fbpx
Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η διάταξη του χώρου στο σαλόνι αναγκάζει να κολλήσεις τον καναπέ σε έναν τοίχο. Με κάποιο τρόπο όμως πρέπει να καλύψεις διακοσμητικά το σημείο εκείνο, για να μη φαίνεται γυμνό και βαρετό. Πως θα πετύχεις μια όμορφη διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ; Όλες οι νέες τάσεις για να επιλέξεις εκείνη που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ

Τοποθέτησε πίνακες & έργα τέχνης

Η τοποθέτηση ενός ιδιαίτερου πίνακα ζωγραφικής ή ενός συνόλου έργων τέχνης θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή για τη διακόσμηση του συγκεκριμένου τοίχου στο σαλόνι.

Μπορείς ακόμη να βρεις δύο μεγάλες ορθογώνιες κορνίζες, με λεπτό σκελετό και να τοποθετήσεις στο εσωτερικό τους ένα κείμενο που σου αρέσει και σε εμπνέει, ένα τοπίο που θέλεις να επισκεφθείς ή ένα πόστερ με πιο αφηρημένο σχέδιο. Επίσης θα μπορούσες να κρεμάσεις μικρά καδράκια με προσωπικές φωτογραφίες, έναν εντυπωσιακό καθρέφτη ή ένα μεγάλο ρολόι, είτε μόνα τους είτε ανάμεσα στους πίνακες που θα βάλεις.

Πριν κρεμάσεις οτιδήποτε στον τοίχο, πρέπει να είσαι σίγουρη για τη θέση του, ειδικά αν πρόκειται για σύνθεση με πολλούς πίνακες. Καλύτερα θα ήταν για παράδειγμα να φτιάξεις ένα πρόχειρο σκίτσο σε χαρτί με τα κάδρα ή τις κορνίζες και κατόπιν να κολλήσεις τα σχήματα με ταινία στον τοίχο. Έτσι θα μπορείς να δεις πως φαίνονται, να κρίνεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα και να αποφασίσεις αν θέλει αλλαγές. Όταν καταλήξεις στην τελική μορφή, τότε βάζεις και τα καρφιά.

Αν δεν έχεις ιδέα πως να τοποθετήσεις τους πίνακές σου, δες εδώ 14 ιδέες διάταξης για να εμπνευστείς.

PAINTINGS WALL DECORATION OVER THE SOFA - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Χρησιμοποίησε ράφια

Αν ο σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις μία ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, τότε τα ράφια έχουν δημιουργηθεί γι’αυτό τον σκοπό. Τοποθετώντας κάποιες σειρές ξύλινα ράφια με κρυφή στήριξη πάνω από τον καναπέ, μπορείς να συμπληρώσεις αρμονικά και όμορφα τη διακόσμηση στο καθιστικό σου.

Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις ράφι στο χρώμα του τοίχου, καθώς έτσι ο χώρος θα φαίνεται πιο ανοιχτός, γιατί δεν θα διαχωρίζεις τα όρια του ραφιού, παρά μόνο όταν είσαι κοντά.

Στη συνέχεια, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω στο ράφι ένα ζευγάρι κηροπήγια, κορνίζες με φωτογραφίες, βιβλία ή έναν πίνακα ζωγραφικής. Τα ράφια σου δίνουν αρκετό χώρο και για να αποθηκεύσεις αντικείμενα και για να πετύχεις μια ωραία διακόσμηση στον τοίχο.

living room wall decor - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Βάλε μια βιβλιοθήκη

Μια βιβλιοθήκη με τη δυναμική της μπορεί να τραβήξει την προσοχή, εάν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Φυσικά για να την επιλέξεις, θα πρέπει να υπάρχει έστω και ελάχιστος κενός χώρος, καθώς ο καναπές θα τραβηχτεί αναγκαστικά πιο μπροστά. Είναι μια λύση πάντως που λειτουργεί έξυπνα και όμορφα.

Από εκεί και πέρα ξέρεις πολύ καλά ότι μια βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο για βιβλία. Τα ράφια της χρειάζεται να αντανακλούν την προσωπικότητά σου. Διάλεξε να τοποθετήσεις σε αυτήν τα πιο αγαπημένα σου αντικείμενα, για να την αναδείξεις. Εδώ θα βρεις περισσότερες ιδέες για βιβλιοθήκες και tips για τα βιβλία σου στα ράφια.

behind sofa decoration - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Κρέμασε ένα διακοσμητικό μακραμέ τοίχου

Στην περίπτωση που θέλεις να διαμορφώσεις τον χώρο σου σε Boho και Ethnic στυλ, τότε τα διακοσμητικά μακραμέ είναι για σένα. Η αισθητική του πλεχτού νήματος είναι πολύ ιδιαίτερη και προσθέτει νοσταλγικότητα και ρομαντισμό, όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Επίλεξε ένα μακραμέ μεγάλων σχετικά διαστάσεων σε πλάτος ή και μόνο σε ύψος για τον τοίχο πάνω από τον καναπέ.

macrame wall decoration - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Διακόσμησε με ένα έπιπλο

Βάλε ένα μακρόστενο έπιπλο κατά μήκος και στο ίδιο ύψος με τον καναπέ και δημιούργησε έτσι μια περιοχή ιδανική για διακόσμηση. Αυτό το έπιπλο θα μπορούσε να είναι και μια δική σου DIY κατασκευή, ώστε να έχεις ακριβώς τις διαστάσεις που θέλεις. Αποτελεί μια έξυπνη low cost επιλογή, που αγκαλιάζει υπέροχα τον καναπέ.

livingroom wall decor 2 - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Wall Behind the Sofa ideas - Διακόσμηση τοίχου πίσω από τον καναπέ. Όλες οι νέες τάσεις

Η τελική επιλογή για τον τοίχο πίσω από τον καναπέ εξαρτάται όχι μόνο από το προσωπικό σου γούστο αλλά και από το τι ταιριάζει στο χώρο σου. Θα επιλέξεις δηλαδή ανάλογα με τη διάταξη των επίπλων, τα τετραγωνικά και το στυλ διακόσμησης που επιθυμείς να δώσεις.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση