούμε τελευταία και πιο πάνω εκείνα που θα πρέπει να βγάλουμε πρώτα. Παράδειγμα εγώ βάζω στο δέντρο πρώτα τις γιρλάντες, μετά τα φωτάκια, έπειτα τις μικρές μπάλες, στο τέλος τις πιο μεγάλες και το αστέρι στην κορυφή. Άρα μέσα στο κουτί τα βάζω αντίστροφα.

3. Χωρίζουμε σε κατηγορίες

Ένας άλλος τρόπος να αποθηκεύσουμε την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι ο διαχωρισμός σε κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να είναι ανά χρώμα, ανά είδος ή ανά δωμάτιο, ανάλογα πάντα με τα διακοσμητικά που έχουμε αλλά και το πως μας βολεύει. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να βάλουμε όλα τα κόκκινα στολίδια σε ένα κουτί κι όλα τα χρυσά σε ένα άλλο. Ή να βάλουμε όλες τις στρόγγυλες μπάλες μαζί ενώ τις καμπανούλες, τα αστεράκια και τις γιρλάντες κάπου αλλού. Επίσης αν στολίζουμε περισσότερα από ένα δωμάτια, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα στολίδια του σαλονιού σε ένα κουτί και τα στολίδια του παιδικού δωματίου σε ένα άλλο κ.ο.κ.

4. Προστατεύουμε τα εύθραυστα

Μικρά γυάλινα ή ευαίσθητα στολιδάκια μπορούμε να τα προστατεύσουμε πολύ απλά χρησιμοποιώντας παλιές αυγοθήκες!

Holiday Decorations storage solutions 1 - 6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

5. Για να μην μπερδεύονται τα λαμπάκια

Ένα κομμάτι χαρτόνι θα μας βοηθήσει να μην μπερδεύονται τα λαμπάκια μεταξύ τους.

Storage ideas for Christmas Decorations - 6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

6. Ξεκαθαρίζουμε όσο συμμαζεύουμε

Καθώς βάζουμε πίσω τα Χριστουγεννιάτικα τσεκάρουμε εκείνα που έχουν φθαρεί ή σπάσει, ώστε να πάνε κατευθείαν στην ανακύκλωση. Αλλά και εκείνα τα στολίδια που δεν μας αρέσουν, δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάμε. Το σίγουρο είναι πως ούτε και του χρόνου θα μας αρέσουν.

Κάνουμε έναν έλεγχο μήπως έχουμε ξεχάσει κάτι, πριν σηκώσουμε τα Χριστουγεννιάτικα στην αποθήκη. Εγώ σχεδόν κάθε χρόνο κάτι ξεχνάω. Μια Χριστουγεννιάτικη κάλτσα, ένα στεφάνι, κάπως κάπου θα ξεμείνει και θα το πάρω χαμπάρι μέρες μετά… Αφού τελειώσουμε τα ξεστολίσματα, κάνουμε μια σκούπα κι ένα σφουγγάρισμα όλο το σπίτι.

xestolisma dentrou - 6 tips για το ξεστόλισμα δέντρου +εκτυπώσιμες ετικέτες

Αυτό ήταν! Επιστροφή στην καθημερινότητα τώρα και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

3 comments

  • Καλή χρονιά Ελευθερία μου με υγεία και ευτυχία! Η τέχνη του από κάτω προς τα πάνω πολύ μου άρεσε μιας και κάθε χρόνο την πατάω!

    Reply
  • Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!! Ευχαριστούμε για την χρήσιμη ανάρτηση! Πολύ ωραία τα tips!

    Reply
  • Πολύ καλά tip!!! Αυτό που δεν αλλάζω είναι τα φωτάκια γύρω από το χαρτόνι! Από τότε που το κάνω δεν μπλέχτηκαν ποτέ ξανά! Είναι τέλειο κολπάκι :-)

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση