fbpx
Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Η κρεβατοκάμαρα, επειδή είναι ένας χώρος εκτός κοινής θέας, καταλήγει αρκετές φορές να γίνεται ένας χώρος που δεν επιμελούμαστε διακοσμητικά τόσο πολύ. Η κρεβατοκάμαρα όμως δεν είναι απλά ένα δωμάτιο για να κοιμάσαι. Η διακόσμησή της έχει σημασία, για να απολαμβάνεις πραγματικές στιγμές χαλάρωσης. Εδώ θα βρεις όμορφες διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Έτσι θα δώσεις αμέσως ζεστασιά και ξεχωριστό στυλ στο δωμάτιο.

Ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Οι περισσότεροι επιλέγουν να διακοσμήσουν το σημείο πάνω από το κρεβάτι με πίνακες ζωγραφικής και κάδρα, με ένα μεγάλο κεφαλάρι κρεβατιού ή μια όμορφη ταπετσαρία. Αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές:

1. Διακόσμησε απλά με ραφάκια

Ένα ράφι κατά μήκος του τοίχου πίσω από το κρεβάτι όχι μόνο θα προσθέσει στυλ, αλλά θα μεγιστοποιήσει και τον αποθηκευτικό σου χώρο. Μερικές κορνίζες, γλαστράκια με φυτά, βιβλία, κεριά είναι μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που μπορείς να τοποθετήσεις πάνω σε αυτό το ράφι. Και ανάλογα με τη διάθεση ή την εποχή μπορείς τα διακοσμητικά στοιχεία να τα αλλάζεις. Έτσι ο χώρος σου θα είναι πάντα ανανεωμένος και διαφορετικός.

Above the bed decoration 1 - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

photo credits: 1 & 2

2. Φτιάξε μια επένδυση τοίχου με ξύλινα πηχάκια

Ένας εύκολος τρόπος να αλλάξεις εντελώς την όψη του τοίχου και να δώσεις έναν χαρακτήρα άλλης εποχής στο δωμάτιο είναι να τοποθετήσεις ξύλινα πηχάκια. Τα πηχάκια θα τα βρεις να πωλούνται με το μέτρο σε καταστήματα με ξυλουργικό υλικό. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει με ισχυρή κόλλα ή με τη χρήση ηλεκτρικού καρφωτικού. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος των ξύλων. Κατόπιν τα ξύλα θα βαφτούν στην ίδια απόχρωση με αυτή του τοίχου στο συγκεκριμένο σημείο. Συνδύασέ τα με απλίκες στα πλαϊνά για το νυχτερινό διάβασμα και ολόκληρο το δωμάτιο θα δείχνει παραμυθένιο.

Above the bed decoration 2 - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

photo credits: 1 & 2

Above the bed decoration 2b - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

3. Πρωτοτύπησε μόνο με χρώμα

Με μια διαφορετική απόχρωση χρώματος πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού που θα φτάνει έως το ταβάνι θα δώσεις βάθος στο δωμάτιο και θα το αναβαθμίσεις. Ενώ σχηματίζοντας με το χρώμα έναν κύκλο πίσω από το κρεβάτι, δημιουργείς ουσιαστικά μια κορνίζα που δίνει έμφαση σε οτιδήποτε βάλεις μπροστά. Και στις δύο περιπτώσεις η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα τόσο minimal όσο χρειάζεται. Το υπνοδωμάτιό σου θα θυμίζει σελίδες περιοδικών.

Above the bed decoration 3 - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

photo credits

4. Βάλε ντουλάπια

Αν η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή, μπορείς να ντύσεις τον τοίχο γύρω από το κεφαλάρι με ντουλάπια. Είναι μια ευρηματική λύση και το κέρδος διπλό. Από τη μία δημιουργείς τον αποθηκευτικό χώρο που έχεις ανάγκη και από την άλλη διακοσμείς το κενό αυτό σημείο με έναν τρόπο που αντανακλά οικειότητα. Οπότε συνδυάζεις λειτουργικότητα και ομορφιά. Προτίμησε ντουλάπες σε στήλες που θα έχουν το ίδιο μέγεθος στα αριστερά και στα δεξιά του κρεβατιού, για να υπάρχει συμμετρία. Τα κομοδίνα μπορούν να ενσωματωθούν στην κατασκευή και να μπει ένα ράφι πάνω από το κρεβάτι, όπου εκεί θα ακουμπάς το κινητό σου, το βιβλίο σου ή το ξυπνητήρι σου.

Above the bed decoration 4 - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Above the bed decoration 4b - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Ideas for Decorating Over The Bed - Κρεβατοκάμαρα: Διακοσμητικές ιδέες για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Εσύ πώς έχεις διακοσμήσει τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι; Ποιά από τις παραπάνω ιδέες θα σε εξυπηρετούσε περισσότερο;

Διάβασε επίσης: Τα “Ναι” και τα “Όχι” στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Και 4 χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση