fbpx
Εύκολη συνταγή για μαλακά μπισκότα με σοκολάτα που λιώνει

Εύκολη συνταγή για μαλακά μπισκότα με σοκολάτα που λιώνει

Συνταγή για μαλακά μπισκότα με σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Με λίγα υλικά και πολύ εύκολη εκτέλεση, τα μπισκότα αυτά είναι η ιδανική πρόταση για το πρωινό των παιδιών ή και το κολατσιό τους στο σχολείο.

Η συνταγή για τα μαλακά μπισκότα

Μετά τις υγιεινές pancakes με βρώμη η κόρη μου επανέρχεται και πάλι σε ρόλο pastry chef. Eγώ απλά βγάζω τις φωτογραφίες! Τα μπισκότα αυτά τα φτιάχνει αρκετά συχνά η Χριστίνα και δεν προλαβαίνουν να μείνουν για περισσότερες από… 24 ώρες! Τα έχουν δοκιμάσει όλοι στην οικογένεια, επίσης όλες οι φίλες της αλλά και οι οικογένειες των φίλων της. Και όσοι τα δοκίμαζαν, ζητούσαν τη συνταγή. Οπότε πάμε να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε και πως θα τα φτιάξουμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2/3 φλυτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη καστανή (η καστανή ζάχαρη βοηθά να είναι τα μπισκότα πιο μαλακά)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 1⁄2 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

Πως θα τα φτιάξεις

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε τμηματικά την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε εν τω μεταξύ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τώρα αυτό το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο αρχικό μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Στο τέλος θα ρίξουμε και τα κομμάτια κουβερτούρας και θα κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα με τη σπάτουλα, για να πάει παντού η σοκολάτα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια με τη βοήθεια δύο κουταλιών. Τα μπισκότα θα απλώσουν από μόνα τους όσο ψήνονται. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες και τοποθετούμε τα μπαλάκια με απόσταση μεταξύ τους, για να μην ενωθούν. Βάζουμε δηλαδή 9 μπαλάκια σε κάθε λαμαρίνα!

Λίγο πριν το ψήσιμο, έχουμε φροντίσει να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε 8 μόνο λεπτά την κάθε λαμαρίνα και βγάζουμε αμέσως. Αφήνουμε τα μπισκότα όπως είναι μέχρι να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρουμε εκεί όπου θα τα φυλάξουμε.

Εύκολη συνταγή για μπισκότα

Καλή σας απόλαυση!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Managing Editor, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.