Το μπρόκολο χωρίζει τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες. Είναι αυτοί που το αγαπούν και το συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους και αυτοί που τρέχουν στην αντίθετη κατεύθυνση μόλις το μυρίσουν. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν κυρίως οι μικροί μπόμπιρες που αρνούνται να δοκιμάσουν οτιδήποτε πράσινο. Ένα τρίκ για να μπούν τα λαχανικά στο παιδικό πιάτο είναι να τους αλλάξουμε λίγο τη μορφή, ίσως και το χρώμα. Αν για παράδειγμα φτιάξουμε μπιφτέκια από μπρόκολο και τυριά ίσως πειστούν να τα γευτούν και να πάρουν τελικά τις απαραίτητες βιταμίνες. Τα μπιφτέκια από μπρόκολο γίνονται τραγανά, είναι μυρωδάτα και ξεχωριστά γευστικά.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια μπρόκολο
- 3/4 της κούπας φρυγανιά
- 1/2 της κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1/3 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αβγά χτυπημένα
- Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι για το αλεύρωμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
Ζεματάμε σε νερό που βράζει το μπρόκολο για λίγα λεπτά και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε να βράσει πολύ, αλλά να κρατάει. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, τα τυριά, το μπρόκολο, το μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου, τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε μπιφτέκια. Αλευρώνουμε και τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί, αφού βάλουμε από κάτω μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά από τη μια πλευρά κι άλλα 15 από την άλλη.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί με μαρουλοσαλάτα ή με τυρί φέτα. Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!