Δεν είναι γλυκά υψηλών απαιτήσεων ή προδιαγραφών. Δεν είναι γλυκά που κάποιος σεφ ή ζαχαροπλάστης θα συμπεριλάβει στο μενού του. Είναι γλυκά εύκολα που τρώγονται ακόμη πιο εύκολα. Είναι γλυκά που θυμίζουν μαμά και μάλιστα πολυάσχολη, που θέλει να ετοιμάσει ένα επιδόρπιο γρήγορο, οικονομικό, αλλά πάντα απολαυστικό.
Δες πώς θα φτιάξεις κι εσύ μπανάνες τηγανητές, μους φράουλας και γλυκό γιαούρτι με ανανά. Τρία φρούτα και τρεις συνταγές που θα λατρέψεις.
Εύκολα Γλυκά με Φρούτα
Γλυκό γιαούρτι με ανανά
Υλικά
2 μικρά κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 φυτική σαντιγύ
1 κουτί ανανά κομπόστα
Φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνεις το ζελέ ανανά ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί, μόνο που θα αντικαταστήσεις το 1 1⁄2 ποτήρι κρύο νερό με το σιρόπι της κομπόστας. Επίσης θα το αφήσεις λιγότερη ώρα στο ψυγείο, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο. Η υφή του ζελέ πρέπει να μείνει παχύρευστη σαν μέλι.
Χτυπάς τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ, προσθέτεις σταδιακά το γιαούρτι και τέλος το ζελέ. Κόβεις τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα. Γεμίζεις ένα βαθύ μπολ ή βάζεις σε ατομικά μπολάκια το γλυκό.
Αφήνεις δυο ώρες περίπου στο ψυγείο και γαρνίρεις με φιλέ αμυγδάλου.
Μους φράουλας (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά
1 κεσεδάκι φράουλες
1 κρέμα γάλακτος πλήρης
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Λίγα πτι μπερ μπισκότα τριμμένα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
Πλένεις τις φράουλες και αφαιρείς τα κοτσάνια. Τις κόβεις σε κομμάτια και τις πολτοποιείς στο μπλέντερ. Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Βάζεις μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Κατόπιν ενσωματώνεις σταδιακά τη σαντιγύ στις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύεις ελαφρά με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζεις το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια σαμπάνιας και αφήνεις στο ψυγείο να πήξει.
Διακοσμείς με φράουλες, τριμμένα μπισκότα και φύλλα δυόσμου. Βγαίνουν έξι με οκτώ μερίδες.
Μπανάνες τηγανητές
Υλικά
4 μπανάνες
Τα ασπράδια δύο αυγών
1 φλυτζανάκι του καφέ σουσάμι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο μέλι
Παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καβουρντίζεις το σουσάμι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι. Χτυπάς πολύ καλά τα ασπράδια σε ένα μπολ μαζί με ελάχιστο νερό. Ζεσταίνεις το λάδι στο τηγάνι και στο μεταξύ κόβεις τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες ή μπαστουνάκια.
Βουτάς στο ασπράδι και βυθίζεις στο καυτό λάδι. Αφήνεις μέχρι να πιάσουν μια λεπτή κρούστα και να πάρουν λίγο χρώμα. Στραγγίζεις για λίγο τις μπανανομπουκίτσες σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρεις στο πιάτο με λίγο μέλι, το σουσάμι κι αν θέλεις με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Βγαίνουν τέσσερις μερίδες.
Την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη για κάτι γλυκό θυμήσου αυτά τα τρία εύκολα γλυκά.
Αν πάλι είσαι λάτρης της σοκολάτας και δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό της, φτιάξε ένα γλυκό σοκολάτας να το φας στο ποτήρι, που παρασκευάζεται σε μόλις 10 λεπτά.
Your Turn!
Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!
Η μους φράουλας φαντάζει δροσιστική και είναι πανεύκολη! Νομίζω πως τα πτι μπερ και ο δυόσμος θα του πάνε πολύ.
Τώρα που είναι και η εποχή της φράουλας μοιάζει καλή ιδέα να το φτιάξουμε το γλυκάκι αυτό. Ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια :)))