Μέλι που ζαχαρώνει; Όχι, δεν χάλασε. Υπάρχει λύση!

Μέλι που ζαχαρώνει; Όχι, δεν χάλασε. Υπάρχει λύση!

Μέλι που ζαχαρώνει; Όχι απλά δεν χάλασε, αλλά όπως λένε οι ειδικοί αυτό είναι μια απόλυτα φυσική ιδιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα μέλια με την πάροδο του χρόνου, εκτός από αυτά του πεύκου και της ελάτης. Το ζαχάρωμα του μελιού μπορεί επίσης να συμβεί όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Πολλοί ίσως την έχουμε “πατήσει” όταν βουτάμε το κουταλάκι στο βάζο χωρίς να έχουμε προσέξει ότι είναι λίγο υγρό, π.χ. από το πλύσιμο ή από  το ρόφημα που μόλις φτιάξαμε. Υπάρχει λύση για να ξανακάνουμε το μέλι μας λείο και ρευστό κι αυτή η λύση είναι πολύ απλή.

Η λύση για το μέλι που ζαχαρώνει

Το μέλι μπορεί να επανέλθει σε υγρή μορφή και συνοχή θερμαίνοντάς το ήπια σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους και περιμένουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα μια μικρότερη κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει επίσης νερό κι εκεί βυθίζουμε το βάζο με το μέλι. Το νερό στη μεγαλύτερη κατσαρόλα βράζει ενώ το νερό στη μικρότερη θερμαίνεται και ρευστοποιεί το μέλι.

Ανοίγουμε το καπάκι. Οι κρύσταλλοι έχουν εξαφανιστεί και το μέλι μας είναι και πάλι παχύρευστο!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η θερμοκρασία στο μπεν μαρί δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40° C, για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Η υπερθέρμανση του μελιού θα μειώσει την ποιότητά του και θα καταστρέψει τα ένζυμα και τα ιχνοστοιχεία του.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση