fbpx
Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι. Καθάρισε επιτόπου αλλά όχι μόνη σου

Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι. Καθάρισε επιτόπου αλλά όχι μόνη σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο περιορισμένος χρόνος και το βαρύ πρόγραμμα δεν σας αφήνουν το περιθώριο να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό χαλιών και μοκετών του σπιτιού σας. Κατανοώντας, λοιπόν το πρόβλημα αυτό, πολλά επαγγελματικά συνεργεία καθαρισμού επισκέπτονται το χώρο σας καθαρίζοντας επιτόπου τα χαλιά σας και προσφέροντας σας εύκολες λύσεις.

Χωρίς αμφιβολία η διατήρηση των χαλιών σε καλή κατάσταση προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι. Πολλά μικρόβια και μικροοργανισμοί μεταφέρονται από τα παπούτσια με αποτέλεσμα να γίνεται απαραίτητος ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι, τόσο για τη διατήρηση των χαλιών όσο και για την προφύλαξη της υγείας σας.

Μικροοργανισμοί όπως τα ακάρεα, ζούν και πολλαπλασιάζονται στο εσωτερικό των χαλιών σας, προκαλώντας αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο τακτικός καθαρισμός των χαλιών και μοκετών του χώρου σας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για λόγους οικονομίας αποφασίζουν να καθαρίσουν μόνοι τους τα χαλιά εφαρμόζοντας φυσικά ή άλλα απορρυπαντικά. Ωστόσο, αυτοί οι τρόποι καθαρισμού δεν εγγυώνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, ο καθαρισμός χαλιών στο χώρο σας από κάποιο επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού είναι η πιο αποτελεσματική λύση.


Γιατί να επιλέξω ένα επαγγελματικό συνεργείο για να γίνει ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι;

Πολύ πιθανό να σκέφτεστε να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά και τις μοκέτες σας και όχι να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματικό συνεργείο. Αυτό θα το κάνετε κυρίως για λόγους οικονομίας. Ωστόσο, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα επιλέγοντας κάποιο ταπητοκαθαριστήριο:

Εξοικονόμηση χρόνου

Για τους περισσότερους από εμάς ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος, και η αφιέρωση του στο καθαρισμό των χαλιών μοιάζει με σπατάλη. Δεν παύει όμως να αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία για κάθε νοικοκυριό. Με την επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από όσο περιμένατε.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να καθαρίσουν μόνοι τους τα χαλιά τους προκειμένου να κάνουν οικονομία. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι λανθασμένη, καθώς ένα επαγγελματικό συνεργείο μπορεί να σας απαλλάξει από την προμήθεια τόσο των ειδικών καθαριστικών και του εξοπλισμού όσο και από τον κίνδυνο φθοράς του χαλιού σας.

Σωστό αποτέλεσμα

Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι οι λεκέδες μπορούν να εξαφανιστούν με έναν απλό καθαρισμό. Πολλοί λεκέδες είναι τόσο επίμονοι που η βοήθεια από κάποιο επαγγελματικό συνεργείο είναι απαραίτητη, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να γίνει σωστά ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι.

Επιδιόρθωση

Πολλές φορές δημιουργούνται φθορές στα χαλιά. Ένα έμπειρο συνεργείο μπορεί να αναλάβει να επιδιορθώσει τις φθορές που έχουν τα χαλιά σας παραδίδοντάς τα σε άριστη κατάσταση.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι: Τιμή

Η τιμή για τον καθαρισμό χαλιών δεν είναι σταθερή και εξαρτάται κυρίως από τις διαστάσεις των χαλιών που έχετε αλλά και από το είδος τους. Συνήθως, οι τιμές δίνονται με βάση τα τετραγωνικά. Ενδεικτικά, οι τιμές είναι:

  • 3,5€ +φπα καθαρισμός απλού χαλιού
  • 3,9€ +φπα καθαρισμός χειροποίητου χαλιού

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η τιμή;

1. Τετραγωνικά μέτρα

Οι διαστάσεις των χαλιών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή του καθαρισμού. Η τελική τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσα τετραγωνικά είναι το χαλί. Οι τιμές ανά τετραγωνικό διαφέρουν ανάλογα με το είδος του χαλιού.

2. Είδος χαλιού

Το είδος του χαλιού επηρεάζει σημαντικά την τιμή της υπηρεσίας. Τα διάφορα είδη χαλιών χρειάζονται διαφορετική επεξεργασία στον καθαρισμό τους, με αποτέλεσμα η τιμή ανά τετραγωνικό να διαφέρει. Τα δύο είδη χαλιών που υπάρχουν είναι το χαλί μηχανής και το χειροποίητο χαλί. Το χαλί μηχανής αφορά ένα οικονομικό είδος ενώ υποβάλλεται σε διαδικασία υγρού καθαρισμού. Αντίθετα, το χειροποίητο χαλί καθαρίζεται με στεγνό καθάρισμα λόγω ευαισθησίας.

Ποιες μεθόδους περιλαμβάνει ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι;

Στο χαλί συνήθως υπάρχουν σκόνη, μικρόβια και άλλοι ρύποι όπως για παράδειγμα μούχλα, τα οποία δεν απομακρύνονται εύκολα με ηλεκτρική σκούπα. Για την αφαίρεση των ρύπων αυτών είναι απαραίτητος ένας επαγγελματικός καθαρισμός από κάποιο έμπειρο συνεργείο. Οι τρόποι καθαρισμού χαλιών που χρησιμοποιούν τα ταπητοκαθαριστήρια είναι:

  • Με ατμό
  • Με υγρό καθάρισμα
  • Με στεγνό καθάρισμα
  • Βιολογικός καθαρισμός

Ποια οφέλη προσφέρει ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι;

Υγιεινό περιβάλλον

Στο χαλί υπάρχει πλήθος μικροβίων που μεταφέρονται από τα παπούτσια. Ο βιολογικός καθαρισμός αφαιρεί όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς προσφέροντας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χαλιού

Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης έχει πολλά πλεονεκτήματα και για το ίδιο το χαλί. Με τη χρήση των ειδικών καθαριστικών, το χαλί καθαρίζεται σε βάθος, ενώ αφαιρούνται ακόμα και οι πιο επίμονοι λεκέδες που δεν μπορούσατε να εξαφανίσετε με κανέναν τρόπο. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στη διατήρηση του χαλιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στην εξοικονόμηση χρημάτων.


Γιατί να επιλέξω το myConstructor.gr για τον καθαρισμό χαλιών στο σπίτι;

Στη πλατφόρμα θα βρείτε αξιολογημένα συνεργεία με πολυετή εμπειρία στους καθαρισμούς χαλιών. Οι έμπειροι συνεργάτες μας, διαθέτουν σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμο και με τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών μπορούν να προσφέρουν στα χαλιά σας φρεσκάδα και καθαριότητα που θα διαρκέσει.

cleaning carpets my constractor - Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι. Καθάρισε επιτόπου αλλά όχι μόνη σου

MyConstractor logo - Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι. Καθάρισε επιτόπου αλλά όχι μόνη σου

Author

Οργάνωση Σπιτιού, Καθαριότητα, Νοικοκυριό. Όλες οι ιδέες και οι λύσεις που αφορούν το σπίτι αλλά και την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας.

Συμμετοχή στη συζήτηση