fbpx
Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Φτιάχνετε τώρα το δικό σας σπίτι ή ψάχνετε τρόπους να ανανεώσετε τη διακόσμησή σας; Η διακόσμηση ενός σπιτιού ολοκληρώνεται πάντα με την επιλογή των φωτιστικών. Η σωστή επιλογή φωτιστικών είναι ένας σημαντικός τομέας που δεν πρέπει να αμελήσουμε. Ο φωτισμός έχει τη δύναμη ή να μεταμορφώσει έναν χώρο και να τον αναδείξει ή να τον καταστρέψει αισθητικά. Πάμε να δούμε όλες τις πληροφορίες πάνω στο θέμα από τους ειδικούς της Decolight.gr.

silvia mini black gold - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Κατηγορίες φωτιστικών

Τα φωτιστικά ποικίλουν ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης και τον αριθμό των λαμπτήρων που περιλαμβάνουν αλλά και τον χώρο εγκατάστασής τους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες φωτιστικών όπως τα μοντέρνα φωτιστικά για το σπίτι ή το γραφείο, τα κρεμαστά φωτιστικά που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε εσωτερικό χώρο και να κατηγοριοποιούνται σε μονόφωτα, πολύφωτα, πολυελαίους μοντέρνους και κλασικούς. Δεν ξεχνάμε επίσης τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου για βεράντα, κήπο αλλά και πισίνες με ειδική στεγανότητα και προδιαγραφές.

modern illuminant for home - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Στη Decolight.gr υπάρχουν δεκάδες επιλογές φωτιστικών, ώστε να επιλέξουμε τελικά αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο και όλα διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και προδιαγραφές για τη χρήση τους.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο καλός φωτισμός δεν κουράζει τα μάτια, μας κάνει πιο αποδοτικούς ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι μας ανεβάζει ακόμη και τη διάθεση. Ο κακός φωτισμός απεναντίας προκαλεί εκνευρισμό, πονοκεφάλους και αποδιοργανώνει τη σκέψη.

Λειτουργικότητα του χώρου και μοντέρνος φωτισμός

Πως χρησιμοποιούμε τον χώρο που θέλουμε να φωτίσουμε; Τον χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα, για διάβασμα, για τηλεόραση; Επίσης τι θέλουμε να πετύχουμε με το ανάλογο φως; Θέλουμε να κάνουμε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ή ίσως πιο ζεστό και πιο φιλόξενο; Όλες αυτές οι απαντήσεις έχουν σημασία στην επιλογή που θα κάνουμε. Πιο αναλυτικά:

cuna black small - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Στην κουζίνα, όπου προετοιμάζουμε καθημερινά τα οικογενειακά γεύματα, χρειαζόμαστε άπλετο και καθαρό φως. Χωνευτά Spots ή ταινίες leds κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια θα  φωτίσουν ομοιόμορφα και χωρίς σκιές τον πάγκο της κουζίνας, εξασφαλίζοντας την άνεση κίνηση και εργασία μας στο χώρο. Ένα κεντρικό κρεμαστό φωτιστικό σε σχήμα καμπάνας και με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης, τοποθετημένο πάνω από το τραπέζι της κουζίνας είναι η ιδανική επιλογή εδώ.

black and white illuminant - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Στο καθιστικό ο φωτισμός θέλουμε να δώσει αρμονία, κομψότητα και ζεστασιά. Για να το καταφέρουμε, θα χρησιμοποιήσουμε διάφορες πηγές φωτισμού, όπως φωτιστικά δαπέδου, απλίκες τοίχου και κρυφούς φωτισμούς. Σταθερός παρονομαστής φυσικά στο χώρο του καθιστικού είναι ένα κρεμαστό φωτιστικό, το οποίο θα επιλεγεί και θα τοποθετηθεί ανάλογα με τη διάταξη των επίπλων. Μοντέρνα, μίνιμαλ, vintage, boho και industrial φωτιστικά, όλα θα τα βρούμε στη Decolight.

industrial illuminant - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Acorn Polished Brass Φ14 by VITA - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Για την κρεβατοκάμαρα, χώρος ξεκούρασης και ύπνου, επιθυμούμε πιο απαλό και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ένα φωτιστικό οροφής με ανάλαφρο, μίνιμαλ σχέδιο είναι η στάνταρ επιλογή. Προτείνονται επιπλέον δύο πορτατίφ, ένα σε κάθε κομοδίνο, με ύψος 50 εκατοστά και λάμπες φθορίου των 100 watt, που θα δίνουν έξτρα φως όταν διαβάζουμε ξαπλωμένοι.

lora small p - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

master bedroom illuminant - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Για το παιδικό υπνοδωμάτιο μπορούμε να διαλέξουμε μοντέρνα κρεμαστά φωτιστικά με χρώματα αλλά και με φιγούρες ή παιχνίδια. Επίσης ένα φωτιστικό γραφείου για το χώρο μελέτης των παιδιών είναι απαραίτητο. Γενικά στο δωμάτιο αυτό θέλουμε αρκετό φως, για να βοηθά σε δραστηριότητες όπως το διάβασμα ή το παιχνίδι.

illuminant for kids room - Οδηγός για τον μοντέρνο φωτισμό από τους ειδικούς της Decolight

Στη Decolight μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό φωτιστικό, όπως ακριβώς το έχουμε φανταστεί ή σχεδιάσει. Η κατασκευή πραγματοποιείται στην Ελλάδα από πιστοποιημένα εργοστάσια φωτιστικών και ευρωπαϊκά υλικά.

Επισκεφθείτε τη Decolight για τις αγορές σας στην οδό Πολυγνώτου 55, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ή στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα decolight.gr

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση