fbpx
Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

Η καλή νοικοκυρά σήμερα δεν είναι η δούλα και κυρά, όπως έλεγαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Είναι η γυναίκα που ενδιαφέρεται και λαμβάνει κάποια μέτρα για την προστασία της φύσης. Η καλή νοικοκυρά πετάει τα σκουπίδια στην ανακύκλωση, επαναχρησιμοποιεί συσκευασίες και υλικά, μειώνει την κατανάλωση νερού και τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Δείτε το top 10 για τα εργαλεία καθαρισμού.

Είδη που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αλλά ίσως δεν είχες σκεφτεί ότι χρησιμοποιώντας τα βοηθάς το περιβάλλον. Οργάνωσε τον καθαρισμό του σπιτιού σου με τα κατάλληλα αυτά εργαλεία και κάνε τη δουλειά σου πιο εύκολα και αποδοτικά.

Top 10 Εργαλεία Καθαρισμού για το σπίτι

1. Σκούπα και φαράσι χειρός

Η σκούπα και το φαράσι χειρός είναι ότι πρέπει για τοπικό σκούπισμα, ειδικά σε έκτακτες περιπτώσεις. Ψίχουλα, στάχτες, σπασμένα γυαλιά μαζεύονται σε χρόνο ρεκόρ και καταλήγουν τόσο απλά στον κάδο απορριμάτων. Προτίμησέ τα από το ηλεκτρικό σκουπάκι, το οποίο καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

σκούπα και φαράσι χειρός - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

2. Σκούπες με κοντάρι

Οι σκούπες με κοντάρι είναι ένα εργαλείο ευρύτατης χρήσης. Σκούπισε το δάπεδο, το μπαλκόνι με μία κίνηση χωρίς να σηκώνεται σκόνη. Το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα μπορεί να αποδειχθεί υπέρ αρκετό, αν ενδιάμεσα χρησιμοποιείς τη χειροκίνητη παραδοσιακή σκούπα.

σκούπα - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

3. Εφημερίδες

Όλοι οι παλιοί ξέρουν ότι οι εφημερίδες καθαρίζουν τέλεια τα τζάμια! Τσαλάκωσε ένα φύλλο σε σχήμα μπάλας και ξεκίνα το καθάρισμα τζαμιών. Διώξε δαχτυλιές και χνούδια και απόλαυσε τη θέα από το καθαρό σου πια παράθυρο.

εφημερίδες - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

4. Σφουγγαρίστρες

Απορροφητικές και ανθεκτικές οι σφουγγαρίστρες είναι ιδανικές για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών, όπως παρκέ και λεία δάπεδα. Δες τη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου οικολογικό καθαριστικό πατώματος, άρπαξε τη σφουγγαρίστρα και πες αντίο στην επίμονη βρωμιά που έχει συσσωρευθεί στο σπίτι.

σφουγγαρίστρα - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

5. Κουβάδες

Οι κουβάδες ανήκουν στα βασικά εργαλεία για τον καθαρισμό του νοικοκυριού. Υπάρχουν κουβάδες με στίφτη για εύκολο σφουγγάρισμα ή απλοί για πλύσιμο ρούχων στο χέρι. Μπορεί να είναι από πλαστικό ή τενεκεδένιοι. Τουλάχιστον δύο είναι απαραίτητοι σε κάθε σπίτι.

κουβάδες - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

6. Ξεσκονιστήρια

Η σκόνη είναι πολύ ενοχλητική αλλά και ανθυγιεινή σε έναν χώρο. Μην την αφήνεις να μένει και να γίνεται το πρόβλημα μεγαλύτερο. Πέρνα καθημερινά ένα χέρι όλο το σπίτι με το ξεσκονιστήρι. Έτσι, την ημέρα της εβδομάδας που κάνεις τη γενική σου, το ξεσκόνισμα δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Τα ξεσκονιστήρια είναι η γρήγορη και αποτελεσματική λύση για περσίδες, σοβατεπί, πατζούρια και ράφια. Προτίμησε αυτά με επεκτεινόμενη λαβή, για να φτάνεις πιο ψηλά και μακρυά χωρίς να σκύβεις.

ξεσκονιστήρια - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

7. Πανάκια

Τα πανάκια υπερέχουν στο καθάρισμα του σπιτιού από το χαρτί κουζίνας, η υπερβολική χρήση του οποίου σου κοστίζει περισσότερο. Αντίθετα τα πανάκια μπαίνουν στο πλυντήριο μετά από κάποιες χρήσεις και επαναχρησιμοποιούνται. Είναι ιδανικά για έπιπλα, καθρέφτες, πλαστικές και λείες επιφάνειες. Μούσκεψέ τα με νερό και καθαριστικό, κάνε τη δουλειά σου, ξέβγαλε και άφησε να στεγνώσουν στον ήλιο.

πανάκια - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

8. Σφουγγάρια

Υπάρχουν σφουγγάρια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Πλύνε στο χέρι βρώμικα πιάτα, δώσε λάμψη σε κουζινικά σκεύη και καθάρισε επιφάνειες ή τοίχους χωρίς να αφήνεις γραμμές. Μην ξεχνάς να απολυμαίνεις τακτικά τα σφουγγάρια σου βυθίζοντας σε καυτό νερό.

σφουγγάρια καθαρισμού - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

9. Βούρτσες

Τις βούρτσες θα τις χρησιμοποιήσεις σίγουρα την εποχή που σηκώνεις τα χαλιά, για να τα πλύνεις. Επίσης το χαλάκι της εξώπορτας καλό είναι να το βουρτσίζεις που και που για να απομακρύνονται οι βρωμιές που σίγουρα έχει μαζέψει. Επίσης η βούρτσα είναι απαραίτητη για να καθαρίσεις τα παπούτσια, τα πατζούρια και τη λεκάνη της τουαλέτας.

βούρτσες - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

10. Σύρματα

Με ένα ανοξείδωτο μεταλλικό σύρμα αφαίρεσε και την πιο δύσκολη βρωμιά. Φαγητό που κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας, καμένα λίπη, βρωμιά από σχάρες και ταψιά καθαρίζονται τέλεια.

συρματάκια - Τα 10 εργαλεία καθαρισμού μιας καλής νοικοκυράς

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση